Aroma cafelei: suficienta pentru a stimula creierul?

Daca nu-ti place cafeaua, afla ca doar mirosul cafelei este suficient pentru stimularea creierului si ca poate aduce numeroase beneficii, potrivit unui studiu publicat in Journal of Agriculture and Food Chemistry.
"Exista foarte putine studii care demonstreaza beneficiile aduse de aroma cafelei. Acest studiu este primul care incearca sa testeze pe cobai soareci efectele pe care le aduce aroma cafelei", sustine dr. Han-Seouk Seo de la Universitatea Nationala din Seul si coordonatorul studiului.

Cercetatorii urmaresc sa descopere cum influenteaza consumul si aroma cafelei anumite gene si proteine din organism. De aceea, experimentul a fost efectuat pe cobai soareci stresati din cauza lipsei de somn, facand o comparatie intre efectul constatat pe acest grup si unul care nu a fost expus acestui stres.
Rezultatele au aratat ca o activitate crescuta a genelor, iar nivelul anumitor proteine din creier s-a modificat, manifestand un efect calmant sau o actiune antioxidanta.

Asadar, expertii sugereaza ca este inceputul unul studiu care s-ar putea sa scoata la iveala faptul ca in loc de a consuma cafeaua ar fi suficienta inhalarea aromei boabelor de cafea pentru a stimula creierul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod