Indicatiile terapeutice ale argilei

Argila poate fi folosita cu succes atat intern cat si extern. Argilacontine substante active care refac potentialul mineral al corpului darau si alte efecte benefice.

Argila rosie este utila mai ales in boli cerebro si cardio-vasculare,anemii si hemofilii; cea alba in boli pulmonare, osoase si hipocalcemii,cea galbena in leucemii si alte boli limfatice, reumatism, spemopatiisi afectiuni intestinale; cea verde, in afectiuni hepatobiliare sipancreatice, iar cea neagra si albastra in afectiuni urogenitale.

Argila se intrebuinteaza sub urmatoarele forme farmaceutice principale:pulbere, suspensie, apa argiloasa, cataplasme si namol argilos.

Actiunea terapeutica a argilei se bazeaza pe proprietatile saleantiinfectioase, antitoxice, absorbante, cicatrizante, degresante,antioxidante, remineralizante si chiar anticancerigene.

Pentru uz intern, argila este folosita in afectiunile digestive(esofagita, ulcer gastroduodenal, gastroduodenite, enterocolite,parazitoze intestinale, dezinterie, hemoroizi, fisuri anale), afectiunihepatobiliare (insuficienta hepatica si biliara, dischinezii biliare,colecistite, angiocolite, hepatite, ciroze), boli renale (nefrite,cistite, litiaza renala, albuminurie, uretrite, pielite, pielonefrite),afectiuni genitale (anexite, cervicite, metrite, eroziuni ale coluluiuterin, prostatite), boli ale aparatului respirator (astm bronsic,bronsite, tuberculoza pulmonara, abces pulmonar, traheite), afectiuniORL (rinite, faringite, laringite, sinuzite, otite si vegetatii aleurechii); boli neuropsihice (astenie, sindroamr de suprasolicitare,nevroze, migrene, nevralgii), afectiuni stomatologice (paradontoze,granulom dentar, abcese dentare, stomatite, glosite, micoze bucale),afectiuni endocrine, afectiuni reumatismale, splenopatii, intoxicatii,boli metabolice, afectiuni cardiace, tumori benigne si unele forme decancer.

Pentru uz extern: rezultate bune se obtin in tratarea plagilor, eczemelor,ulcerelor varicoase, degeraturilor, infectiilor dermatologice atone,entorselor, contuziilor, cangrenelor, furunculozei, panaritiului,vulvitelor, vaginitelor, zonei Zoster, acneei, conjunctivitelor,antraxului, arsurilor, celulitei, epidermofitiei.

Contraindicatiile argilei sunt putine: nu se foloseste in cazurile dehernie inghinala, constipatie severa, tratament cu raze X sau de catrefemei in timpul menstruatiei.

Pentru a afla cum trebuie aplicata argila in fiecare din cazurile demai sus, e de preferat sa apelati la sfatul medicului.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anamaria pe 4 Apr 2014, 20:19
    Argila galbena

    Fetelor nu-mi vine sa cred ! A aparut prima argila galbena untoasa de provenienta autohtona. Am gasito pe www.argiloterapie.com si se numeste AURRA , efectul asupra tenului nu se compara cu alte argile galbene pe care le-am utilizat inainte. Ingr-adevar galbena si cu efect impresionant, ten curat si luminos.

    1
    0

  • Covaciu pe 2 Oct 2012, 15:50
    Argiloterapia pentru fisura anala

    Stimata ELENA ANTON, argiloterapia in acest actioneaza mixt; intern si extern; Astfel pentru intarirea sistemului imunitar trebuie sa urmati o cura interna de durata cca 3 luni, elementele active (S, Ag, Ca, Cu) vor contribui la detoxifierea organismului; Extern va trebui sa faceti seara inainte de culcare clisme cu apa argiloasa , dupa care va trebui sa introduceti cataplasma de argila usor diluata cu ceai de musetel in anus , mentinuta de seara pana dimineata; Pentru mai multte va rog sa-mi scrieti la :http://www.argilaalbastra.ro/afectiuni-si-tratamente/in-direct-cu-pacientul.html , sau la office@argilaalbastra.ro pentru indicatii referitoare la utilizarea argiloterapiei in paralel cu medicatia recomandata de medicul specialist;

    3
    0

  • elena anton pe 24 Dec 2011, 15:00
    fisura anala

    locuiesc in spania si am probleme cu o fisura anala de 8 luni .mentionez ca mi-am facut analizele necesare care dupa cum mia zis medicul mi-au iesit bine .am urmat un tratament dar fara succes .inca am usturimi si dureri .as avea o intrebare ce argila pot folosi pentru aceasta boala .simt ca am ajuns la sfirsitul pamantului .va rog ajutati-ma daca puteti

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod