Despre remedii, administrare si efectele lor

Remediile homeopatice trebuie ferite de lumina si mirosuri puternice; acestia sunt factorii despre care stim sigur ca pot sa neutralizeze puterea curativa a remediilor. Cel mai bine se pastreaza in recipiente de sticla bruna (areactiva), intr-un dulap bine aerisit, la temperatura camerei sau chiar la o temperatura mai scazuta.

In astfel de conditii, capacitatea curativa a remediilor se conserva, practic, indefinit; exista farmacii care au surse de remedii vechi de zeci de ani si care sunt active. Este bine sa nu tineti remediile in apropierea unor surse constante de radiatii electromagnetice cum ar telefon mobil, televizor, calculator. Nu se stie exact in ce masura sunt influentate, dar o masura de prevedere in plus nu strica niciodata.

Cum se administreaza remediile?

Remediul trebuie luat la distanta de masa si de alte medicamente, in cazul in care sunteti in tratament cronic (alopatic) pentru o anumita afectiune. Cel putin 20-30 minute inainte si dupa remediu, sa nu beti, sa nu mancati si nici sa nu fumati.
Este mai bine sa nu atingeti remediul cu mana si sa-l luati cu o lingurita sau direct din flacon. Remediul nu se inghite, ci se suge precum bomboanele; pus pe limba sau sub limba, se dizolva imediat; unele granule sunt mai tari si pot fi sparte intai in dinti. Uneori, remediul se dizolva in apa si se ia conform indicatiilor medicului dumneavoastra homeopat.

Odata administrat, trebuie sa avem grija sa nu antidotam remediul.

Exista multe substante care pot sa interfereze, mai mult sau mai putin, cu actiunea remediului homeopatic. Printre cele mai obisnuite se numara preparatele puternic mirositoare care contin menta, camfor, eucalipt sau alte uleiuri volatile puternic aromate. Cremele, unguentele, lichidele, tabletele, bomboanele, guma de mestecat cu un astfel de continut trebuie evitate cat de mult se poate; la fel, parfumurile si deodorantele cu miros puternic; chiar si pasta de dinti este bine sa nu fie foarte mentolata. Ceaiul de menta nu este recomandat pe timpul tratamentului si nici alte ceaiuri din plante folosite zilnic si in cantitate mare, o perioada lunga de timp; daca se folosesc, trebuie alternate, la maximum 7-10 zile.


Cafeaua, de asemenea, antidoteaza remediile homeopatice. Cat de repede apare acest efect variaza foarte mult de la pacient la pacient, in functie de sensibilitatea fiecaruia, dar, mai devreme sau mai tarziu, efectul se instaleaza. Este important sa nu beti cafea pe timpul tratamentului, altfel remediul nu actioneaza la potentialul sau maxim. Asta nu inseamna sa nu beti doar cele cateva zile cat luati remediul, ci atat cat va recomanda medicul dumneavoastra homeopat; o doza de remediu poate sa actioneze zile, saptamani, luni intregi, in functie de patologie, tip constitutional, remediu, potenta, medicamente asociate etc.

Restrictia pentru ceai (negru, verde, rusesc etc.) nu este absoluta, asa cum este pentru cafea; totusi este recomandat sa nu consumati zilnic, in cantitate mare, ceai "tare" (concentrat).

Fumatul, ca atare, nu se stie daca si cum influenteaza in mod direct actiunea remediului. Este indicat insa sa nu fumati decat la distanta de administrarea remediului si sa reduceti numarul de tigari pe perioada tratamentului...
si nu numai. Intoxicarea suplimentara realizata de fumat este, in mod cert, o bariera in procesul de vindecare, indiferent de patologia prezenta.

Actiunea curativa a remediilor poate fi diminuata daca se combat reactiile care pot sa apara in timpul tratamentului. Pe cat posibil, remediul incearca sa curete organismul de toxine, lucru care se poate exterioriza prin transpiratie excesiva, secretii nazale sau vaginale, expectoratie, diaree, urinare mai abundenta, chiar eruptii mucoase sau cutanate. O astfel de reactie nu trebuie combatuta neaparat pentru ca face parte din procesul de vindecare si, daca apare, este un semn ca tratamentul este eficient.

Oricum, nu trebuie sa recurgeti la vreun medicament inainte sa va consultati cu medicul dumneavoastra homeopat, care va va sfatui ce sa faceti. Astfel de reactii, chiar daca sunt neplacute din punct de vedere fizic, sunt insotite, de obicei, de o stare generala de bine si sunt limitate in timp, adica trec de la sine in cateva zile.

Asocierea remediilor cu alte medicamente puternice, cum sunt antibioticele, preparatele cortizonice, hormonii, sedativele, medicamentele neuroleptice etc., diminueaza semnificativ actiunea lor si trebuie evitate pe cat posibil.
Sunt situatii in care ele trebuie administrate in paralel si, eventual, remediul homeopatic trebuie repetat mai des pana cand doza de medicamente alopatice se poate reduce.

Alteori, tratamentul alopatic nu se poate intrerupe, de exemplu medicamentele antihipertensive, tonicardiace etc. Ramane la latitudinea medicului homeopat, in colaborare cu medicul de familie si/sau medicul specialist (cardiolog, internist etc.), sa gaseasca solutia cea mai potrivita pentru dumneavoastra, solutie pe care insa trebuie sa o respectati intocmai, fara initiative care ar putea compromite eficienta tratamentului.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • constanta pe 15 Apr 2013, 11:49
    intrebare

    Se poate lua Colibacilinum in paralel cu Levofloxacin? Multumesc.

    2
    0

  • alexandra ionescu pe 18 Mar 2009, 18:09
    intrebare

    Eu nu am facut un consult homeopatic propriu-zis ci am citit intr-o revista despre virtutiile homeopatiei si despre cazul unei persoane care s-a vindecat prin homeopatie asa ca am incercat si eu un tratament cu acidum phosphoricum 9ch cate trei granule dimineata si seara cu 30 de minute inainte de masa. Totusi ma tem sa nu fi procedat intr-un mod gresit desi deocamdata simt o imbunatatire in starea de sanatate. Nu stiu cum sa procedez in continuare sa mai iau inca medicamentul sau sa apelez la un consult de specialitate? Va multumesc pentru raspuns, Alexandra Ionescu

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod