Litiazele renale

In conceptia medicinii traditionale chineze, rinichii reprezinta cea maiimportanta zona a organismului uman, deoarece aici se afla concentratcampul de energie - zong qi - care sustine toate procesele vitale. Deaceea, tinand seama de puternicul sau caracter profilactic, aceastamedicina recomanda tuturor oamenilor mijloace de ingrijire a rinichilorsi - mai ales - a rezervei de energie depozitata in regiunea acestora.

Practica milenara chineza a aratat ca adoptarea unei alimentatiiechilibrate, a unui mod de viata intelept si a unui sistem de exercitiifizice si mentale speciale sunt in masura sa mentina rinichii intr-ostare foarte buna si sa incetineasca procesul de imbatranire.

Daca vom vorbi, mai intai, despre profilaxie, atunci este bine sa stim cadin alimentatia noastra nu trebuie sa lipseasca susanul brun, samburiide caise, nucile, crapul, crabul, calamarul, scoicile de apa dulce,chimenul, nucsoara, ciresele, prunele, castanele, cicoarea, arpagicul,soia galbena, matasea de porumb, graul, rata, strugurii, ficatul depasare, carnea macra de porc, sarea.

Iar, atunci cand rinichii sufera, sa ne hranim cu rinichi de la animalesanatoase (miel, porc, vita, pasare).
Excesul de dulciuri este un pericolreal pentru rinichi. Este foarte important ca tranzitul intestinal - maiales la nivelul colonului - sa fie pastrat in limite normale. Totodata,exercitiile de Qigong care au ca tinta imbunatatirea nivelului energetical rinichilor, ca si exercitiile speciale respiratorii, pot prevenicu succes imbolnavirea rinichilor si, desigur, anomalia care genereazalitiazele.

Orice om trebuie sa-si cultive obiceiul de a consuma zilnic cat maimulte lichide - cu precadere apa. Apa minerala - acidulata, sau plata -nu trebuie sa inlocuiasca definitiv apa simpla, de la robinet. Ar fibine sa faceti - o data la 6 luni - o cura de 15 zile cu apa distilata,mentinandu-va dieta obisnuita.
Altfel, riscul aparitiei calculilor renalicreste considerabil.

In cazul in care sunteti deja producatori de calculi renali, atunci vaofer niste solutii. Cand se constata prezenta unor microcalculi (nisip),se recomanda supa de dovlecei carambol. Acesti dovlecei, cu sectiuneain forma de stea, fierti si preparati ca orice supa de legume, cu toateingredientele si condimentele care va plac, trebuie mancati zilnic,timp de 5-10 zile. O supa trebuie sa contina doi dovlecei si sa fiemancata complet in ziua respectiva.

Chiar si in cazul unor calculi de dimensiuni mai mari (3-8 mm), supava poate ajuta sa-i macinati" si sa-i eliminati mai usor. Atunci candcalculii au capatat dimensiuni mari, impiedicand coborarea lor de-alungul ureterelor, este nevoie de un tratament maidur.
Se va inghitizilnic, intre orele 17.00 - 19.00, cate o bobita de rasina de brad(sau fag, sau frasin), de marimea mazarii, folosind un ceai puternicdiuretic. Repetand operatia timp de 4 - 7 zile, aveti toate sansele sascapati de litiaza fara dureri.
In ambele cazuri, este bine sa preveniti aparitia unei eventuale infectiiurinare: dupa fiecare masa se poate bea 1/2 de cana de ceai caldut, incare se toarna 18-20 picaturi de tinctura de propolis (concentratie 20%),chiar si dupa ce se incheie tratamentul de eliminare, inca 8-10 zile.

de Adrian Florea
Mare maestru al federatiei mondiale de qigong
website: www.qitaky.ro

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adrianabv pe 29 Iun 2012, 18:37
    bobita de rasina

    A obtinut cineva rezultate dupa acest tratament ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod