Remedii naturale pentru durerile de gat

Cele mai bune remedii naturale pentru durerile de gât

Consult pentru durere in gat

2. Gargara cu sare

Una dintre cele mai cunoscute soluţii la care apelau şi bunicii noştri pentru a calma durerile de gât este gargara cu sare. Amestecă o linguriţă de sare într-un pahar cu apă şi foloseşte aceste amestec pentru a face gargară de câteva ori pe zi. Sarea reduce umflarea gâtului şi fluidifică mucusul, contribuind la eliminarea naturală a agenţilor iritanţi şi a bacteriilor.

3. Băutură caldă cu miere de albine

Imediat după trezire amestecă într-un pahar cu apă călduţă o linguriţă de miere, o linguriţă de oţet (de preferat oţet din cidru de mere), puţină scorţişoară şi două linguriţe de zeamă de lămâie. Acest amestec are rolul de a calma durerile de gât într-un timp foarte scurt.

4. Scorţişoara

Amestecă o linguriţă de scorţişoară cu o linguriţă de piper negru măcinat într-un pahar cu apă călduţă. Strecoară soluţia şi foloseşte apoi lichidul pentru a face gargară de 2-3 ori pe zi.
O altă alternativă pentru a folosi scorţişoara este de a amesteca 2-3 picături de ulei esenţial de scorţişoară cu o linguriţă de miere, amestec pe care să-l consumi de două ori pe zi.

5. Ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate să fie extrem de benefic pentru durerile de gât, precum şi pentru a calma alte simptome asociate răcelilor. Datorită gingerolului, substanţă care se regăseşte în ghimbir, ceaiul va avea un efect antiinflamator, calmând durerile de gât.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod