Sănătate: Ce nu ştiai despre boala inflamatorie pelvină

Foto: Dr. Silviu Istoc, medic specialist Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover


“Această boală poate fi evitată prin folosirea măsurilor de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală, deoarece altfel poate duce la complicaţii în timpul sarcinii sau chiar instalarea infertilităţii feminine, abcese în zona pelviană, peritonite şi în cazuri rare poate fi letală. Odată ce colul uterin a fost infectat cu o BTS, devine mai simplu pentru alte bacterii prezente în vagin să pătrundă şi să infecteze uterul şi trompele uterine”, explică Dr.

Silviu Istoc, medic specialist Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover.

Cauzele bolii inflamatorii pelvine


Cauza cea mai frecvenţă a bolii inflamatorii pelvine o reprezintă bolile cu transmitere sexuală precum gonoreea şi contaminarea cu Chlamydia, care infectează colul uterin. Unele metode contraceptive pot creşte riscul apariţiei bolii inflamatorii pelvine, de exemplu montarea unui dispozitiv intrauterin (sterilet). În schimb alte metode contraceptive precum prezervativul şi diafragma reduc considerabil acest risc.
De asemenea, duşurile vaginale cresc riscul de boala inflamatorie pelvină. Riscul de boală inflamatorie pelvină mai creşte după o naştere, avort spontan sau provocat, după anumite intervenţii chirurgicale, precum dilataţie sau chiuretaj.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DAN pe 28 Sep 2015, 10:46
    GINECOLOGI OBTUZI

    MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ....PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod