Cei 3 hormoni pe care trebuie să-i echilibrezi dacă vrei să arăți tânără și să trăiești mai mult

„Care sunt biomarkerii ce ne ajută să îmbătrânim frumos și să avem o viață lungă și satisfăcătoare?”, este întrebarea pe care experții în longevitate o aud cel mai des.
La urma urmei, multe dintre afectiunile legate de varsta nu apar din senin, explica cei de la Mind Body Green – ele se formeaza in timp, in functie de stilul nostru de viata si de predispozitiile genetice.

De aceea, expertii recomanda sa aruncam o privire sub „capota” din cand in cand, doar pentru a ne asigura ca totul functioneaza fara probleme.

Deci, ce biomarkeri studiaza Gil Blander, biolog recunoscut la nivel international, expert in longevitate si fondator al InsideTracker? „Echilibrarea hormonilor este foarte importanta”, spune el intr-un podcast pentru Mind Body Green.

El vorbeste, mai exact, despre 3 hormoni care au un rol important in mentinerea vitalitatii.

1. Cortizolul


Vom incepe cu cel mai important: potrivit lui Blander, este crucial sa mentii un nivel scazut de cortizol. Atunci cand cortizolul tau creste necontrolat, organismul va suferi mai multe consecinte, printre care stres cronic, cresterea inflamatiei, somn prost, crestere in greutate si multe altele.
„Intri intr-un cerc vicios de afectiuni pe care le-ai putea acumula”, explica el. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod