Lamai

8 întrebuințări ale lămâilor despre care nu ți-a spus nimeni până acum

4. Sucul de lămâie protejează ficatul de boli

Începe ziua cu un pahar mare de apă cu multă zeamă de lămâie, deoarece este una dintre cele mai bune modalităţi să stimulezi sistemul digestiv şi să favorizezi eliminarea toxinelor din ficat. Trebuie să ştii că pectina din lămâie acţionează asupra tranzitului intestinal şi ajută la eliminarea reziduurilor din intestine. Dacă pui lecitină în suc, aceasta împreună cu uleiurile existante în coaja lămâilor organice acţionează eficient asupra ficatului, ajutându-l în procesul de detoxifiere.



O băutură simplă pe care o poţi face acasă în fiecare dimineaţă: 1 lămâie întreagă, 1/2 cană cu apă, 1 linguriţă de lecitină, 2-3 linguriţe cu ulei de cocos sau măsline extravirgin, 1 capsulă cu vitamina E şi puţin ghimbir. Aceste ingrediente se amestecă împreună şi se lasă la infuzat în frigider până a doua zi.

5. Lămâile sunt eficiente pentru durerea în gât

Tot vitamina C este cea care acţionează ca un antioxidant şi antibacterian natural, stimulând sistemul imunitar, astfel că lămâile sunt foarte eficiente pentru a trata infecţiile şi durerile în gât. Amestecă miere de albine cu apă căldută şi lămâie pentru a prepara o băutură care calmează durerea în gât.

6. Lămâile îmbunătăţesc funcţiile cerebrale şi reduc stresul

Pe lângă alţi nutrienţi, lămâile au un conţinut ridicat de potasiu care este important pentru sănătatea creierului. Potrivit unui studiu, potasiul poate activa neuronii implicaţi în gândirea pozitivă şi joacă un rol important în reglarea nivelului de serotonină.

De asemenea, potasiul te ajută să gestionezi mai uşor stresul.

7. Sucul de lămâie calmează arsurile solare

Ca să calmezi arsurile solare poţi să faci acasă un remediu natural care are la bază zeama de lămâie. Amestecă o lingură cu zeamă de lămâie cu apă de trandafiri şi suc de castraveţi. Înmoaie o batistă în acest amestec şi aplică pe zona afectată de soare, lăsând să acţioneze timp de 30 de minute. Castraveţii şi lămâile au capacitatea de a ameliora arsurile solare, reducând roşeaţa şi senzaţia de usturime. 

8. Lămâile sunt bune pentru a atenua cicatricile rămase de la acnee

Vitamina C din conţinutul lor stimulează producţia colagelului şi regenerarea pielii, astfel că sucul de lămâie funcţionează de minune în tratarea unor cicatrici minore lăsate de acnee. Amestecă suc de lămâie cu ulei de cocos extravirgin şi aplică acest amestec pe zonele cu probleme. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod