Shiatsu, atingerea care vindeca

Shiatsu este o terapie contemporana, avand radacini in medicina traditionala orientala. Acest stil de masaj a fost fondat in Japonia. Abordarea terapeutica si filosofia sunt similare cu acupunctura prin folosirea meridianelor energetice si a punctelor de presiune (tsubo), insa fara ace. Spre deosebire de alte forme de masaj, in shiatsu clientul ramane imbracat si nu se foloseste ulei.

Cuvantul "Shiatsu" inseamna "presiune a degetelor" - in japoneza, "shi" inseamna "degete" si "atsu" inseamna "presiune". Tehnica Shiatsu inseamna aplicarea presiunii cu degetele si palmele (dar nu numai) de catre un terapeut, pe anumite puncte si zone ale corpului.
Shiatsu reduce durerea, induce relaxarea si ofera clientului un sentiment minunat asupra propriului corp.

Scopul terapiei este relaxarea sistemului nervos si imbunatatirea sanatatii prin stimularea mecanismelor de refacere ale organismului. Este, in special, eficient in inlaturarea oboselii si a anxietatii cauzate de stresul si tensiunea zilnica. Unul dintre atributele cele mai importante este initierea "raspunsului de relaxare".

Shiatsu poate fi foarte eficient in tratarea durerilor de spate, CTS, artrita, detensionarea gatului, a umerilor si a spatelui, dureri de cap sau insomnii. Mareste viteza de recuperare si vindecare dupa boli sau accidente si reduce efectele negative ale stresului pentru organism.
De asemenea, cultiva concentrarea mentala si o stare generala de bine.

Shiatsu nu este o forma de medicina orientala si nici medicina occidentala. Shiatsu este clasificat ca terapie naturala si preventiva.

Multe medicamente au un potential toxic sau, cel putin, unele reactii adverse. Ca terapie, Shiatsu foloseste pentru vindecare substantele chimice proprii organismului si nu are reactii adverse de nici un fel. Shiatsu este benefic pentru persoanele de orice varsta si conditie. Poate linisti un copil mic si, la fel de bine, poate usura durerile specifice varstei inaintate.

Shiatsu este minunat, insa nu este magic.
Nu este o terapie spirituala New-Age si nu are nici o nuanta oculta sau mistica. Teoria Shiatsu este valida din punct de vedere stiintific, iar tehnica functioneaza prin mecanisme care pot fi oricand verificate stiintific.

Printr-un mecanism reflex, masajul Shiatsu actioneaza acolo unde este nevoie, cum si cat este nevoie, pentru ca stimuleaza organismul sa-si foloseasca propriile mecanisme in cel mai eficient mod posibil. Declanseaza secretia de hormoni si substante ce vindeca, calmeaza si ajuta mintea si organismul sa functioneze la parametri maximi. Mesajele pe care le transmite ajung in diferite regiuni ale corpului prin cel mai mare si important organ senzorial pe care il avem - pielea.


Parte din eficienta se datoreaza faptului ca se foloseste de atingerea umana, un lucru elementar pe care noi, oamenii, l-am neglijat de multe ori in graba noastra catre creiere mai mari si mai eficiente si catre microcipuri mai rapide!... Atingerea este cea mai puternica si directa forma de comunicare. Avem nevoie de ea in vindecare, avem nevoie de ea in mentinerea sanatatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod