Sănătate: Ce nu ştiai despre boala inflamatorie pelvină

Cauza cea mai frecventă o reprezintă afecţiunile cu transmitere sexuală precum gonoreea şi contaminarea cu Chlamydia, care infectează colul uterin.

O boală care este aparent trecută cu vederea, durerile cauzate fiind deseori confundate cu alte afecţiuni, afectează aproximativ 1,7% din femei, iar anual peste 100 000 de femei devin infertile din cauza acestei boli.

Boala inflamatorie pelvină apare în aproape 70% din cazuri la femei cu vârsta sub 25 de ani, iar incidenţa maximă se întâlneşte între 20 şi 24 de ani şi este una din cele mai întâlnite afecţiuni asociate activităţii sexuale.

Boala inflamatorie pelvina este termenul utilizat pentru a descrie o infecţie a oricăruia dintre organele pelvine feminine, inclusiv uterul, ovarele sau trompele uterine.
Este considerată o afecţiune cu transmitere sexuală, dar poate apărea şi în urma unor manopere invazive la nivelul uterului prin folosirea de instrumente contaminate sau prin dislocarea florei vaginale.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DAN pe 28 Sep 2015, 10:46
    GINECOLOGI OBTUZI

    MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ....PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod