Tiroidita autoimuna Hashimoto

Facebook Twitter gplus Comenteaza
Termenul de tiroidita autoimuna este folosit pentru a fi descrise toate starile de tiroidita autoimuna, incluzand boala Grave (functia tiroidiana crescuta) si  tiroidita Hashimoto (functia tiroidiana scazuta) si diferite alte tulburari (de exemplu, tiroidita post-partum sau majoritatea cazurilor de tiroidita silentioasa).
 

Comentarii (25)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 27 Mar 2014, 16:36
    Tiroidita autoimuna Hashimoto

    Bună ziua, Sunt unul dintre puţinii bărbaţi diagnosticaţi cu boala aceasta. Am aflat-o exact acum doi ani, dar sigur am dus-o de mult pe picioare, la cum mă simt, chiar dacă urmez tratamentul cu Euthyrox. Clar nu ajunge! Pentru a stabili ce suplimente să luaţi trebuie neapărat stabilită grupa în care se încadrează boala autoimună: Th1 sau Th2. E foarte important! Iată un exemplu: ceaiul verde poate fi benefic în bolile de tip Th1, însă extrem de nociv în cele de tip Th2. Hashimoto este, de regulă, în Th1. Dar nu e obligatoriu! Aşa că e foarte important de stabilit acest aspect. Determinarea grupei se face prin analiza panelului limfocitelor. Eu chiar mâine mă văd cu medicul endocrinolog şi o să discut toate astea. Dacă nu mă ajută, îl "concediez" şi merg la un imunolog plus naturist. Linkul unde găsiţi toate aceste informaţii, plus multe altele, este următorul: http://www.precisionnutrition.com/rr-green-tea-hazards. Curaj şi multă sănătate tuturor!

    0
    0

  • adi pe 2 Mar 2014, 19:31
    Tiroidita autoimuna

    Tiroidita autoimuna Este o boala autoimuna, ceea ce inseamna ca organismul ataca glanda tiroida, ca si cand ar fi tesut strain (organismul nu mai recunoaste ca fiind al sau glanda tiroida). Tiroidita autoimuna este declansata in urma aparitiei autoanticorpilor (anticorpi indreptati impotriva propriilor tesuturi) care au ca tinta proteine din structura tiroidei: tireoperoxidaza si tireoglobulina. Din cauza prezentei acestor autoanticorpi se produce un proces inflamator, cel mai frecvent cu o evolutie ondulanta, care poate afecta in timp functionalitatea tiroidei. Tratament naturist: -acidul alfa-lipoic: se administreaza in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sclerodermie, ciroza biliara primara) dar si in stari cu deficit de imunitate -L-glutamina : se administreaza in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sclerodermie, ciroza biliara primara) dar si in stari cu deficit de imunitate -seleniul organic : favorizeaza functionarea optima a tiroidei, eliminand afectiuni precum tiroidita autoimuna, nodulii tiroidieni, hipertiroidia; -lactoferina: se administreaza in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sclerodermie, ciroza biliara primara) dar si in stari cu deficit de imunitate -ulei de peste : reglarea activitatii sistemului imunitar (imunomodulator): se administreaza in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sindromul Raynaud, sclerodermie) dar si in stari cu deficit de imunitate -schizandra : imunomodulator (regleaza sistemul imunitar) - se administreaza in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sclerodermie) dar si in stari cu deficit de imunitate; -ulei de luminita noptii : GLA contribuie la buna functionare a glandei tiroide (hipertiroidie, hipotiroidie, boala tiroidiana autoimuna), glanda care controleaza functiile multor organe si sisteme din organism si care printre altele este responsabila si de metabolismul calciului. -vitamina D3 : este un imunomodulator puternic ce se recomanda a fi administrat in forma emulsificata (pentru a putea fi absorbit si mai usor, si chiar si de persoanele cu probleme digestive - iar in tiroidita Hashimoto un procent important de persoane au asociate si tulburari la nivelul sistemului digestiv precum intolerante alimentare, leaky gut, etc.). In plus, suplimentarea cu Vitamina D este importanta si dintr-un alt motiv: studiile au demonstrat ca aproximativ 90% dintre pacientii cu tiroidita autoimuna au un defect genetic ce le afecteaza abilitatea de a procesa Vitamina D. Prin urmare ei au nevoie de cantitati mai mari de vitamina D pentru ca aceasta sa isi indeplineasca rolurile in organism. Defectul este la nivelul receptorului celular pentru vitamina D, astfel incat nu intra in celule o cantitate suficienta de vitamina D. Si o alta observatie ar fi ca un procent semnificativ persoane cu tiroidita acuta Hashimoto au deficit de vitamina D -seleniul : mai multe studii din trecut aratau ca administrarea de seleniu sub forma de selenometionina conduce la scaderea titrului de anticorpi ATPO din sangele persoanelor cu boala Hashimoto. In aprilie anul acesta insa, au fost publicate rezultatele unui studiu care a demonstrat efectiv ca selenometionina (200 mcg/zi) are efecte antiinflamatorii prin inhibarea eliberarii de IL2, TNF alfa si interferon gama din limfocite. In acelasi timp, administrarea de selenometionina a condus si la scaderea nivelurilor plasmatice de Proteina C reactiva. -reishi:imunomodulator care echilibreaza activitatea sistemului imunitar -amla:planta indiana cu un continut ridicat in vitamina c ,are un rol important in procesul de imunomodulare Adrian udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisoara Pentru retete personalizate,contactati-ma pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

    1
    0

  • antonescu daniela pe 13 Dec 2013, 22:42
    tiroida Hasmoto

    comentariul meu este destul de simplu...anul trecut, prin septembrie mi-am facut analizele - ATPO 980. Am urma un tratament homeopat+ acupunctura+regim alimetar+sport+carne putina+stress mai putin+o imagine de sine mai buna+gandire pozitia. Rezultatul- ATPO 288 (in noiembrie). Va recomand acest medicament si va urez sanatate.

    5
    1

  • Zoderu Andrei pe 10 Dec 2013, 16:36
    Groaznic

    Buna la toata lumea care vede ce scriu, am 28 de ani, sunt inginer geolog lucrez in domeniul petrolier, plecat tot timpul de acasa frig, griji probleme..etc...in urma unor atacuri de panica pe care le-am avut am facut analizele la glanda tiroida...mi au iesit marite tsh 5.95 si anticorpii 29 normal fiind tsh maxim 4 si anticorpii maxim 16...iau tratament cu eutyrox de 1 saptamana..dar sa spun sincer nu vad o schimbare majora...e o schimbare, dar nu cum ma asteptam...ideea este ca am in continuare stari de neliniste si putina panica..la munca nu mai am interesul care il aveam odata...nu stiu cum sa fac..sau ce sa fac..e greuu...:(

    0
    1

  • ana80 pe 15 Sep 2013, 22:43
    hashimoto

    buna ziua. dragele mele...in primul rand trebuie sa intelegeti ca tiroidita autoimuna nu este o boala a tiroidei ci este o dereglare a sistemului imunitar care la un moment dat din anumite motive crede ca tiroida este ceva strain si ataca...o ataca pana o distrug de tot. Medicii (cel putin in romania) nu trateaza boala ca atare, ei asteapta ca tiroida sa nu mai functioneze bine (hipotiroidism), sa i se incetineasca functiile ca ei sa poata completa lipsa hormonilor cu eutirox in functie de analizele tsh. Chiar am citit intr-un articol ...era un medic care spunea ca analiza de anticorpi nu trebuie facuta decat odata si apoi urmarita distrugerea tiroidei si inlocuirea cu eutirox...GRESIT!!!!...tocmai asta trebuie sa facem , sa cautam tot ce e posibil pt a reduce anticorpii care o ataca. eu studiez asta de 4 luni incontinuu si credeti-ma ca am dat peste multe cazuri care s-au tratat. Dar trebuie schimbat total modul de viata. eu acuma iau o gramada de minerale, am renuntat la gluten, incerc sa mananc bio..in fine, pot sa zic ca ma simt mai bine. Eu am studiat f mult pe situ-rile americanilor care privesc cu totul altfel aceasta boala, adica multi incearca sa rezolve cauza si nu efectele ei. va dau aici niste linkuri pe care va rog sa le cititi cap-coada! http://alexcreste.blogspot.ro/2013/07/despre-hipotiroidism-tiroidita.html...........apoi, ..http://faragluten.wordpress.com/category/tiroidita-hashimoto/...........deci, este foarte important seleniul dar sub forma de seleniumetionina, zincul organic, vitamina d, ar trebui facut test de 25 hidroxivitamina d....cica aproape toti pacientii cu hashimoto au lipsa de vitamina d....vitaminele din complexul b sunt f importante, trebuie luate aceste minerale de preferinta organice, evitate chimicalelele pe cat posibil, fluorul din pasta de dinti (exista paste de dinti fara fluor)..etc..multa sanatate!

    9
    0

  • gabriel i. pe 8 Aug 2013, 17:14
    sa ne ajutam uni pe alti

    dragii mei semeni haideti sane ajutam uni pe alti sane sfatuim cei care sufera de aceasta boala autoimuna sa ne incurajam sane sfatuim si poate dumnezeu ne ajuta poate se va gasi ocale .un leac pentru aceasta boala blestemata .sa nu ne pierdem gurajul si sa fim optimisti chiar daca stim pina in prezent nu este leac pentru aceasta boala autoimuna .astept raspunsuri fratilor dela voi dumnezeu sava binecuvinteze

    5
    1

  • ivanciu gabriel pe 6 Aug 2013, 11:10
    regim de viata si tratament

    am facut niste analize intimplator la tsh si atpo si tsh este 0.33 iar atpo este 57 este normale analizele? ce trebuie sa fac trebuie regim alimentar sau tratament ajutatima va rog frumos

    5
    4

  • iuliana pe 8 Iul 2013, 22:48
    tiroida autoimuna

    am o prietena in Italia si doresc sa o ajut cu i formatie.are urmatorele rez. la analize:antitireoglogulina 14.487si antitireoxitiroida 2370.doreste sa stie mai multe.Va rog ,un mic ajutor informational,eu nu sint medic.Multumesc.Iuliana.

    0
    0

  • alicia pe 10 Mar 2012, 17:31
    ajutati-ma si pe mine!

    buna.am aflat si eu de vreo 2 luni ca am tiroida autoimuna hashimoto.nu ma gandeam la asa ceva vreodata,dar asta e.am luat o luna eutyrox,dar nu am mai gasit si iau l-tyroxin.a zis dr ca sunt la fel doar numele difera.mai spuneti-mi si mie ce mai stiti de boala asta.dr zice ;nu-ti fa griji ca nu se moare din asta dar cu timpul iti poate ataca organele.cum asa?daca acum anticorpii ataca tiroida,ei se pot muta la alt organ sau cum?si ce nu mai inteleg,rezultatul la analize atpo se refera la anticorpii rai care sut in glanda sau in tot corpul si ei se pot muta la alt organ sau afecteaza doar glanda.tsh nu e asa mare,maxim e 6,16 si eu am 6,90,dar atpo era maxim 5 si eu am 13415.acum iau tratament vreo 3 luni si apoi mai fad.mai ziceti si voi ce mai stiti .va mult!

    10
    6

  • Lidia pe 7 Ian 2012, 12:54
    tiroidita autoimuna

    Mi s-a descoperit de multi ani aceasat problema si iau eutyrox de 75 , cea mai buna ecografie am facut-o la centrul Victor Babes privat si zic eu ca si o parere avizata, e punctul meu de vedere.

    17
    8

  • ELENA pe 15 Dec 2011, 10:05
    TIROIDITA HASHIMOTO

    Aceste informatii de pe forum mi-au fost foaarte necesare,m-am edificat asupra diagnosticului.ASTAZI m-am dumirit si eu ce e cu durerea aia in piept,aiurea.Tiroida e vinovata de ea!Eu am noduli multi.Imi poate recomanda cineva un dr.care sa-mi faca o echografie tiroidiana,,desteapta,,cu simt de raspundere???Am gasit numai ageamii.Urmeaza sa fac o punctie si ma intereseaza sa mi se efectueze o echografie ca lumea.Va multumesc m mult Elena din Bucuresti

    4
    3

  • Cocora pe 11 Apr 2011, 18:17
    hipertiroidita

    Buna ziua, a incercat cineva schema de tratament cu produsele de la Calivita (aia cu 4 produse-inclusiv NONI)? Da vreun rezultat? Multumesc anticipat

    5
    6

  • filip doru pe 9 Apr 2011, 06:36
    REIKI

    ciau nu sunt un simplu om si nu stiu daca ar interesa pe cineva da rcred ca tipul de malatii tiroida.....este complicat vas svatui sa va interesati ca si un tratament optional tratamentul cu (energia cosmica)adica reiki se fac sedinte dar nu stiu daca si in tara cel putin in italia se gaseste.reiki invata autovindecarea,reincarcarea persoanelor cu energie vitala,activeaza punctele energetice numite chacra prin care trece energia vitala-de multe ori punctele energetice sunt blocate,energia nu trece parti din corp incep sa sufere....interesativa si incercati ciau ciau

    2
    0

  • Lenuta pe 2 Apr 2011, 20:35
    Tiroidita autoimuna

    In urma cu 5ani am fost diagnosticata cu aceasta boala a tiroidei ,iau levotiroxina ,100mg. Sub tratament, valoarea TSH -lui a crescut.apoi am luat si sambata si duminica,si a revenit la normal. T3,T4,valori normale,la ecografie nimic deosebit,dar anticorpii antitiroidieni ,sunt in numar mare ,peste 300. Astept un raspuns de la cineva specialist in domeniu precum si numele unui medic specialist .Multumesc!

    13
    2

  • Liudmila pe 31 Mar 2011, 20:23
    diagnosticul..

    Buna ziua!! ma aflu la evidenta 15 ani cu diagnoza TIRIOEDITA AUTO IMUNA grad 2 ,cu noduli in ambii lobi.Lob drept-3,2*2.3cm nodul 0,7..Lobul sting 3,2*2,4 cm noduli 0,6,analiza la hormoni T4,9,39:T3,2,09:THN,1,12:,,,am dureri in articulatii adaug in greutate ,ma sufok repede,am disconfort la glutitie.Va rog sami spuneti tratamentul,si daka este necesar de a folosi tratament hormonal,anume,,L-teroxina'".Multumesk anticipat...

    18
    9

  • xenia pe 7 Ian 2011, 17:30
    tiroida

    la spitalul colentina ,la d-na doctor CONSTANTINESCU ELENA,doctor primar in neurologie,am fost tratata de tiroidita hashimoto,si pot sa va spun ca ma simt foarte bine si ca tratamentul aplicat si monitorizarea d-nei doctor m-au facut sa revin la o viata normala, bineinteles cu tratamentul pe care il iau in continuare dar care este suportabil ,va recomand pe aceasta d-na doctor care m-a ajutat si fizic si psihic.

    7
    3

  • xenia pe 9 Sep 2010, 15:20
    encefalopatie mixedematoasa

    tratamentul prescris este bine tolerat de organism,dar,sunt nelinistita ca mereu trebuie refacute analize,la maxim o luna,atpo a scazut de la 2400 la 83,si tot e mare ,dar nu asta e important,prin definitia bolii,organismul lupta impotriva tesutului tiroidei.Am inteles gresit?

    19
    2

  • Cristina pe 6 Iul 2010, 21:44
    hashimoto mixedem

    Buna ziua. Am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna tip Hashimoto - mixedem de 2 ani si fac tratament cu eutyrox 100mg. Merg de 4 ori pe saptamana la sala si alerg 10 km. Vreau sa stiu daca am voie sa iau L carnitina sau alte produse termogenice care contin l carnitina. Multumesc

    6
    2

  • ioana haitchi pe 21 Iun 2010, 02:56
    Haideti sa ne ajutam

    Va propun sa ne unim toate fortele si sa ne ajutam cu informatii cat mai utile si mai competente. Am cunostinte in USA si Canada, medici specialisti in nutritie si in cercetare care ne-ar putea ajuta in acest sens. Daca sunteti interesati va rog sa-mi scrieti pe adresa ioana.haitchi@gmail.com

    16
    3

  • she pe 7 Iun 2010, 23:24
    Hasimoto

    Acum 2 ani am fost diagnosticata cu Hashimoto cu un ANTI TPO de 1437 si TSH de 6.14 si prescris Euthyrox. Totusi simptomele mele erau de hipertiroidism: puls accelerat, intoleranta la caldura , palpitatii, dureri in zona inimii, slabiciune, tremuraturi, neliniste, diaree. Nu am luat medicamentele. Doresc un medic atent si precaut, care sa fie responsabil de viata pacientului si sa se implice. Imi puteti recomanda pe cineva?

    9
    3

  • miki pe 5 Mai 2010, 08:08
    tiroidita

    am descoperit ca am tiroidita autoimuna dupa un timp in care am obs ca luam foarte mult in greutate! Au inceput sa ma doara piciorele nu pot slabi si ma tem sa nu devin obeza

    24
    7

  • toader patricia pe 22 Aug 2009, 00:56
    tiroida

    Buna. daca hormonii tiroidieni [tsh si ft4 sunt normali],dar atpo este de 36 000.Poate de stari de sufocare ,lipsa de aer, ameteli usor dezechilibru ,o stare generala proasta [specific ca starile de sufocare sunt in permanenta],este o tiroida marita de 26 .Sunt terminata.Va rog sa imi spuneti ce sa fac in acest caz Multumesc

    14
    2

  • BUZDUGAN pe 20 Apr 2009, 17:01

    Buna ziua.Acum 3 ani am fost diagnosticata cu tiroidita Haschimoto si de atunci am inceput sa iau L-Tiroxin 75 dar ma simt din ce in ce mai rau.Am dureri musculare ,retin mai nou apa in picioare si o depresie destul de accentuata.Pling in fiecare zi de durere de spate picioare plus ca transpir foarte tare .Nu stiu ce as putea sa mai fac deoarece am fost pe la toti doctorii si nimeni nu te baga in seama.Tin sa precize ca sunt plecata de 16 ani ,si acum locuiesc in Germania,dar de cele mai multe ori zic ca tot la noi in Romania te bucuri de mai mult interes. Este foarte adevarat aici sunt tot felul de aparaturi care spune tot iar doctorii nici macar nu se mai uita la pacient.As avea o rugaminte foarte mare daca i-mi puteti spune daca cu aceasta boala am voie sa ma duc la bai la Amara pentru dureri de incheieturi?

    21
    2

  • denise danalachi pe 22 Ian 2009, 12:20
    ineresant articol

    Buna ziua. Ideea este ca am fost diagnosticata cu aceasta boala, dar mi s-a spus ca nu exista tratament. Prin urmare ce fac? Sau ce ar trebui sa fac? Sa astept sa imi fie mai rau ca sa am parte de un tratament? Am 41 ani si chiar mi-ar placea sa traiesc un pic mai mult si fara complicatii majore. Daca se poate as dorii un raspuns la adresa de mail denise_iuliana@yahoo.com Cu multumiri.

    17
    0

  • Donamishi pe 20 Ian 2009, 15:16
    Tiroidita Hashimoto

    Foarte interesant... Un astfel de articol este foarte util cand pacientii care inteleg termenii folositi. Oricum va multumim pentru intentie.

    23
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod