8 simptome care te anunță că ai probleme cu fierea

Bila este un organ de dimensiuni reduse, situat în partea superioară a abdomenului, în dreapta, sub ficat. Rolul său este de a ajuta la digerarea grăsimilor.

Ca orice alt organ, fierea poate suferi de anumite afecțiuni. Acestea sunt adesea asociate cu cele ale ficatului, iar simptomele diferă de la un caz la altul.

Afecțiunile fierii nu pot fi ignorate, mai ales că simptomele sunt foarte evidente și neplăcute. Află care sunt cele mai comune dintre ele și învață să le gestionezi corespunzător.

1. Simptome care te anunță că ai probleme cu fierea: Greaţa şi senzaţia de vomă

 

Greața și senzația de vomă nu le sunt deloc străine persoanelor care suferă de afecțiuni ale fierii. Acestea sunt provocate de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi, de mâncare procesată, precum chipsurile, şi de prăjeli.

Contrar opiniei generale, condimentele nu provoacă crize de fiere, aşa că ardeiul iute, turmericul, usturoiul şi ghimbirul nu sunt contraindicate persoanelor care suferă de afecţiuni ale bilei.

2. Balonarea şi indigestia

Uneori, problemele fierii se manifestă prin balonare şi indigestie. Acestea pot fi combătute cu ajutorul unor suplimente naturale, precum cărbunii digestivi.

3. Simptome care te anunță că ai probleme cu fierea: Toleranţa redusă la alimente grase

 

Grăsimile sunt cei mai importanţi factori care favorizează apariţia problemelor bilei sau care le stimulează pe cele deja existente. Dacă acest organ suferă de anumite afecţiuni, digerarea grăsimilor este anevoioasă.

4. Durerea în capul pieptului sau în partea dreaptă superioară a abdomenului

Cei care suferă de afecţiuni ale bilei acuză adesea dureri insuportabile în partea superioară a abdomenului, pe partea dreaptă. Acestea pot iradia uneori şi către umeri. Pentru a evita apariţia acestui simptom, ar trebui să fii foarte atentă la alimentaţia ta, să consumi cât mai puţine grăsimi saturate şi procesate şi cât mai puţine prăjeli.

 

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dumitru doru pe 22 Nov 2018, 13:25
    comentariu

    ..minciuni ..de la niste doctori mana in mana cu fabricantii de medicamente de la care iau comisioane grase...

    0
    0

  • Teo pe 30 Sep 2016, 13:43
    Anatomie elementara

    ...stimate ziarist,daca invatai la scoala anatomie elementara nu mai scriai aberatiile de mai sus,nu trebuie sa ai studii medicale sa iti dai seama ca bila este o secretie si nu un organ,aviz amatorilor care cred tot ce scrie pe net si pun in practica!!

    3
    0

  • GO2-Romania.com pe 30 Aug 2015, 21:23
    Se pare

    ca invatam mai mult din comentarii :)

    13
    0

  • kiki pe 1 Iul 2015, 13:35
    ciudat..

    Cum se poate sa votati negativ la comentariile SILVANA si Marepreot cand au dreptate,si mai puteti invata ceva -gratis- pe lumea asta?!

    12
    1

  • adina pe 3 Iun 2015, 19:30
    INFORMATII

    Fierea( popular) sau Colecist sau Vezica Biliara ( medical) este un rezervor temporar al bilei ( secretata de ficat) situat pe fața inferioară a ficatului. Este unită cu ficatul, NU este parte din ficat, de unde primește bila, și o elibereaza in duoden.

    17
    3

  • SILVIANA pe 27 Apr 2015, 21:43
    Atentie la ce scrieti!

    FIEREA NU ESTE UN ORGAN !!! FIEREA ESTE O SECRETIE PRODUSA DE VEZICA BILIARA CARE FACE PARTE DIN FICAT! NU MAI SCRIETI PROSTII!

    23
    9

  • Marepreot pe 15 Ian 2015, 07:15
    Bila

    Bila nu este un organ! Bila este o secretie a ficatului!

    31
    9

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod