8 obiceiuri simple care au grijă de sănătatea ta. Îți pot schimba viața!

Poate nu toate sunt importante și nici nu te mai gândești când ți-au intrat deja în rutină, însă există unele obiceiuri simple care pot să-și schimbe viața în bine.

Iatâ câteva lucruri pe care ar fi bine să le faci zilnic, deoarece au un impact benefic pentru starea ta psihică și pentru sănătate:


Bea apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață

Nu-ți ia mult să faci acest lucru, iar beneficiile pentru organism sunt foarte multe. Pe lângă faptul că începând astfel dimineața vei avea mai multă energie, trebuie să știi că apa călduță cu lămâie stimulează tranzitul intestinal, accelerează metabolismul să ardă mai multe grăsimi pe parcursul zilei și furnizează o doză semnificativă de vitamina C.


2. Masează tenul cu un cub de gheață

Un alt obicei foarte util dimineața este acela de a masa fața cu un cub de gheață făcut din ceai concentrat de mușețel. Acest obicei are un efect antirid, dar și decongestionant.
DE asemenea, stimulează circulația sângelui la nivelul feței, iar tenul tău va arăta mai proaspăt și curat. 


3. Păstrează gustări sănătoase în geantă

În loc să pui în geantă sau în sertarul de la muncă numai batoane de ciocolată sau alte dulciuri procesate este de preferat să ai mereu la îndemână un fruct proaspăt, un iaurt, orez expandat, baton raw din nuci și fructe uscate, sau o ciocolată cu peste 75% cacao. Astfel nu vei fi tentată să mănânci numai dulciuri procesate care au prea mult zahăr.


4. Folosește ața dentară

După ce te-ai spălat pe dinți seara este foarte important să folosești și ața dentară pentru a curăța spațiile dintre dinți în care nu ajungi cu periuța. După cum știi este foarte important să ai o dantură sănătoasă, deoarece s-a constatat că inflamațiile și problemele dentare pot să fie asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare.


5. Mănâncă un măr după fiecare masă

În cazul în care nu ai posibilitatea de a te spăla pe dinți după fiecare mară poți să recurgi la un truc recomandat de medicii dentiști: consumă un măr, deoarece acesta va curăța dantura și echilibrează aciditatea din cavitatea bucală. 


6. Mănâncă nuci crude

Consumă zilnic 50 de grame de nuci crude de toate felurile, deoarece acestea conțin grăsimi sănătoase care  întăresc sistemul cardiovascular, unghiile și părul. Oleaginoasele aduc un aport însemnat de seleniu, antioxidanți, vitamina E, potasiu, fier, magneziu și zinc. 


7. Ține pe birou o sticlă cu apă plată

Ca să contorizezi cu atenție cantitatea de apă pe care o bei în fiecare zi este foarte util să păstrezi pe birou o sticlă cu apă. Astfel o vei avea la îndemână și vei consuma mult mai multă apă, în defavoarea unei cantități prea mari de cafea sau băuturi carbogazoase.


8. Citește câteva pagini dintr-o carte în fiecare zi

Acest obicei de a sta relaxat și a citi câteva pagini din cartea pe care ai început-o are un efect benefic asupra creierului. Astfel îmbunătățești memoria, stimulezi imaginația și te ajută să te concentrezi mai ușor.
Un alt beneficiu adus de citit este acela că protejează creierul de boli grave precum Alzheimer. Pune o carte cu tine când pleci de acasă, astfel că îți va fi foarte ușor să citești câteva pagini în metrou, cât aștepti la o coadă, la o cafenea în timp ce aștepți o prietenă, pe o bancă în parc sau oricând ai puțin timp pentru tine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod