Autosugestia, o metoda in sprijinul vindecarii...

Astazi mi-am propus sa discutam despre puterea mintii, despre forta ce se afla in fiecare dintre noi si care ne ajuta sa trecem cu bine de momentele dificile din viata. Se intampla adesea sa fim influentati de cate cineva binevoitor, care ne atrage atentia ca parca nu aratam tocmai bine si, automat, chiar simtim un disconfort. Sau intamplarea face sa nu reusim ce ne-am propus, iar rezultatul este deziluzie, descurajare, lipsa de incredere in noi, care declanseaza un algoritm ce ne dezechilibreaza emotional, atragand uneori dureri in tot corpul, neputinta, tristete, incarcaturi de care trebuie sa ne scuturam, nefiind accesorii cu care sa dorim sa ne asortam...

Prin viata trebuie sa trecem increzatori, optimisti si cu mult curaj. Toti suntem programati sa reusim, doar ca avem nevoie sa intelegem si sa avem incredere in puterile noastre. Poate la prima vedere nu stim de unde sa ne incarcam cu aceste puteri, numai ca ele sunt in noi si trebuie doar accesate.

Autosugestia sau secretul subconstientului

In acelasi mod in care constienta (constientul sau activitatea constienta) normala isi are lacasul in suflet si este activata in corp de creierul mare, tot asa si subconstientul este parte din suflet, fiind situat la nivelul corpului fizic in creierul mic (cerebel), in partea posterioara a capului.

La orice individ normal, sfera subconstientului este intacta, adica el este capabil in orice moment sa-si foloseasca capacitatile constiente.

Nu exista putere in univers sau om care sa nu varieze intre polii opusi. De aici putem considera subconstientul ca pe ceva opus constientului, gandirii constiente. Ceea ce apare in constientul nostru ca memorie, intelect, vointa, emotii, este reflectat in subconstient intr-o maniera opusa. Practic, putem compara subconstientul ca adversarul nostru, in el gasindu-se toate impulsurile, dorintele, slabiciunile etc.


Putem considera subconstientul ca sediul a tot ceea ce nu ne dorim (ceea ce reprimam/refulam). A venit timpul sa transmutam aceste aspecte antagoniste ale ego-ului nostru, in asa fel incat sa nu ne mai raneasca si sa ne ajute sa ne realizam dorintele.

Subconstientul are nevoie de timp si spatiu in lumea materiala ca sa realizeze gandurile din el, doua principii de baza valabile pentru toate lucrurile ce trebuie transformate in realitate din lumea cauzala. Eliminand timpul si spatiul din subconstient, polaritatile opuse nu ne vor mai influenta si vom fi capabili sa ne indeplinim dorintele prin subconstient.

Eliminarea brusca a subconstientului este cheia practica a autosugestiei. Daca, de exemplu, spunem sugestia ca de maine nu vom mai fuma (sau bea alcool) niciodata, subconstientul va avea timp sa puna diferite obstacole in calea noastra, fie direct, fie indirect, iar in majoritatea cazurilor vom esua. Pe de alta parte, daca eliminam conceptul de spatiu si timp din subconstient, in timp ce-l impregnam cu o dorinta, doar polul pozitiv din subconstient ne va influenta.

Fraza pentru autosugestie trebuie a fie intotdeauna la prezent si la imperativ (comanda/porunca). Nu trebuie sa spui: "Nu voi mai fuma/bea etc." Forma corecta este: "Nu beau / Nu fumez" sau "Nu-mi place sa beau/fumez etc." Cheia autosugestiei se afla in fraza. Fraza intotdeauna trebuie luata in considerare daca vrei sa autosugestionezi subconstientul.

Subconstientul este mai puternic si activ noaptea, cand omul doarme si activitatea constienta este suspendata. Momentul cel mai bun pentru autosugestie este seara chiar inainte de culcare sau dimineata dupa trezire, cand esti doar pe jumatate treaz. Aceasta nu inseamna ca in alta perioada autosugestia nu functioneaza, ci doar ca subconstientul raspunde cel mai bine atunci. Astfel, niciodata nu trebuie sa te culci suparat, nervos sau cu emotii negative, pentru a nu influenta negativ subconstientul.
Intotdeauna culca-te cu idei armonioase despre sanatate, succes, prosperitate etc.

Inainte sa practici autosugestia, fa-ti rost de un lant cu 40 de zale, un sirag de margele sau chiar o sfoara cu noduri. Aceasta ca sa nu numeri in timp ce spui formula pentru autosugestie. Acest dispozitiv iti va arata si de cate ori iti fuge mintea in timpul meditatiei sau concentrarii mintii. Tot ce trebuie sa faci este sa muti o margea in momentul unei intreruperi. Folosirea practica a autosugestiei este foarte simpla:

Pune ceea ce doresti intr-o propozitie simpla si clara, la timpul prezent si imperativ. De exemplu: "Ma simt din ce in ce mai bine in fiecare zi" sau "Nu imi place sa fumez/beau" sau "Sunt sanatos, multumit si fericit". Apoi, chiar inainte de a adormi, ia siragul de margele in pat si repeta fraza incet si rar in minte; la fiecare repetitie, muti o margea pana ajungi la capatul siragului.

Acum stii ca ai repetat formula de 40 de ori. Principalul aspect este acela de a-ti imagina dorinta ca si cum s-a realizat deja si a devenit realitate. Daca nu ti se face somn dupa cele 40 de repetari, gandeste-te sau mediteaza pentru o vreme pe ideea ca dorinta s-a implinit; continua astfel pana cand, in sfarsit, vei adormi cu dorinta inca in minte. Trebuie sa incerci sa-ti transferi dorinta in somn.

Daca adormi in timp ce rostesti formula, scopul va fi atins. Dimineata, cand nu te-ai trezit complet, cauta margelele si repeta exercitiul din nou. Daca te trezesti noaptea, poti repeta exercitiul, iar succesul vine si mai repede.

Exercitii de concentrare a celor 5 simturi

La primul nivel, am invatat cum sa ne stapanim gandurile. Acum vom invata despre concentrarea mentala si intarirea vointei.

1. Concentrarea vizuala

Cu ochii inchisi: alege un obiect si pune-l in fata ta, de exemplu: un cutit, o furculita, un creion, o cutie de chibrituri etc.
Priveste cu atentie, pentru un timp, obiectul ales. Tine minte forma si culoarea obiectului, apoi inchide ochii si imagineaza-ti cat mai real obiectul respectiv, astfel incat sa arate la fel ca in realitate.

Daca va disparea din imaginatie, adu-l inapoi. Nu te descuraja de esecurile initiale, iar daca esti obosit schimba obiectul. La inceput, nu exersa mai mult de 10 minute, dar, in timp, poti ajunge la 30 de minute. Ca sa monitorizezi intreruperile, foloseste siragul de margele. Exercitiul este complet daca poti tine respectivul obiect pentru 5 minute fara sa dispara din imaginatie.

Cu ochii deschisi: daca ai ajuns aici, practica exercitiul cu ochii deschisi. Trebuie sa vezi obiectul in fata ta plutind in aer, cu toate detaliile cat mai reale posibil. Nu trebuie sa vezi nimic altceva in afara de obiectul ales. Numara intreruperile cu ajutorul margelelor. Mentine imaginea obiectului in aer pentru 5 minute fara intrerupere si ai indeplinit scopul acestui exercitiu.

2. Concentrarea auditiva

Aici imaginatia are un rol cert, pentru ca este imposibil sa spui "Imagineaza-ti ticaitul ceasului" sau ceva asemanator, deoarece notiunea de imaginatie implica reprezentari picturale (plastice, ilustrate, grafice), ceea ce nu se poate spune despre exercitiile auditive. Ca sa intelegem mai bine, ar trebui spus "Imagineaza-ti ca auzi ticaitul / bataile unui ceas"; sa folosim aceasta expresie de acum incolo.

Acum, inchipuieste-ti ca auzi bataile unui ceas (ticaitul lui). La inceput, vei reusi doar cateva secunde, dar, cu putina perseverenta, vei auzi sunetele din ce in ce mai clar si fara intreruperi. Ca ajutor, poti folosi si aici margelele. Dupa un timp incearca sa auzi bataile diferitelor clopote, sunetele unor instrumente muzicale, sunetul vantului, al ploii etc.

In aceste exercitii, este foarte important sa te mentii doar la impresii auditive, fara sa-ti apara imaginile asociate! Daca imaginile apar totusi, alunga-le.
Sunetul clopotului nu trebuie sa evoce imaginea clopotului. Acest exercitiu este complet cand poti pastra imaginatia strict auditiva pentru 5 minute, fara intreruperi.

3. Concentrarea senzoriala, de tip tactil

Incearca sa produci, pe rand, senzatii de caldura, racoare, greutate, usurime, sete, oboseala si sa pastrezi aceste senzatii cate 5 minute, fara intrerupere. Daca ai ajuns pana acolo incat poti genera orice senzatie si sa o poti pastra rapid si pentru mai mult timp, treci la exercitiul urmator.

4. Concentrarea mirosului

Imagineaza-ti ca mirosi diferite flori: trandafiri, liliac, violete etc. Tine minte acest miros fara sa permiti sa apara in minte imaginea picturala a acelei flori. Incearca sa practici exercitiul cu mirosuri dezagreabile de diferite feluri. Repeta acest tip de concentrare pana cand esti capabil sa-ti imaginezi orice miros si sa-l mentii cel putin 5 minute.

5. Concentrarea gustului

Fara sa te gandesti la o mancare sau bautura anume, imagineaza-ti diferite gusturi, alegand la inceput pe cel dulce, amar, sarat si acru/acid. Daca obtii reusite aici, incearca mai departe cu orice alte condimente, mentinandu-le timp de 5 minute, pentru a considera scopul exercitiului atins.

In functie de individualitatea fiecaruia, unii vor intalni dificultati mai mari sau mai mici in concentrarea simturilor. Asta inseamna ca functiile cerebrale privind simturile au fost neglijate sau dezvoltate imperfect. Exercitiile de concentrare realizate cu toate cele cinci simturi, intaresc mintea si vointa; inveti nu doar cum sa controlezi toate simturile, dar si sa le dezvolti si, in final, sa le integrezi perfect.
 

Comentariile 1-50 din 79

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudiu pe 5 Oct 2012, 10:34
    caut un cuvant

    stie cineva cum se numeste procesul vindecarii prin autosugestie? stiu ca e cuvant folosit dar l-am uitat si nu il gasesc, nu ma intereseaza altceva ..si nimeni nu il foloseste!!!

    5
    1

  • SASHA pe 4 Mai 2012, 19:15
    Poate autosugestia vindeca boli?

    Buna! am observat ca multe comentarii au fost scrise cu mult tim in urma, totusi...poate autosugestia vindeca unele boli, de exemplu ale pialii? sau acneea? sau cancerul? sau alte boli , mai grave sau mai minore? as vrea sa stiu! multumesc

    2
    0

  • Bianca pe 9 Mar 2012, 22:26
    ...

    Salutare tuturor!! Desi unele comentarii au fost scrise acum patru ani, probabil majoritatea celor care ati scris inca aveti amintirea celor afisate pe acest forum!! In fiecare dintre voi am putut observa CURAJ...si spun asta pt ca ati recunoscut ca aveti acea problema-care este primul pas spre vindecare!!! Admir ca ati cautat o rezolvare...desi umanitatea de cele mai multe ori nu cauta acolo unde trebuie...m-as bucura sa stiu ca acum sunteti bine si de asemenea sa impartasesc cu voi experiente legate de aceste domenii!!! In cazul in care nu par ridicola in ochii vostri poate ne auzim pe id-ul : byia_albyinutza!!

    6
    0

  • pepa pe 12 Aug 2011, 10:39
    Pavel corut

    Mi-ar place sa citesc cărţile sale, în special de auto-ajutor şi de îmbunătăţire de sine ca "CATRE CULMILE SUCCESELOR", dar eu nu vorbesc sau nu înţeleg româneşti. Întrebarea mea este: În cazul în care pot obţine unele volum al acestei cărţi traduse în spaniolă sau franceză? Eu locuiesc în Spania şi am bilingvă. E-mail: pepaii@hotmail.com Voi fi foarte recunoscător pentru răspunsul dumneavoastră. Vă mulţumesc foarte mult şi faptul că universul plină cu binecuvântări.

    2
    0

  • marinescu gabriel pe 11 Apr 2011, 14:39
    Anxietate

    Am si eu o problema cu anxietatea,cun pot sa scap de ea prin autosugestie

    22
    9

  • daciarom pe 6 Apr 2011, 21:54
    audio download: vindecare cu puterea autosugestiei

    http://relax-download-meditation.jimdo.com/vindecare-sanatate/

    10
    5

  • Marian pe 15 Feb 2011, 12:21
    Intrebare catre d-nul Pavel Corut

    Domnule Pavel Corut ce ma sfatuiti sa fac,exemplu:imi fac o imagine despre o persoana inainte de a o cunoaste si in momentul cind se intimpla constat ca nu e asa cum am imaginat-o sau imaginez despre un lucru ca mis-a intimplat intr-un fel si in real exact invers.Ce as putea face in aceasta situatie,multumesc mult. Sint somer si vreau sa realizez si eu ceva in viata,ajutati-ma!

    3
    4

  • giorgia pe 27 Ian 2011, 15:46
    deceptie in dragoste

    ce formula sa aplic daca vreau sa nu mai iubesc o persoana? vreau sa o pot trata cu indiferenta, ca pe oricare alt coleg de munca. va multumesc!

    21
    4

  • denis pe 30 Aug 2010, 02:38
    comanda carte

    Domnul Pavel Corut am o mare rugaminte la dumneavoastra daca se poate sami trimiteti cartea dumneavoastra "catre culmille suceselor" eu incerc sa im fac autosugestie si cred ca osa reusesc dar simt ca am nevoie de aceasta carte de a putea avea o mai mare putere de a ma autosugestionez daca doriti sami trimiteti carte osa va dau adresa mea pe id eu nu sant momental in tara si deacea vreau sami trimiteti aceasta carte caci din tara nam cui sai zic sa mio trimita va rog sa intrati. Multumesc!!!

    12
    3

  • Alex pe 4 Aug 2010, 16:19
    Buna

    Eu am o problema cu pesimismul. Am perioade in care sunt ft optimista, si perioade in care sunt pesimista. Mi`e rusine sa o spun.. nu am facut`o niciodata cu prietenul meu, doar atingeri si toate astea, insa sunt virgina. Si am citit pe internet ca poti ramane insarcinata doar din acest motiv. Ma rugam in fiecare zi sa imi vina menstruatia, si mi`a venit. Insa subconstientul nu ma lasa in pace deloc. Incerc sa`mi ocup timpul, sa gandesc pozitiv, deoarece nu poti ramane doar din acest motiv. Ma compar cu prietenele mele care au facut`o si nu au ramas. Am nevoie de un sfat, va rog!

    0
    4

  • marcu pe 7 Iun 2010, 18:00
    consumul de carne

    unii sustin ca tb eliminata din alimentatie carnea, datorita informatiilor negative, regresive, animalice. cu alte cuvinte ea ne impiedica dezvoltarea spirituala prin energia ei latenta, negativa,impura. as dori sa stiu si opinia d-lui pavel corut. multumesc.

    6
    0

  • lala pe 26 Mai 2010, 10:35
    negatie?

    si eu am auzit ca in orice formula de autosugestie trebuie sa lipseasca negatia cu desavarsire.am vazut ca a mai observat un comentator treaba asta. cum sta treaba pana la urma?

    5
    3

  • octavia pe 17 Mai 2010, 14:30
    pt razvan selim

    Cum pot lua legatura cu tine?

    1
    0

  • Bogdan pe 27 Apr 2010, 15:41
    functioneaza

    La mine chiar a functionat, am folosit chestia asta mai mult din instinct, si cred ca trebuie sa vina de la sine asta, nu din auzite, dar sunt bune si sfaturile de aici. Eu eram o data la un examen si nu mai puteam de emotii, imi tremurau picioarele si imi batea inima rau de tot, si mi-am repetat in gand ca nu tremur, nu am emotii, nu imi bate inima, si dupa cateva zeci de repetari am inceput sa ma mai calmez. Deci chiar functioneaza si nu e un "mit".

    1
    2

  • ADRIANA ILADE pe 24 Feb 2010, 17:11
    DEPRESIE

    AM AVUT MAI MULTE PROBLEME CU CATIVA ANI IN URMA,IN FAMILIE,CU SERVICIUL,AM LUCRAT F.MULT TIMP NUMAI DE NOAPTE SI SUNT FOARTE DEPARTE DE COPIII MEI,II VAD O DATA PE AN.TOATE ASTEA M-AU ADUS IN PRAGUL NEBUNIEI,AM FACUT O DEPRESIE PUTERNICA.NU MA MAI RIDICAM DIN PAT,AVEAM ATACURI DE PANICA,PLANGEAM INTR-UNA SI GANDEAM NEGATIV.NEGATIV ,NU MA GANDEAM LA SUICID SAU ALTELE,DAR MA GANDEAM CA CEO SA MA FAC,FARA SERVICI,CUM O MA DESCURC.AM FOST LA PSIHOLOG SI MI-A DAT REMOTIV,PE BAZA DE PLANTE.MI-AM REVENIT,VREO CATEVA LUNI,DAR DUPA UN TIMP SIMPTOMELE AU REAPARUT.AM FACUT IAR VIZITA LA PSIHOLOG SI AM LUAT TRATAMENT PE 6 LUNI,MAI AM 4PASTILE .SI ANUME AM LUAT BROMAZEPAM,STIMULOTON .ACUM MA SIMT MAI BN SI MA AUTOGESTIONEZ,AM DEVENIT MAI NEPASATOARE,DAR MI-E FRICA CA VOR APAREA,CE MA SFATUITI?MULTUMESC .

    6
    0

  • alina pe 15 Feb 2010, 21:14
    imi e tare greu

    de la un timp ma cert cu prietenul meu,care a fost foarte aproape de mine.il iubesc enorm dar vreau sa imi impun punctul de vedere si lui nu ii place asta.imi este foarte greu fara el,dar nici cu el nu sunt fericita pe deplin.dupa ce ne certam eu ma schimb total,devin anxioasa,trista,nu pot sa mai comunic cu nimeni,plang din orice.nu am alt sprijin,de nicaieri,dar nu imi doresc nici sa fiu o marioneta.ce pot sa fac sa imi schimb starea,sa fiu stapana pe sentimentele mele,sa nu mai sufar atat.imi imaginez ca tot raul din lume vine asupra mea si sunt singura si neajutorata,nu pot sa imi mai urmez activitatile zilnice.imi e tare greu.

    10
    5

  • Apetrei Dolores pe 12 Feb 2010, 16:36
    importanta autosugestiei atunci cand intervine depresia

    Buna ziua. Ma bucur foarte mult ca pot lasa un comentariu privind tot ce inseamna Pavel Corut.Imi face o deosebita placere sa discut despre acest subiect,intrucat chiar eu am folosit autosugestia in momentul in care am facut depresie,episod fffffffffffff urat care s=a repetat de 2 ori.Cartea d=lui Pavel Corut Arta succesului la romani pot spune ca mi-a fost de un real ajutor.Acum citesc cartea Secretele varstelor de aur.Toate aceste edituri sunt minunate pentru cel care intr-adevar stie sa le aplice.Urez mult succes din toata inima d-lui Pavel Corut si totodata mi-ar face o deosebita placere sa pot primi emailuri din partea d-lui Pavel Corut.Doresc sa cer cat mai multe sfaturi.E minunat sa-ti demonstrezi ca aceste formule functioneaza Cu stima si consideratie, Pavel Corut

    2
    3

  • meditatia pe 7 Dec 2009, 23:37
    Autosugestia/Autohipnoza

    Meditatii pilotate auditive http://www25.jimdo.com/app/1681317/587291956/ http://relax-download-meditation.jimdo.com/relax-download-meditation/vindecare-sanatate/ http://www25.jimdo.com/app/1681317/587292056/

    2
    0

  • meditatia pe 7 Dec 2009, 23:31
    Autosugestia/Autohipnoza

    Meditatii pilotate auditive http://www25.jimdo.com/app/1681317/587291956/ http://relax-download-meditation.jimdo.com/relax-download-meditation/vindecare-sanatate/ http://www25.jimdo.com/app/1681317/587292056/

    2
    1

  • alina pe 6 Dec 2009, 23:45
    candida versus tiroida, depresie

    eu am de zile candida desi am facut fff multe tratamente, mai nou am facut nevroza, m-am imbolnavit de tiroida nu stiu daca au leg cu candida dar ar bine de stiut

    2
    2

  • popan alina pe 30 Nov 2009, 20:32
    dureri de cap

    buna ma numesc alina si am nevoie si eu de ajutor,sotul meu de curand a inceput sa-l doara capul am mers la medic si am aflat ca are puroi in zone creierului.Medicul a spus ca ii trebuie operatie asta in cazul in care puroiul nu se elimina intr-un timp mai scurt de aceea eu caut orice metoda de eliminare asa ca va rog frumos daca gasiti vreo metoda va rog sa ma ajutati.

    5
    0

  • adi pe 15 Nov 2009, 22:19
    lupei ana maria

    O noua teorie in lumea medicala - principala cauza a cancerului... good to know http://knowthecause.com/Shows/TullioSimonciniMDWithDougKaufmann/tabid/109/Default.aspx Care este solutia? In acest video, doctorul Simoncini arata evolutia unor tumori spalate cu o banala solutie de.bicardonat de sodiu (praf de copt). > Candida este principala cauza a cancerului - o noua teorie in lumea >medicala > Cancerul este la ora actuala una dintre cele mai importante cauze care provoaca decesul. In acest video de 20 de minute, Doug Kaufman il intervieveaza pe oncologul italian Tullio Simoncini, autorul cartii "Cancerul este o ciuperca" (este vorba despre Candida), care promoveaza o noua teorie referitoare la aceasta boala. Teoria sa sustine ca vindecarea cancerului poate fi simpla (fara riscuri) si rapida (in doar cateva zile). > In prezent celor diagnosticati cu cancer li se ofera de catre medici > trei variante: operatie, chimioterapie sau radioterapie.. Totusi, rata > de succes este departe de a fi multumitoare.. In prezent, medicina > se concentreaza pe a lucra cu ipoteza ca un factor important in > aparitia cancerului este cel genetic, insa cercetarile recente arata > ca acesta joaca un rol scazut in declansarea bolii . > Cercetarile doctorului Simoncini l-au condus la concluzia ca drept cauza principala a bolii este o banala ciuperca numita Candida... Aceasta exista in mod natural in organism, si nu cauzeaza probleme atat timp cat dezvoltarea ei nu scapa de sub control. > Tumoarea canceroasa este doar reactia fireasca a organismului de a se apara de aceasta ciuperca. Mai multe studii anterioare stabilisera deja o legatura evidenta intre cancer si Candida: intre 79 si 97% dintre bolnavii de cancer prezentau si infectii cu Candida. > Care este solutia? In acest video, doctorul Simoncini arata evolutia unor tumori spalate cu o banala solutie de.bicardonat de sodiu (praf de copt). > Marele dezavantaj in lupta cu Candida este faptul ca ea se adapteaza in cateva zile la atacul medicamentelor cunoscute pana acum. Insa nu se adapteaza suficient de repede si la bicarbonatului de sodiu. Din pacate nu este suficient sa inghitim praf de copt pentru a scapa de cancer, bicarbonatul de sodiu trebuie injectat direct in tumoare. Ph-ul tumorii se schimba de la acid la alcalin, ceea ce face ca ciuperca sa fie distrusa inainte de a avea timp sa se adapteze. > Experimentele doctorului Simoncini arata ca 99% din cazurile de cancer la san si vezica se pot vindeca in doar 6 zile, folosind doar un cateter care spala tumoarea cu solutie de bicardonat de sodiu. Evident, interesele financiare din industria farmaceutica au facut ca doctotul Simoncini sa fie marginalizat, iar teoria sa sa fie prea putin cunoscuta. > Ce anume cauzeaza scaparea de sub control a dezvoltarii Candidei in organism si cum putem sti ca avem probleme legate de acest lucru? Un semn bun este dorinta nestapanita de dulciuri si fainoase, acestea fiind preferate de ciperca drept hrana. Este favorizata si de alcool, cafea, drojdie, lactate, majoritatea fructelor, otet, unele legume. Candida secreta 79 de substante toxice pentru organismul uman, de aceea cei afectati se simt slabiti, ametiti, lipsiti de putere (de la alcoolul si acetaldehida secretate de ciuperca) si anxiosi, deprimati, fara putere de concentrare (de la reactia acetaldehidei cu dopamina). In lupta impotriva proliferarii Candida in organism se recomanda o dieta riguroasa si chiar obtinerea de suport psihologic pentru a renunta la unele alimente nesanatoase, exercitii fizice care ajuta la reechilibrarea producerii de neurotransmitatori, consumul de bacterii "bune". > > > BICARBONATUL DE SODIU > - Cunosc gustul bicarbonatului de sodiu, dizolvat in lapte, din > copilarie! Si azi Tratamentul acesta este foarte eficace contra tusei. La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare. Persoanele care nu suporta laptele folosesc solutie de bicarbonat de sodiu in apa -1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa. > - Nimic nu ajuta mai bine la tratarea durerilor de gat deci clatirea > cu solutie de bicarbonat de sodiu (gargara) - 2 lingurite la 1 pahar de apa calda. Bicarbonatul de sodiu umezeste mucoasa gatului. Clatirile se efectueaza de 5-6 ori pe zi. > - Contra guturaiului, solutia de bicarbonat de sodiu se foloseste sub forma de picaturi pentru nas. Daca va curge nasul abundent, efectuati spalaturi nazale - picurati in nas cateva pipete de solutie si peste un niinut curatati nasul. Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi. > - Contra conjunctivitei se spala ochii cu solutie de bicarbonat de sodiu. Dar sa tineti minte ca nu se poate sa folositi acelasi tampon de vata de 2 ori. > - Care bolnav de ulcer nu a apelat la bicarbonatul de sodiu ca sa scape de dureri? Bicarbonatul neutralizeaza surplusul de acid din stomac. Iata de ce bicarbonatul a servit drept leac contra ulcerului multi ani. Dar folosirea lui prea des da un efect invers: se mareste cantitatea acidului secretat in stomac. Mai mult decat atat, la interactiunea bicarbonatului cu acidul se degaja bioxid de carbon, care bombardeaza peretii subtiati ai stomacului, ducand la alte ulceratii.. Este de dorit sa utilizati bicarbonat de sodiu cat mai rar, doar cand nu aveti alte medicamente la dispozitie. >- Bicarbonatul de sodiu se foloseste in medicina ca substanta antiaritmica. Un atac de cord se poate opri administrand 1/2 lingurita de bicarbonat. > - Bicarbonatul ajuta la hipertonie datorita faptului ca activeaza > eliminarea intensiva a lichidului si sarurilor din organism si scade tensiunea arteriala. 1/2 lingurita de bicarbonat consumata impreuna cu medicamentele da posibilitatea micsorarii dozei acestora. > - Bicarbonatul de sodiu este un mijloc eficace contra raului de > automobil. Este important sa nu uitati sa luati la drum praful de bicarbonat. > - Bicarbonatul de sodiu este mijlocul de prim ajutor in caz de > traumatisme grave, cu pierdere mare de sange, la intoxicatii care sunt > insotite de voma si diaree, la febra indelungata cu transpiratie > abundenta.. Pentru restabilirea pierderii lichidului din organism se > prepara solutie de bicarbonat de sodiu si sare. Reteta este simpla : > 1/2 lingurita de bicarbonat si 1 lingurita de sare la 1 litru de apa > foarte calda. Se bea cate 1 lingura la fiecare 5 minute. > - Au nevoie de bicarbonat de sodiu si bolnavii cu panaritiu -inflamarea cu puroi a degetului. incepeti tratamentul imediat ce simtiti durere pulsanta. Pregatiti o solutie de 2 linguri de bicarbonat la 1/2 litru de apa fierbinte, in care tineti degetul timp de 20 minute. Repetati procedura de 3 ori pe zi si infectia va disparea repede. > - Clatirea cavitatii bucale cu bicarbonat de sodiu ajuta contra durerilor de dinti. Este deosebit de eficace contra inflamarii periostului. Clatiti gura de 5-6 ori pe zi, astfel puteti evita interventia chirurgicala. . > - Bicarbonatul de sodiu este si substanta cosmetica. Dati sapunul prin razatoare si amestecati-1 cu bicarbonat. Spalati fata cu un tampon de vata muiat in amestec, de 2 ori pe saptamana. Curata pielea de acnee si de celulele moarte, deschizand porii. > - Bicarbonatul poate inlocui pasta de dinti, pentru inalbire.. Muiati un tampon de vata in bicarbonat de sodiu si stergeti dintii pana ce petele galbene vor disparea. Rezultatul se vede chiar si dupa o singura spalare. > - Bicarbonatul de sodiu nu opreste eliminarea transpiratiei, dar neutralizeaza acizii ei. Dupa cum se stie, in unii acizi din sudoare se dezvolta bacterii care dau transpiratiei un miros neplacut Vara, sau inainte de antrenamentele sportive e bine sa stergeti regiunea axilara cu un tampon de vata, muiat in solutie de bicarbonat de sodiu, si mirosul neplacut nu va mai aparea toata ziua. > - Solutia de bicarbonat de sodiu preparata dintr-o 1/2 lingurita la 1 pahar de apa, ne va ajuta sa ne tratam de intepaturile insectelor. Daca ungem locul intepat de cateva ori pe zi, inflamatia dispare. Mai mult, bicarbonatul nu da voie microbilor sa patrunda in rana. > - Dupa o zi de lucru putem trata picioarele obosite si umflate cu o solutie din 10 litri de apa si 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Dupa 15 minute de odihna placuta, cu picioarele in solutia calda, veti putea dansa toata noaptea. > - 90% din bacterii si pesticide raman pe legumele si fructele spalate cu apa de la robinet. Daca in apa se adauga bicarbonat de sodiu sau suc de lamaie, legumele si fructele se spala mult mai bine. > - Daca aveti negi, trebuie sa-i ungeti cu pasta din bicarbonat cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi si sa aplicati un pansament. > - Pentru gusa adenomatoasa e bine sa mestecati paine de secara astfel ca ea sa fie bine inmuiata cu saliva. Se face din ea o turtita, se presara cu bicarbonat de sodiu, se pune pe gat si se panseaza. Se bea infuzie din boabe de boz tufar -1 lingurita de boabe la un pahar de apa fierbinte. Se bea cate 1/3 pahar de 3 ori pe zi. Se urmeaza tratamentul pana cand se obtine rezultatul dorit. Din boabe de boz se poate fierbe dulceata si se poate folosi la tratament. > - Pentru pinten osos: la 3 litri de apa calduta se pun 500 g de bicarbonat de sodiu. Se "oparesc" picioarele, turnand apa fierbinte de cateva ori, timp de 30 minute. Apoi se pun picioarele pe un rolator de lemn cu spini si se rotesc rolele acestuia cu piciorul, schimband picioarele din timp in timp. Se repeta la 2-3 zile. > - Contra radiculitei si bolilor articulatiilor: intr-o cana de apa > fierbinte se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se inmoaie in aceasta solutie un servetel de bumbac de marimea locului bolnav si se scurge putin. O parte a servetelului se sapuneste cu sapun de rufe si se stropeste cu petrol lampant (gaz). Locul bolnav se unge cu grasime si se acopera cu servetelul. Se panseaza cu o basma de lana, si se inveleste cald. Se sta asa cat se poate de mult.. Se repeta de cateva ori, functie de starea bolnavului. ________________________________________ good to know http://knowthecause.com/Shows/TullioSimonciniMDWithDougKaufmann/tabid/109/Default.aspx > Candida este principala cauza a cancerului - o noua teorie in lumea >medicala > Cancerul este la ora actuala una dintre cele mai importante cauze care provoaca decesul. In acest video de 20 de minute, Doug Kaufman il intervieveaza pe oncologul italian Tullio Simoncini, autorul cartii "Cancerul este o ciuperca" (este vorba despre Candida), care promoveaza o noua teorie referitoare la aceasta boala. Teoria sa sustine ca vindecarea cancerului poate fi simpla (fara riscuri) si rapida (in doar cateva zile). > In prezent celor diagnosticati cu cancer li se ofera de catre medici > trei variante: operatie, chimioterapie sau radioterapie.. Totusi, rata > de succes este departe de a fi multumitoare.. In prezent, medicina > se concentreaza pe a lucra cu ipoteza ca un factor important in > aparitia cancerului este cel genetic, insa cercetarile recente arata > ca acesta joaca un rol scazut in declansarea bolii . > Cercetarile doctorului Simoncini l-au condus la concluzia ca drept cauza principala a bolii este o banala ciuperca numita Candida... Aceasta exista in mod natural in organism, si nu cauzeaza probleme atat timp cat dezvoltarea ei nu scapa de sub control. > Tumoarea canceroasa este doar reactia fireasca a organismului de a se apara de aceasta ciuperca. Mai multe studii anterioare stabilisera deja o legatura evidenta intre cancer si Candida: intre 79 si 97% dintre bolnavii de cancer prezentau si infectii cu Candida. > Care este solutia? In acest video, doctorul Simoncini arata evolutia unor tumori spalate cu o banala solutie de.bicardonat de sodiu (praf de copt). > Marele dezavantaj in lupta cu Candida este faptul ca ea se adapteaza in cateva zile la atacul medicamentelor cunoscute pana acum. Insa nu se adapteaza suficient de repede si la bicarbonatului de sodiu. Din pacate nu este suficient sa inghitim praf de copt pentru a scapa de cancer, bicarbonatul de sodiu trebuie injectat direct in tumoare. Ph-ul tumorii se schimba de la acid la alcalin, ceea ce face ca ciuperca sa fie distrusa inainte de a avea timp sa se adapteze. > Experimentele doctorului Simoncini arata ca 99% din cazurile de cancer la san si vezica se pot vindeca in doar 6 zile, folosind doar un cateter care spala tumoarea cu solutie de bicardonat de sodiu. Evident, interesele financiare din industria farmaceutica au facut ca doctotul Simoncini sa fie marginalizat, iar teoria sa sa fie prea putin cunoscuta. > Ce anume cauzeaza scaparea de sub control a dezvoltarii Candidei in organism si cum putem sti ca avem probleme legate de acest lucru? Un semn bun este dorinta nestapanita de dulciuri si fainoase, acestea fiind preferate de ciperca drept hrana. Este favorizata si de alcool, cafea, drojdie, lactate, majoritatea fructelor, otet, unele legume. Candida secreta 79 de substante toxice pentru organismul uman, de aceea cei afectati se simt slabiti, ametiti, lipsiti de putere (de la alcoolul si acetaldehida secretate de ciuperca) si anxiosi, deprimati, fara putere de concentrare (de la reactia acetaldehidei cu dopamina). In lupta impotriva proliferarii Candida in organism se recomanda o dieta riguroasa si chiar obtinerea de suport psihologic pentru a renunta la unele alimente nesanatoase, exercitii fizice care ajuta la reechilibrarea producerii de neurotransmitatori, consumul de bacterii "bune". > > > BICARBONATUL DE SODIU > - Cunosc gustul bicarbonatului de sodiu, dizolvat in lapte, din > copilarie! Si azi Tratamentul acesta este foarte eficace contra tusei. La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare. Persoanele care nu suporta laptele folosesc solutie de bicarbonat de sodiu in apa -1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa. > - Nimic nu ajuta mai bine la tratarea durerilor de gat deci clatirea > cu solutie de bicarbonat de sodiu (gargara) - 2 lingurite la 1 pahar de apa calda. Bicarbonatul de sodiu umezeste mucoasa gatului. Clatirile se efectueaza de 5-6 ori pe zi. > - Contra guturaiului, solutia de bicarbonat de sodiu se foloseste sub forma de picaturi pentru nas. Daca va curge nasul abundent, efectuati spalaturi nazale - picurati in nas cateva pipete de solutie si peste un niinut curatati nasul. Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi. > - Contra conjunctivitei se spala ochii cu solutie de bicarbonat de sodiu. Dar sa tineti minte ca nu se poate sa folositi acelasi tampon de vata de 2 ori. > - Care bolnav de ulcer nu a apelat la bicarbonatul de sodiu ca sa scape de dureri? Bicarbonatul neutralizeaza surplusul de acid din stomac. Iata de ce bicarbonatul a servit drept leac contra ulcerului multi ani. Dar folosirea lui prea des da un efect invers: se mareste cantitatea acidului secretat in stomac. Mai mult decat atat, la interactiunea bicarbonatului cu acidul se degaja bioxid de carbon, care bombardeaza peretii subtiati ai stomacului, ducand la alte ulceratii.. Este de dorit sa utilizati bicarbonat de sodiu cat mai rar, doar cand nu aveti alte medicamente la dispozitie. >- Bicarbonatul de sodiu se foloseste in medicina ca substanta antiaritmica. Un atac de cord se poate opri administrand 1/2 lingurita de bicarbonat. > - Bicarbonatul ajuta la hipertonie datorita faptului ca activeaza > eliminarea intensiva a lichidului si sarurilor din organism si scade tensiunea arteriala. 1/2 lingurita de bicarbonat consumata impreuna cu medicamentele da posibilitatea micsorarii dozei acestora. > - Bicarbonatul de sodiu este un mijloc eficace contra raului de > automobil. Este important sa nu uitati sa luati la drum praful de bicarbonat. > - Bicarbonatul de sodiu este mijlocul de prim ajutor in caz de > traumatisme grave, cu pierdere mare de sange, la intoxicatii care sunt > insotite de voma si diaree, la febra indelungata cu transpiratie > abundenta.. Pentru restabilirea pierderii lichidului din organism se > prepara solutie de bicarbonat de sodiu si sare. Reteta este simpla : > 1/2 lingurita de bicarbonat si 1 lingurita de sare la 1 litru de apa > foarte calda. Se bea cate 1 lingura la fiecare 5 minute. > - Au nevoie de bicarbonat de sodiu si bolnavii cu panaritiu -inflamarea cu puroi a degetului. incepeti tratamentul imediat ce simtiti durere pulsanta. Pregatiti o solutie de 2 linguri de bicarbonat la 1/2 litru de apa fierbinte, in care tineti degetul timp de 20 minute. Repetati procedura de 3 ori pe zi si infectia va disparea repede. > - Clatirea cavitatii bucale cu bicarbonat de sodiu ajuta contra durerilor de dinti. Este deosebit de eficace contra inflamarii periostului. Clatiti gura de 5-6 ori pe zi, astfel puteti evita interventia chirurgicala. . > - Bicarbonatul de sodiu este si substanta cosmetica. Dati sapunul prin razatoare si amestecati-1 cu bicarbonat. Spalati fata cu un tampon de vata muiat in amestec, de 2 ori pe saptamana. Curata pielea de acnee si de celulele moarte, deschizand porii. > - Bicarbonatul poate inlocui pasta de dinti, pentru inalbire.. Muiati un tampon de vata in bicarbonat de sodiu si stergeti dintii pana ce petele galbene vor disparea. Rezultatul se vede chiar si dupa o singura spalare. > - Bicarbonatul de sodiu nu opreste eliminarea transpiratiei, dar neutralizeaza acizii ei. Dupa cum se stie, in unii acizi din sudoare se dezvolta bacterii care dau transpiratiei un miros neplacut Vara, sau inainte de antrenamentele sportive e bine sa stergeti regiunea axilara cu un tampon de vata, muiat in solutie de bicarbonat de sodiu, si mirosul neplacut nu va mai aparea toata ziua. > - Solutia de bicarbonat de sodiu preparata dintr-o 1/2 lingurita la 1 pahar de apa, ne va ajuta sa ne tratam de intepaturile insectelor. Daca ungem locul intepat de cateva ori pe zi, inflamatia dispare. Mai mult, bicarbonatul nu da voie microbilor sa patrunda in rana. > - Dupa o zi de lucru putem trata picioarele obosite si umflate cu o solutie din 10 litri de apa si 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Dupa 15 minute de odihna placuta, cu picioarele in solutia calda, veti putea dansa toata noaptea. > - 90% din bacterii si pesticide raman pe legumele si fructele spalate cu apa de la robinet. Daca in apa se adauga bicarbonat de sodiu sau suc de lamaie, legumele si fructele se spala mult mai bine. > - Daca aveti negi, trebuie sa-i ungeti cu pasta din bicarbonat cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi si sa aplicati un pansament. > - Pentru gusa adenomatoasa e bine sa mestecati paine de secara astfel ca ea sa fie bine inmuiata cu saliva. Se face din ea o turtita, se presara cu bicarbonat de sodiu, se pune pe gat si se panseaza. Se bea infuzie din boabe de boz tufar -1 lingurita de boabe la un pahar de apa fierbinte. Se bea cate 1/3 pahar de 3 ori pe zi. Se urmeaza tratamentul pana cand se obtine rezultatul dorit. Din boabe de boz se poate fierbe dulceata si se poate folosi la tratament. > - Pentru pinten osos: la 3 litri de apa calduta se pun 500 g de bicarbonat de sodiu. Se "oparesc" picioarele, turnand apa fierbinte de cateva ori, timp de 30 minute. Apoi se pun picioarele pe un rolator de lemn cu spini si se rotesc rolele acestuia cu piciorul, schimband picioarele din timp in timp. Se repeta la 2-3 zile. > - Contra radiculitei si bolilor articulatiilor: intr-o cana de apa > fierbinte se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se inmoaie in aceasta solutie un servetel de bumbac de marimea locului bolnav si se scurge putin. O parte a servetelului se sapuneste cu sapun de rufe si se stropeste cu petrol lampant (gaz). Locul bolnav se unge cu grasime si se acopera cu servetelul. Se panseaza cu o basma de lana, si se inveleste cald. Se sta asa cat se poate de mult.. Se repeta de cateva ori, functie de starea bolnavului. ________________________________________ O noua teorie in lumea medicala - principala cauza a cancerului... good to know http://knowthecause.com/Shows/TullioSimonciniMDWithDougKaufmann/tabid/109/Default.aspx > Candida este principala cauza a cancerului - o noua teorie in lumea >medicala > Cancerul este la ora actuala una dintre cele mai importante cauze care provoaca decesul. In acest video de 20 de minute, Doug Kaufman il intervieveaza pe oncologul italian Tullio Simoncini, autorul cartii "Cancerul este o ciuperca" (este vorba despre Candida), care promoveaza o noua teorie referitoare la aceasta boala. Teoria sa sustine ca vindecarea cancerului poate fi simpla (fara riscuri) si rapida (in doar cateva zile). > In prezent celor diagnosticati cu cancer li se ofera de catre medici > trei variante: operatie, chimioterapie sau radioterapie.. Totusi, rata > de succes este departe de a fi multumitoare.. In prezent, medicina > se concentreaza pe a lucra cu ipoteza ca un factor important in > aparitia cancerului este cel genetic, insa cercetarile recente arata > ca acesta joaca un rol scazut in declansarea bolii . > Cercetarile doctorului Simoncini l-au condus la concluzia ca drept cauza principala a bolii este o banala ciuperca numita Candida... Aceasta exista in mod natural in organism, si nu cauzeaza probleme atat timp cat dezvoltarea ei nu scapa de sub control. > Tumoarea canceroasa este doar reactia fireasca a organismului de a se apara de aceasta ciuperca. Mai multe studii anterioare stabilisera deja o legatura evidenta intre cancer si Candida: intre 79 si 97% dintre bolnavii de cancer prezentau si infectii cu Candida. > Care este solutia? In acest video, doctorul Simoncini arata evolutia unor tumori spalate cu o banala solutie de.bicardonat de sodiu (praf de copt). > Marele dezavantaj in lupta cu Candida este faptul ca ea se adapteaza in cateva zile la atacul medicamentelor cunoscute pana acum. Insa nu se adapteaza suficient de repede si la bicarbonatului de sodiu. Din pacate nu este suficient sa inghitim praf de copt pentru a scapa de cancer, bicarbonatul de sodiu trebuie injectat direct in tumoare. Ph-ul tumorii se schimba de la acid la alcalin, ceea ce face ca ciuperca sa fie distrusa inainte de a avea timp sa se adapteze. > Experimentele doctorului Simoncini arata ca 99% din cazurile de cancer la san si vezica se pot vindeca in doar 6 zile, folosind doar un cateter care spala tumoarea cu solutie de bicardonat de sodiu. Evident, interesele financiare din industria farmaceutica au facut ca doctotul Simoncini sa fie marginalizat, iar teoria sa sa fie prea putin cunoscuta. > Ce anume cauzeaza scaparea de sub control a dezvoltarii Candidei in organism si cum putem sti ca avem probleme legate de acest lucru? Un semn bun este dorinta nestapanita de dulciuri si fainoase, acestea fiind preferate de ciperca drept hrana. Este favorizata si de alcool, cafea, drojdie, lactate, majoritatea fructelor, otet, unele legume. Candida secreta 79 de substante toxice pentru organismul uman, de aceea cei afectati se simt slabiti, ametiti, lipsiti de putere (de la alcoolul si acetaldehida secretate de ciuperca) si anxiosi, deprimati, fara putere de concentrare (de la reactia acetaldehidei cu dopamina). In lupta impotriva proliferarii Candida in organism se recomanda o dieta riguroasa si chiar obtinerea de suport psihologic pentru a renunta la unele alimente nesanatoase, exercitii fizice care ajuta la reechilibrarea producerii de neurotransmitatori, consumul de bacterii "bune". > > > BICARBONATUL DE SODIU > - Cunosc gustul bicarbonatului de sodiu, dizolvat in lapte, din > copilarie! Si azi Tratamentul acesta este foarte eficace contra tusei. La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare. Persoanele care nu suporta laptele folosesc solutie de bicarbonat de sodiu in apa -1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa. > - Nimic nu ajuta mai bine la tratarea durerilor de gat deci clatirea > cu solutie de bicarbonat de sodiu (gargara) - 2 lingurite la 1 pahar de apa calda. Bicarbonatul de sodiu umezeste mucoasa gatului. Clatirile se efectueaza de 5-6 ori pe zi. > - Contra guturaiului, solutia de bicarbonat de sodiu se foloseste sub forma de picaturi pentru nas. Daca va curge nasul abundent, efectuati spalaturi nazale - picurati in nas cateva pipete de solutie si peste un niinut curatati nasul. Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi. > - Contra conjunctivitei se spala ochii cu solutie de bicarbonat de sodiu. Dar sa tineti minte ca nu se poate sa folositi acelasi tampon de vata de 2 ori. > - Care bolnav de ulcer nu a apelat la bicarbonatul de sodiu ca sa scape de dureri? Bicarbonatul neutralizeaza surplusul de acid din stomac. Iata de ce bicarbonatul a servit drept leac contra ulcerului multi ani. Dar folosirea lui prea des da un efect invers: se mareste cantitatea acidului secretat in stomac. Mai mult decat atat, la interactiunea bicarbonatului cu acidul se degaja bioxid de carbon, care bombardeaza peretii subtiati ai stomacului, ducand la alte ulceratii.. Este de dorit sa utilizati bicarbonat de sodiu cat mai rar, doar cand nu aveti alte medicamente la dispozitie. >- Bicarbonatul de sodiu se foloseste in medicina ca substanta antiaritmica. Un atac de cord se poate opri administrand 1/2 lingurita de bicarbonat. > - Bicarbonatul ajuta la hipertonie datorita faptului ca activeaza > eliminarea intensiva a lichidului si sarurilor din organism si scade tensiunea arteriala. 1/2 lingurita de bicarbonat consumata impreuna cu medicamentele da posibilitatea micsorarii dozei acestora. > - Bicarbonatul de sodiu este un mijloc eficace contra raului de > automobil. Este important sa nu uitati sa luati la drum praful de bicarbonat. > - Bicarbonatul de sodiu este mijlocul de prim ajutor in caz de > traumatisme grave, cu pierdere mare de sange, la intoxicatii care sunt > insotite de voma si diaree, la febra indelungata cu transpiratie > abundenta.. Pentru restabilirea pierderii lichidului din organism se > prepara solutie de bicarbonat de sodiu si sare. Reteta este simpla : > 1/2 lingurita de bicarbonat si 1 lingurita de sare la 1 litru de apa > foarte calda. Se bea cate 1 lingura la fiecare 5 minute. > - Au nevoie de bicarbonat de sodiu si bolnavii cu panaritiu -inflamarea cu puroi a degetului. incepeti tratamentul imediat ce simtiti durere pulsanta. Pregatiti o solutie de 2 linguri de bicarbonat la 1/2 litru de apa fierbinte, in care tineti degetul timp de 20 minute. Repetati procedura de 3 ori pe zi si infectia va disparea repede. > - Clatirea cavitatii bucale cu bicarbonat de sodiu ajuta contra durerilor de dinti. Este deosebit de eficace contra inflamarii periostului. Clatiti gura de 5-6 ori pe zi, astfel puteti evita interventia chirurgicala. . > - Bicarbonatul de sodiu este si substanta cosmetica. Dati sapunul prin razatoare si amestecati-1 cu bicarbonat. Spalati fata cu un tampon de vata muiat in amestec, de 2 ori pe saptamana. Curata pielea de acnee si de celulele moarte, deschizand porii. > - Bicarbonatul poate inlocui pasta de dinti, pentru inalbire.. Muiati un tampon de vata in bicarbonat de sodiu si stergeti dintii pana ce petele galbene vor disparea. Rezultatul se vede chiar si dupa o singura spalare. > - Bicarbonatul de sodiu nu opreste eliminarea transpiratiei, dar neutralizeaza acizii ei. Dupa cum se stie, in unii acizi din sudoare se dezvolta bacterii care dau transpiratiei un miros neplacut Vara, sau inainte de antrenamentele sportive e bine sa stergeti regiunea axilara cu un tampon de vata, muiat in solutie de bicarbonat de sodiu, si mirosul neplacut nu va mai aparea toata ziua. > - Solutia de bicarbonat de sodiu preparata dintr-o 1/2 lingurita la 1 pahar de apa, ne va ajuta sa ne tratam de intepaturile insectelor. Daca ungem locul intepat de cateva ori pe zi, inflamatia dispare. Mai mult, bicarbonatul nu da voie microbilor sa patrunda in rana. > - Dupa o zi de lucru putem trata picioarele obosite si umflate cu o solutie din 10 litri de apa si 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Dupa 15 minute de odihna placuta, cu picioarele in solutia calda, veti putea dansa toata noaptea. > - 90% din bacterii si pesticide raman pe legumele si fructele spalate cu apa de la robinet. Daca in apa se adauga bicarbonat de sodiu sau suc de lamaie, legumele si fructele se spala mult mai bine. > - Daca aveti negi, trebuie sa-i ungeti cu pasta din bicarbonat cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi si sa aplicati un pansament. > - Pentru gusa adenomatoasa e bine sa mestecati paine de secara astfel ca ea sa fie bine inmuiata cu saliva. Se face din ea o turtita, se presara cu bicarbonat de sodiu, se pune pe gat si se panseaza. Se bea infuzie din boabe de boz tufar -1 lingurita de boabe la un pahar de apa fierbinte. Se bea cate 1/3 pahar de 3 ori pe zi. Se urmeaza tratamentul pana cand se obtine rezultatul dorit. Din boabe de boz se poate fierbe dulceata si se poate folosi la tratament. > - Pentru pinten osos: la 3 litri de apa calduta se pun 500 g de bicarbonat de sodiu. Se "oparesc" picioarele, turnand apa fierbinte de cateva ori, timp de 30 minute. Apoi se pun picioarele pe un rolator de lemn cu spini si se rotesc rolele acestuia cu piciorul, schimband picioarele din timp in timp. Se repeta la 2-3 zile. > - Contra radiculitei si bolilor articulatiilor: intr-o cana de apa > fierbinte se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se inmoaie in aceasta solutie un servetel de bumbac de marimea locului bolnav si se scurge putin. O parte a servetelului se sapuneste cu sapun de rufe si se stropeste cu petrol lampant (gaz). Locul bolnav se unge cu grasime si se acopera cu servetelul. Se panseaza cu o basma de lana, si se inveleste cald. Se sta asa cat se poate de mult.. Se repeta de cateva ori, functie de starea bolnavului. ________________________________________ O noua teorie in lumea medicala - principala cauza a cancerului... > Candida este principala cauza a cancerului - o noua teorie in lumea >medicala > Cancerul este la ora actuala una dintre cele mai importante cauze care provoaca decesul. In acest video de 20 de minute, Doug Kaufman il intervieveaza pe oncologul italian Tullio Simoncini, autorul cartii "Cancerul este o ciuperca" (este vorba despre Candida), care promoveaza o noua teorie referitoare la aceasta boala. Teoria sa sustine ca vindecarea cancerului poate fi simpla (fara riscuri) si rapida (in doar cateva zile). Cercetarile doctorului Simoncini l-au condus la concluzia ca drept cauza principala a bolii este o banala ciuperca numita Candida... Aceasta exista in mod natural in organism, si nu cauzeaza probleme atat timp cat dezvoltarea ei nu scapa de sub control. > Tumoarea canceroasa este doar reactia fireasca a organismului de a se apara de aceasta ciuperca. Mai multe studii anterioare stabilisera deja o legatura evidenta intre cancer si Candida: intre 79 si 97% dintre bolnavii de cancer prezentau si infectii cu Candida.

    6
    1

  • adi shah pe 15 Nov 2009, 21:52
    Autosugestia, o metoda in sprijinul vindecarii...

    Articolul este bun, un singur lucru trebuie stiut ca subconstientul nu intelege negatia. EX: "nu imi place sa fumez" este echivalent cu "imi place sa fumez". Trebuiesc formulate cu grija aceste comenzi, cit mai simplu si fara negatie. Conditia e ca trebuie sa credem in ceea ce ne dorim si sa consideram ca am si primit darul. Trebuie sa nu fie nimic fals in vocea noastra, in ce ne dorim si ce traim mintal prin imaginatia noastra, subconstientul prea comanda de la un adevar creeat. Atentie sa nu fiti falsi ca va pacaliti. Adi

    3
    0

  • Mari pe 13 Iul 2009, 16:53
    emotii

    Am mari emotii la sofat, atat de mari incat am senzatii de voma si chiar vomit.Conduc de 1 an si nu am scapat de aceste emotii.Am avut mici incidente la inceput care m-au marcat.Va rog sa ma ajutati daca puteti.Va multumesc

    0
    2

  • alina pe 4 Iul 2009, 21:17
    atac de panica

    sufar de atacuri de panica de 4 ani,fac tratament timp de cate 10 luni si dupa intreruperea tratamenrului trec cateva luni si ma simt din nou rau.nu stiu ce sa mai fac nu as mai lua medicamente,cateodata mi-e frica sa nu inebunesc .va rog ajutatima daca puteti...VA MULTUMESC MULT

    1
    6

  • oana pe 31 Mar 2009, 12:33
    @ Ana Maria Lupei

    Draga Ana Maria, dintre cartile d-lui Corut, cea mai recenta pe care ti-o pot recomanda este "Catre culmile succeselor (Formula fericirii)". Vei afla destule informatii si despre sugestie (cum ii poti ajuta chiar tu pe cei care au nevoie). Multa sanatate si gandire pozitiva!

    3
    3

  • lupei ana maria pe 30 Mar 2009, 21:04
    ajutor

    buna as dori si eu sa va cer un sfat .Mama mea a fost diagnosticata cu cancer la san si acum duce un tratament cu citostatice si satre ei psihica este una rea .Nu poate sa creda ca poate sa treaca peste asta asa ca am auzit de cartile lui Pavel Codrut si metoda autosugestiei.Problema mea e ca nu stiu ce carte sa ii recomand ,care iar putea ridica moralul si iar putea arata un mod mai pozitiv de a privi viitorul.Daca a-ti putea sa ma ajutati v-as ramane datoare..

    0
    0

  • oana pe 27 Mar 2009, 13:54
    chiar functioneaza!

    Chiar inainte de a afla de autosugestie pot spune ca am apelat la ea din instinct (daca imi doream ceva ma gandeam intens la acel ceva si in foarte scurt timp devenea realitate - examene, probleme de sanatate...). De ceva vreme ma confruntam cu o problema ce devenise aproape o obsesie - albirea prematura a parului - si am inceput sa caut informatii despre aceasta. Toata lumea spunea ca este un proces ireversibil dar eu refuzam sa cred asta. Intamplator am vazut un interviu cu dl. Pavel Corut in care vorbea si despre autosugestie. N-am avut rabdare sa urmaresc tot interviul dar informatia pe care am "prins-o" am aplicat-o imediat. Nici macar nu am insistat foarte mult (cred ca vreo 3 seri la rand am apelat la "formula") si dupa 2 saptamani, mai mult intr-o doara, ma uitam in oglinda dupa firele albe si am descoperit cateva fire albe care la radacina erau colorate. Si cand ma gandesc ca nici nu am insistat foarte mult... este extraordinara puterea mintii. Recomand tuturor sa incerce, nu aveti nimic de pierdut dar puteti castiga enorm, indiferent care ar fi problema cu care va confruntati. Nimic nu este imposibil.

    3
    0

  • condrea pe 22 Mar 2009, 18:33
    anexietate

    am avut o deceptie in dragoste ,am cunoscut o fata frumoasa dar nu pot obtine o erectie normala datimi va rog un tratament sau un sfat

    4
    0

  • silviu pe 22 Mar 2009, 00:00
    autosugestie

    Creierul uman dispune de resurse nelimitate. Pt ca autosugestia sa aibe efect nu sunt de ajuns cateva ,,injectii sugestive". este necesar ca respectiva persoana sa aiba o gandire pozitiva pe tot parcursul celor 24H; 365 zile..... Degeaba te gandesti tu seara ca totul este ok si esti cel mai cel daca a doua zi crezi ca o sa cada cerul pe tine. Oricum, tehnica e verificata, da rezultate ... Depinde numai de capacitatea fiecaruia de a se concentra si a se stimula pozitiv , daca, rezultatele apar mai devreme sau mai tarziu

    1
    0

  • klarisa pe 22 Feb 2009, 18:28
    autosugestia

    Cartea lui Pavel Corut Secretul fericirii ,merita sa-l citesti.Eu una l-am citit si am subliniat unele pasaje pe, care dupa un timp le recitesc . In prezent ma simt mult mai bine,au disparut fobiile si anxietatea .

    0
    0

  • cristi pe 10 Feb 2009, 16:55
    pt nefericita

    ti-ai rezolvat nelamurirea?...

    0
    0

  • nefericita pe 24 Ian 2009, 20:09
    pt cristi

    mersi, cristi!....am inceput sa gandesc mai pozitiv dupa ce am citit ce era scris pe aici, pe moment e chiar bine, dar oricat ai incerca sa-ti directionezi gandirea prin subconstient si autosugestie, te izbesti de regulile stricte ale vietii, pe care trebuie sa le urmezi! si orice clipa trecuta, e bun trecuta! si-atunci de ghidam dupa "Traieste clipa"?!?! ...daca ce faci acum, si te multumeste sufleteste, mai tarziu va fi un regret...sau remuscari! peste ce este mai greu sa treci...peste regretul ca ai facut sau peste remuscarea ca "ar fi trebuit sa fac.....poate imi era mai bine"...?!?!

    0
    0

  • cristi pe 24 Ian 2009, 18:11
    catre nefericita....

    stai si te gandeste ca poate si acum ai multumire sufleteasca dar nu stii cum sa o apreciezi.Nu stiu cati ani ai dar nu e bine cum gandesti cu plekatul asta..si lasatul asta asa...ai luat o hotarare trebuie sa te tii de ea pana la capat ..stii vorba aia..tot raul e inspre bine...nu te lasa dusa de val..asta e sfatul meu.

    0
    0

  • nefericita pe 24 Ian 2009, 17:46
    autosugestia....

    am citit toate mesajele voastre...voiam sa ma regasesc si eu in ceva! ..cine poate sa-mi spuna ce sa faci intr-un moment de criza, in care, pt a-ti urma dorinta sufletului si iubirea pt o anumita persoana, trebuie sa renunti la tot ce ai: sot, servici, casa, etc. inima ma indeamna sa las tot si sa plec, ratiunea imi spune ca am "siguranta materiala"....iar viitorul nu-l cunosc!!! ce pot face in aceasta situatie?!?!...pt ca vreau fericire si implinire sufleteasca! inca n-am gasit un raspuns....si-atunci, cui sa-i dau crezare?!?!...mintii sau sufletului? multumesc anticipat celor care imi pot da un sfat!

    0
    0

  • cristian pe 22 Ian 2009, 16:55
    anxietate

    si eu sufar de anxietate si de fobii si de multe chestii..panika:)))....e faina chesstia cu autosugestia..chiar parka reusesc..nu va mai povestesc cate tratamente am incerkat de vreo 3 ani si cati bani am dat pe la medici....dar vad ca prin autosugestie..pot sa-mi impun ca sunt un om pozitiv...si chiar am sa mai citesc tot ce imi apare in calke despre autosugestie...care mai vrea detalii..sunt pe....mess...christian_hello

    0
    0

  • andrei pe 20 Ian 2009, 19:16
    gandirea pozitiva

    Secretul in mare e sa gandesti pozitiv,in momentele grele,poti sa citesti carti de autosugestie,insa nu tot timpul ai timp si starea necesara de a te autoasugestiona cu fraze,trebuie facut un rezumat a tot ce stii de autosugestie,si sa incerci sa gandesti pozitiv,acesta e secretul.

    1
    0

  • alyn_arabu pe 20 Ian 2009, 01:48
    DESCOPERITI.......

    SIGUR CA SE POATE.......ACEASTA PUTERE EXISTA.E FOARTE MARE.DE ACEEA D-ZEU SA TEMUT SA O LASE CHIAR LIBERA SI A ASCUS-O UNDE? IN APA? IN MUNTI? IN PAMANT???NU..A ASCUNS-O IN NOI..PT CA ACOLO NU AM STIUT SA O CAUTAM NICIODATA..........INTRADEVAR ACEASTA PUTERE EXISTA TREBUIE SA SIMTIM INCA DINAINTE DE A AVEA UN LUCRU PE CARE AL DORIM ,SA SIMTIM CA DEJA AL AVEM,,,SA NE BUCURAM DE EL CA SI CUM AR FI DEJA IMPLINIT,,,,,SI VETI VEDEA CA VA FI........BAFTA!!!EU AM REUSIT,,,F MULTE,,,

    1
    0

  • alina pe 15 Ian 2009, 23:16
    oare financiar functioneaza?

    buna si eu am auz multe despre autosugestie k ar rezolva prob de sanatate.cred in asa ceva si o sa incerc si eu..eram curioasa dak poate rezolva si probleme financiare..

    2
    0

  • ica pe 28 Dec 2008, 23:49
    dezechilibru

    Sunt foarte impresionata si curioasa de ceea ce am putut sa citesc pe acest sait. De zile intregi si eu si sotul ne chnuim intr-un dezechilibru financiar care ne-a dus sre dezastru in ce priveste linistea sufleteasca, sanatatea.Ma tot gandeam la un remediu, la o cale de reechilibrare, caci din afara nimeni nu ne-a intins o mana de ajutor. O sa incerc cu autosugestia.Trebuie sa reusesc.Multumesc.Astept de la cineva o indrmare.

    1
    0

  • george pe 16 Dec 2008, 17:47
    PENTRU VINDECARE

    Daca iti doresti ca sa te vindeci aceasta nu va veni niciodata doar prin simpla formula pe care o tot adresezi subconstientului daca in tot acest timp nu ai o stare de bine ,o pozitivitate in organism, deoarece subconstientul este programat sa nu permita schimbul de energii bolnave din organism cu cele sanatoase si pure din univers.Deci secretul este ca in toata perioada cand adresezi formule sugestive sa fii ,bucuros ,fericit ,sa razi ,sa glumesti si nicodata sa nu fii stresat .

    0
    0

  • christina pe 16 Dec 2008, 10:37
    pentru Loredana

    Daca citesti numai niste fraze si apoi te astepti sa se intample minuni apoi.. vei astepta mult si bine. Trebuie sa simti ceea ce spui cel putin cu nunul dintre simturi. Sa vibreze o rotita in tine si vei vedea ca vei avea si rezultate. Numai bine...

    1
    0

  • Simona pe 1 Dec 2008, 15:21
    speranta............

    ....nu am testat autosugestia,dar tind sa cred in ea,sant totusi o persoana cam dezichilibrata din mai multe puncte de vedere(profesional,sentimentale,financiare,....increderea de sine...)stau si ma gandesc .....oare a-si putea prin"terapia-autosugestie"sa pot indrepta lucrurile?????Am si o varsta mai inaintata si sant singura,oare sa reusesc??????SPER.......

    0
    1

  • the one pe 24 Nov 2008, 23:10
    anexietate

    sufar de anexietate fobii si multe altle cum imi pot capata cuarjul inapoi

    0
    0

  • Codruta pe 20 Nov 2008, 10:23
    Foarte adevarat

    Chiar funcvioneaza.Fara sa-ti dai seama lucrurile se indreapta spre bine ,intr-un timp relativ scurt,trebuie doar sa crezi in ceea ce vrei ,ce-ti doresti.Am ajuns doar la jumatatea carii lui P.Corut si lucrurile sunt tot mai bune pe zi ce trece. Cu incredere in voi utilizati cartea,autosugestia si va fi bine! Toate bune tuturor!

    2
    0

  • loredana pe 19 Nov 2008, 15:26
    vreau un raspuns

    voi qm ati reusit?

    0
    0

  • loredana pe 19 Nov 2008, 15:24
    oare neincrederea?

    yo de vreo luna am inceput sa practic autosugestia si nici un efect.

    1
    0

  • adela pe 18 Nov 2008, 21:14
    autosugestia

    as dori o fraza de autosugestie pentru a-mi vindeca copii de o boala grava

    2
    0

  • doina pe 19 Oct 2008, 20:19
    anxietate

    ptr.Dragos cumpara cartea lui Pavel Corut,Formula Fericirii de la firma Somali srl,acolo gasesti formule de autosugestie si ptr.anxietate.Eu am aceeasi problema,am inceput sa o aplic de o saptamana.Sanatate.

    0
    0

  • Codruta pe 18 Oct 2008, 17:55
    Incredibil

    Sunt bucuroasa ca,intamplator,am dat peste acest site,unde am citit toate mesajele voastre,care mi a dat putere;putzina ce e drept pentru ca la mine,in momentul de fata,nimic nu tzine mai mult de cateva ore,dupa care revin la starea initziala.Insa o sa reusesc sa aplic si eu aceste metode care sunt vitale pentru mine,fiind o persoana complet "ratacita"."Imi revin si totul este bine",nu?Astept incurajarile voastre,pentru ca am nevoie pe : lacramioara_codruta@yahoo.com Merci,anticipat!

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod