Remedii naturale pentru durerile de gat

Cele mai bune remedii naturale pentru durerile de gât

Aerul rece de afară şi vântul pot să determine apariţia inflamaţiilor care cauzează durerile de gât. Care sunt cele mai bune remedii naturale care te ajută să calmezi simptomele neplăcute?
Durerile în gât pot să fie foarte supărătoare, în special atunci când ele se manifestă şi prin senzaţia de inflamare şi imposibilitatea de a înghiţi alimentele pe care le consumi. Cele mai frecvente boli manifestate prin durere în gât sunt: amigdalita, faringita și laringita.

Amigdalita este o inflamație de origine infecțioasă (virală sau bacteriană) a amigdalelor. Debutează cu senzație de usturime în gât, apoi apare durerea la înghițire, iar uneori durerile iradiază spre urechi.


Faringita este inflamația faringelui. Este una dintre cele mai comune afecțiuni din sfera ORL și poate afecta pe oricine, adulți sau copii. Ea se manifestă prin dureri în gât, febră, dificultăți la înghițire, dureri la nivelul urechilor. Deseori, ganglionii limfatici ai gâtului sunt umflați.

Laringita reprezintă inflamația laringelui și a corzilor vocale. Ea se manifestă prin răgușeală și dureri în gât, asociate cu tuse seacă, nas înfundat, dificultăți respiratorii.

De asemenea, inflamaţiile gâtului pot să apară și din cauza unor factori agresivi precum: consumul de băuturi reci sau fierbinți, expunerea la frig, solicitarea excesivă a vocii.
Ca să scapi de durerile de gât şi să ameliorezi senzaţia neplăcută de usturime, iată care sunt cele mai bune remedii naturale:

1. Tinctura de gălbenele

Ea are proprietăți antiinflamatoare dovedite și este folosită cu succes în cazul durerilor de gât pentru a limita extinderea infecției și pentru a reduce inflamația. De asemenea, gălbenelele au efecte cicatrizante și regeneratoare, grăbind vindecarea țesuturilor deteriorate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod