5 mirodenii din casă care pot fi leacuri pentru diverse afecţiuni

3. Ardeiul iute e bun la răceală


Curăţă sinusurile şi excesul de mucus care se adună în corp, astfel că te vei simţi mai bine dacă-l consumi când eşti răcită. Foloseşte ardeiul iute care are o cantitate foarte mare de vitamina C împreună cu usturoiul pentru un efect şi mai puternic asupra sistemului imunitar.

4. Nucşoara, cuişoarele şi cardamomul utile pentru intoleranţa la lactoză


Dacă lactatele îţi provoacă probleme digestive trebuie să ştii că nucşoara, cuişoarele şi cardamomul sunt câteva dintre cele mai utile mirodenii pe care te poţi baza pentru a reduce simptomele. Produsele lactate generează un exces de mucus în organism care poate cauza probleme digestive, însă dacă le consumi cu moderaţie şi în combinaţie cu aceste ingrediente vindecătoare poţi să reduci intensitatea simptomelor deranjante cu care te confrunţi de obicei.

5. Cimbrul este util pentru tuse şi bronşită


Este o plantă recunoscută din vremuri pentru efectele sale terapeutice. Cimbrul a fost folosit multă vreme pentru a trata bolile respiratorii, iar medicii naturopaţi îl recomandă pentru a calma tusea, bronşită şi dificultăţile de respraţie care apar când eşti răcit. Adagă cimbru proaspăt sau uscat în mâncărurile pe care le prepari pentru a reduce simptomele răcelii. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod