Știi ce este o tinctură și la ce folosește?

De mii de ani omul folosește plantele în scopuri medicinale. De-a lungul timpului, atât numărul plantelor utilizate, cât și modalitățile de preparare au crescut considerabil. Diferitele părți ale aceleiași plante, precum și tipurile de preparare pot avea efecte terapeutice diferite.
Astăzi, plantele medicinale se utilizează în scop terapeutic sub formă de: ceaiuri, infuzii, decocturi, siropuri, tincturi, gemoterapice (extracte din muguri) sau homeopate.
Dintre aceste forme farmaceutice, tincturile sunt printre primele care au fost utilizate în medicină. Acestea se obțin prin macerare cu alcool alimentar în diverse concentrații. Amestecul hidro-alcoolic asigură un grad mare de extracție a substanțelor active și conservabilitate de lungă durată.

Tincturile au o gamă largă de recomandări, ele având proprietăţi: analgezice (calmează durerea), antiacide (neutralizează aciditatea din stomac), antihelmintice (distrug viermii intestinali), antibiotice, de creștere a imunității,  antiemetice (previn sau calmează greţurile şi vărsăturile), antipiretice (combat febra), antireumatice (combat reumatismul), colagoge (stimulează evacuarea bilei în intestin),  depurative (curăţă organismul de reziduurile toxice), diuretice (stimulează producţia şi eliminarea urinei), expectorante (uşurează eliminarea prin tuse a secreţiilor căilor respiratorii) și multe altele.

Ca orice extract natural, tincturile pot fi asociate în tratament cu alte produse naturale sau chiar cu medicamente alopatice (sfatul medicului este necesar în orice asociere cu medicamente).

Laboratoarele Plantextrakt prepară un număr de 27 de tincturi, respectând rețeta tradițională: prelucrarea plantelor în stare proaspătă, imediat după recoltare.
Această particularitate asigură păstrarea nealterată a compușilor activi din plante, conferindu-le un efect terapeutic superior.

Tincturile Plantextrakt  sunt extracte vegetale hidro-alcoolice concentrate, obţinute din plante proaspete, culese din habitatul lor natural, din zone nepoluate, certificate ca zone ecologice sau recoltate din culturi ecologice proprii. Conțin alcool etilic farmaceutic obținut din fermentarea cerealelor, în concentrații care variază de la un produs la altul.

Cu o atenție deosebită, specialiștii Laboratoarelor PlantExtrakt urmăresc întregul traseu al tincturilor, de la culesul plantei, la prepararea imediată și la analiza chimică a fiecărui lot și nu în ultimul rând, la ambalarea în sticla farmaceutică brună.
Portofoliul Plantextrakt conține tincturi extrase din: afin, anghinară, arnică, brusture, ceai de Jawa, cimbru, coada șoricelului, echinacea, gălbenele, ienupăr, leudră, levănțică, mărar ovăz, păducel, păpădie, propolis, rostopască, salvie, soc, sunătoare, țelină, trei frați pătați, tuia, urzică și valeriană.
Fiecare tinctură are proprietăți proprii și este indicată în diferite afecțiuni.

Tincturile Plantextrakt se pot găsi în farmaciile partenere. Mai multe informații despre tincturi găsiți pe www.plantextrakt.ro  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod