7 remedii naturiste pentru fiere

Urmatoarele remedii sunt atat de rapide si usor de urmat, incat nu ai niciun motiv sa nu le incerci, mai ales ca le gasesti in propria bucatarie.
Cafeaua slaba

Potrivit unui nou studiu, consumul unei cani de cafea slaba in fiecare zi ajuta la prevenirea afectiunilor aparute la vezica biliara. Totodata, mai exista studii care sustin ca prin consumul a 2 cesti de cafea slaba (fiarta la ibric) in fiecare zi riscul dezvoltarii afectiunilor la fiere este diminuat cu 40%.

Cu toate efectele pozitive, cercetatorii nu stiu sigur ce anume din cafea ajuta la reducerea riscului formarii pietrelor la fiere. Se poate sa fie vorba despre cafeina, insa in urma consumului de ceai si alte bauturi care contin cafeina nu au fost identificate aceleasi efecte.


Fibrele

Persoanele care consuma mult zahar si grasimi sunt mult mai expuse riscului de a avea pietre la fiere.
Adaugand in dieta alimente bogate in fibre si consumand o cantitate mai mica de zahar si grasimi iti poti mentine sanatatea vezicii biliare.  


Linte

Un studiu a descoperit ceva destul de interesant si anume faptul ca femeile care consuma: linte sunt mult mai rezistente la atacurile afectiunilor biliare in comparatie cu femeile care nu consuma acest aliment.


Adrei rosu

O alimentatie bogata in vitamina C te poate ajuta sa eviti formarea pietrelor la fiere, iar un ardei rosu contine 95 mg din aceasta vitamina, adica, mai mult de 60 mg din necesarul zilnic recomandat persoanelor care au trecut de varsta de 15 ani.

Astfel, cercetatorii sustin ca oamenii care au mai multa vitamina C in sange sunt mai putin expusi riscului de a avea pietre dureroase.



Somon

Acizii omega-3 s-au dovedit benefici nu numai in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, ci si in prevenirea pietrelor la fiere. Atentie insa, somonul este un peste gras si trebuie consumat cu masura, sunt de parere specialistii.


Legumele

Consumul moderat, dar zilnic de legume este un mod sanatos de a preveni formarea pietrelor la vezica biliara. Studiile arata ca vegetarienii prezinta un risc minor de a avea probleme cu fierea.

Cu toate ca nici in aceasta zona cercetatorii nu cunosc modul in care legumele previn afectiunile biliare, aceastia cred ca legumele ajuta la scaderea colesterolului din bila, si astfel se evita formarea pietrelor.



Vinul

O jumatate de pahar cu vin in fiecare zi duce la evitarea formarii pietrelor la bila. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca o jumatate de pahar cu vin sau bere consumat zilnic reduce atacurile de fiere cu 40%.
Insa, nu trebuie sa mergi prea departe, deoarece studiul nu sustine ca mai multe pahare cu vin sau bere consumate zilnic reduc total riscul aparitiei afectiunilor biliare.


Ce trebuie sa faci?


1. Exercitii - activitatea zilnica ajuta la mentinerea sanatatii in organism, injumatatind riscul de a avea pietre la fiere.

2. Greutatea corpurala normala - chiar daca esti si cu 5 kilograme peste greutatea normala riscul formarii pietrelor biliare se dubleaza.


3. Reducerea cantitatii de grasimi saturate - o alimentatie bogata in grasimi creste riscul formarii pietrelor la fiere. Insa mare grija, nu trebuie sa reduci drastic cantitatea de grasime, deoarece ai nevoie de putine grasimi. Daca vrei sa pierzi in greutate trebuie ca 20% dintre calorii sa provina din grasimi.

4. Adopta o dieta saraca in grasimi si colesterol, dar bogata in fibre - mai multe studii sustin ca aceasta combinatie sta la baza sanatatii organismului si a bilei.

 

Comentariile 51-60 din 60

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lacramioara_61 pe 14 Sep 2009, 19:10
    super

    este interesant, ajuta foarte mult, eu am probleme cu fierea de peste 10 anii

    38
    18

  • georgescu geo pe 20 Iul 2009, 22:40
    pietre la fiere

    FOARTE INTERESANT

    50
    8

  • Miha pe 30 Iun 2009, 12:19
    drenor biliar

    Pentru stimularea vezicii biliare iti sugerez sucul de sfecla rosie. Atentie, cantitatea sa nu fie mai mare de 50 ml pentru ca este un puternic drenor biliar, si trebuie combinata numai cu apa plata.Si sucul de morcovi este de asemeni foarte bun. Cura dureaza 21 zile cu 10 zile pauza. Se poate repeta la nevoie. Multa sanatate.

    13
    5

  • nicu pe 10 Feb 2009, 17:12
    ce trebuie facut?

    Imi vine tot mai des cate o amareala(toti imi zic ca de la fiere).Si urina are o culoare galbena,chiar prea galbena

    22
    8

  • mihaela pe 1 Feb 2009, 22:33
    ajutor

    SI EU Am probleme cu fierea si de aceea as dori sa imi recomandati un regim alimentar bine pus la punct. Va multumesc!

    13
    4

  • maria pe 21 Nov 2008, 19:25
    Aaaaaaaa

    Mama mea s-a operat de pietre la fiere si ar vrea sa stie mai multe despre regimul alimentar de dupa

    27
    3

  • chirila sanda pe 25 Oct 2008, 18:54
    Pietre la fiere

    De ce dupa eliminarea fierei am aceleasi simptome ca si inainte de operatie, balonari, greturi, stari de voma ?

    11
    7

  • sana pe 24 Oct 2008, 16:48
    inutil

    Deja am pietre la fiere. Cum sa scap de ele? Sunt mici dar daca se maresc?

    18
    8

  • Daniela pe 22 Iun 2008, 18:49
    asa este

    Ciudat este faptul ca alunele sunt grele la fiere si sunt contraindicate. Apoi fasolea este grea... nu vad cum reduce riscurile unei afectiuni biliare. Berea, nu trebuie depasit un pahar... In rest cred ca este bine. Mancati putin si des:)

    15
    9

  • Georgiana pe 19 Iun 2008, 12:02
    interesant

    Si eu am probleme cu fierea si mi s-a parut un subiect foarte interesant. Va multumim pentru astfel de informatii benefice pentru sanatatea noastra.

    21
    13
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod