Regasirea tineretii

ADN-ul este cea mai importanta macromolecula din organism si orice lezare adusa acesteia reprezinta cauza fundamentala a imbatrinirii premature sau a bolilor cronice degenerative; procesele care afecteaza ADN-ul incep chiar din momentul conceptiei si sunt accelerate o data cu inaintarea in virsta.

ADN-ul este permanent bombardat de neprevazutul din mediul inconjurator - o mare vina o poarta alimentatia incorecta, excesiv procesata, precum si factorii de poluare din mediu (noxe industriale, pesticide, gaze de esapament, etc.). Totusi, cercetatorii au identificat recent compusi naturali specifici cu efecte farmaceutice numiti "nutraceutice" care pot stopa deteriorarea produsa de radicalii liberi si pot initia procese de reparatie a ADN-ului, cum ar fi C-Med-100 ® din gama de suplimente nutritive innovatics ®, produse de Innovatics Laboratories Inc. din SUA.

Imbatrinirea poate fi un proces natural de inaintare in virsta sau poate fi asociata cu o boala cronica progresiva. Nu poti opri trecerea timpului, dar poti controla felul in care te afecteaza; unii oameni imbatrinesc frumos, aratind cu 10 ani mai tineri decit sunt in realitate. Desi zestrea noastra genetica determina felul in care imbatrinim, exista si alti factori care influenteaza acest proces.

Cum imbatrinim de fapt si cum putem modifica rata propriei noastre imbatriniri?
Au fost propuse multe teorii privind imbatrinirea, dar nici una nu explica procesul in totalitatea lui.
Cu toate acestea, doua dintre teorii sunt sustinute de dovezi semnificative obtinute experimental sau prin observatii directe.


Prima o reprezinta teoria controlului genetic. Modul in care imbatrinim si cat de repede se desfasoara acest proces este codat in materialul nostru genetic, ce boli contractam si cit de mult traim sunt programate in celulele noastre de la nastere. Ne raportam imbatrinirea la cea a parintilor si a bunicilor nostri si ne-o comparam cu cea a contemporanilor. Cei mai multi intuiesc ca anumite boli se transmit ereditar si ca trebuie sa fie constienti de posibilele riscuri.

Totusi, mostenirea noastra genetica nu ne condamna sa imbatrinim la fel ca ceilalati membrii ai familiei. Putem face o alegere constienta evitind anumite neajunsuri datorate mediului sau alimentatiei.

A doua este teoria imbatrinirii datorata actiunii radicalilor liberi si este in strinsa relatie cu genomul in sensul ca analizeaza factorii ce au impact asupra expresiei genice si constituie o baza pentru modificarea modului in care imbatrinim. Teoria radicalilor liberi explica aparitia mutatiilor si felul in care putem depasi consecintele imbatrinirii ce deriva din vatamari, infectii sau alti factori lezionali.

Poti controla deteriorarea produsa de radicalii liberi printr-o alimentatie adecvata, prin administrarea de substante antioxidante si de suplimente nutritive.

XE "free radical theory of aging." Denham Harman M.D., cercetator in fizica medicala din cadrul laboratorului Donner al Universitatii din California, Berkeley a conceput teoria radicalilor liberi in 1956. El a sustinut ca reactiile radicalilor liberi, indiferent de modul de initiere sunt responsabile pentru deteriorarea progresiva a sistemelor biologice de-a lungul vietii unui individ. Teoria lui s-a bucurat de interesul intregii comunitati stiintifice si acum ea este considerata ca fiind cea mai valida teorie despre imbatrinire. - M.D., cercetator in fizica medicala din cadrul laboratorului Donner al Universitatii din California, Berkeley a conceput teoria radicalilor liberi in 1956. El a sustinut ca reactiile radicalilor liberi, indiferent de modul de initiere sunt responsabile pentru deteriorarea progresiva a sistemelor biologice de-a lungul vietii unui individ. Teoria lui s-a bucurat de interesul intregii comunitati stiintifice si acum ea este considerata ca fiind cea mai valida teorie despre imbatrinire.
Expertii in teoria radicalilor liberi de la Universitatea din California, au calculat ca o celula umana este bombardata de 10 000 de radicali liberi pe zi. Suma acestor impacte reprezinta ceea ce se numeste stresul oxidativ. Astfel, radicalii liberi sunt considerati principalii vinovati in procesul de imbatrinire prematura si in aparitia bolilor cronice asociate virstelor inaintate, pentru ca au capacitatea de a produce schimbari aleatorii , mutatii, la nivelul ADN-ului, care in timp pot conduce la deviatii majore de la un metabolism normal.

Fiziologic, organismul uman este bine dotat cu o mare varietate de mecanisme care neutralizeaza radicalii liberi si combat efectele oxidarii.
Totusi, aceste sisteme de protectie nu sunt 100% eficiente si radicalii liberi ramasi se constituie in stres oxidativ. Pe masura ce imbatrinim mecanismele noastre de aparare slabesc si tesuturile acumuleaza produsii finali ai degradarii oxidante. Observam ca pielea noastra se zbirceste sau ne apar "pete de batrinete". Aceste fenomene pot fi puse pe seama actiunii distructive a factorilor oxidanti. Lipofuscina, mai cunoscuta sub denumirea de "pete de batrinete" este de fapt o acumulare de acizi grasi oxidati si a altor produsi de degradare celulara care n-au fost eliminati din sistem.


In interiorul organismului uman stresul oxidativ in exces afecteaza macromolecule esentiale vietii cum sunt ADN-ul, ARN-ul si proteinele. Afectarea ADN-ului, este foarte importanta pentru ca ea are cel mai mare impact asupra sanatatii. Acesta este motivul aparitiei cancerului, a diabetului si a altor boli asociate inaintarii in virsta, inclusiv a supresiei imune si aparitia autoimunitatii - distrugerea propriilor tesuturi normale. Afectarea ADN-ului, daca nu este corectata, duce la modificari genetice permanente numite mutatii, care au un efect devastator asupra sanatatii si longevitatii individului.

De aici apare importanta folosirii antioxidantilor si imunostimulatoarelor.
C-Med-100 ®este unul dintre produsele gamei innovatics®, produs care stimuleazai reparatia naturala, fiziologica a ADN-lui si implicit intarirea sistemului imunitar.

C-Med-100 ® este un extract standardizat de Gheara pisicii, obtinut in urma unor cercetari sustinute de peste 20 de ani ale Profesorului Ron Pero, prin reproducerea foarte fidela la nivel industrial a unui procedeu primitiv si simplu utilizat de aborigenii amazonieni.
C-Med-100 ® difera de toate celelalte produse obtinute din Gheara pisicii atat prin substanta sa activa (8% CAE - carboxil alchil esteri, spre deosebire de alcalozi tetra - si pentaciclici, putin solubili in apa) cit si prin biodisponibilitatea sa foarte ridicata, data de faptul ca este 100% solubil in apa.


Mai multe informatii puteti afla vizitind situl www.innovatics.ro.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bogdan pe 17 Sep 2008, 18:50
    medicamente

    unde gasesc c med 100

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod