Sa intelegem dietele naturale pentru diabet?

Numarul persoanelor cu diabet este intr-o permanenta crestere, inca de acum cativa ani, mai ales in randul copiilor. Este nevoie de o mai buna informare pe baza acestei afectiuni pentru a intelege mai bine ceea ce ea presupune si ce tratament trebuie urmat.
Ce este diabetul?

Sunt 2 tipuri de diabet, denumite pe inteles tuturor, este vorba despre diabet de tip 1 si diabet de tip 2.  Diabetul apare in momentul in care oganismul nu mai produce o cantitate suficienta de insulina sau cand aceasta nu mai este folosita adecvat. Intr-un corp sanatos insulina este un hormon, care conduce la eliminarea zaharului din sange prin transformarea acestuia in energie.

Diabetul de tip 1 apare mai ales la copiii si la persoanele tinere. In cazul acestor pacienti insulina nu a fost produsa de organism.

Diabetul de tip 2 este mai raspandit. In acest caz, organismul nu produce cantitatea necesara de insulina necesara sau aceasta nu este administrata cum trebuie.



Regimul alimentar


Cel mai sanatos si natural mod de a trata diabetul este regimul alimentar.  La prima vedere pare a fi un mod de tratare destul de comun si de usor, insa in realitate nu este chiar atat de simplu, daca nu citesti inscriptiile si nu intelegi modul in care lucreaza alimentele cu organismul tau regimul alimentar poate fi mai dificil decat ti-ai fi imaginat.

In primul rand vorbeste cu un doctor despre tipurile de alimente, care sunt bune de consumat, si de care trebuie sa te feresti. Un nutritionist este o alta persoana importanta caruia trebuie sa te adresezi. Acestia iti vor putea prescrie o dieta specifica tie, care contine toate mancarurile si toate retetele culinare la care ai voie sa recurgi.


Citeste inscriptiile! Vei fi extrem de suprinsa imediat ce vei termina de citit primele randuri, deoarece vei descoperi ca mai toate alimentele pe care le credeai sanatoase si pe care le consumai cu incredere sunt in realitate adevarate pachete de zahar si grasimi. Exista zahar si grasimi in majoritatea alimentelor, din aceasta cauza este extrem de important sa cunosti exact procesele care vor avea loc in organism cand vei consuma alimente care contin cantitati mari de grasimi sau zahar.

Exercitiile fizice sunt cele mai importante. Cumpara-ti un caine pentru a te asigura ca te vei plimba in fiecare zi, si foloseste scarile in locul liftului cand te afli in orice cladire.
Inotul este un alt extraordinar exercitiu fizic cu impact nemaipomenit asupra organismului. Cu cat mergem mai mult, cu atat vom arde mai multe grasimi, si cu cat cantitatea de grasimi din organism este mai mica, cu atat acesta va fi mai sanatos si la functiona mai bine.

De asemenea, in ajutorul persoanelor, care sufera de diabet, sau care sunt predispuse acestei afectiuni, vin si suplimentele alimentare. Cromul este unul dintre suplimentele care si-au aratat beneficiile. Acesta s-a dovedid a fi de mare ajutor in prevenirea diabetului de tip 2.

Pepenele galben
este un alt supliment alimentar care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.  Prunele ajuta si ele la prevenirea diabetului, acestea ajuta la cresterea cantitatii de insulina produse de oarganism.

Reflexoterapia
si yoga sunt folositoare pentru reducerea stresului.
Stressul aduce foarte multe afectiuni in organism printre care si pofta pentru dulciuri si mancaruri bogate in grasimi.


Lucruri de care sa iti amintesti


Diabetul este o afectiune foarte serioasa si sta la baza a numeroase afectiuni, precum: orbirea, proasta circulatie a sangelui sau afectiuni ale inimii. Este deosebit de important sa vorbesti cu medicul despre tratament inainte sa-l incepi.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dan pe 5 Feb 2011, 14:30
    diabet tip1 si tip 2

    care diabet se se face pe sistem nervos ( daca in viata de zi cu zi esti nervos ,stresat .... sunt sanse mari sa faci diabet) am auzit ca acest diabet este mai periculos decit cel care se fece din cauza zaharului este adevarat?

    0
    0

  • tincuta rotaru pe 17 Aug 2009, 17:02
    despre diabet

    am aflat ca am diabet dar nu urinez des,nu mi-e sete deloc,transpiratiile mai putin fiind si la menopauza ,totusi am diabet?

    0
    0

  • Oana pe 5 Iul 2009, 14:31
    Sigur aveti diabet!

    Sa nu te superi ca sunt sincera! daca aveai 140, era limita admisa de americani, fata de Ro, care spun 120, inainte de masa si 160 dupa ce mananci! Or Dvs. la asemenea cifre , e clar ca aveti si n-ati stiut! Mai puteti sti daca aveti diabet dupa urmatoarele semne: 1. faceti pipi des, mai ales noaptea; 2. va e foame de lup, nonstop; 3. va e sete; 4. transpirati( mai ales, daca faceti hipoglicemii, care, paradoxal, sunt frecvente); 5. aveti un gust ciudat in cavitatea bucala; 6. daca puneti degetul la jetul de pipi si il gustati vazand ca e dulce, e clar; urina trebuie sa fie sarata( eu nu imi mai calculez glicemia, ci testez urina, in acest fel; e urina noastra, in fond); 7. aveti stari de deruta, de ameteli( iarasi traversati o hipoglicemie) cam atat! Eu asta am constata! Am diabet din 2002( cred ca era mai dinainte) si am avut 387 glicemia, in urma unui traumatism psihic m-a luat , si Saklvarea, am avut si HTA si hemoragii nazale; eral prabusita! Prin internarea aceea, prin sfaturile medicului si al nutritionistului, am reusit sa-mi tin in ECHILIBRU aceasta boala nemernica, pe care am capatat-o numai pe fond nervos, cata vreme am indurat 33 de ani martirajul langa un alcoolic de barbat, tatal fetelor mele; de dragul lor am stat siam suferit ca o martira un cefalopat alcoolic atroce! Acum, dupa divort, am regasit ceea ce doream din adolescenta! Sunt implinita ca femeie si am putut sa ma ocup, si de mine! Mereu am glicemia intre 97-102! Dar, nu va spun cat sunt de..."cuminte" si cata grija am ce bag in gura! NET-ul m-a ajutat, si el, enorm. Se poate! Numai de noi depinde! Totul e posibil daca vrem, daca suntem echilibrati si daca nu trisam !!! Va doresc multa sanatate, vointa si ..."cumintenie" ca pacient!

    1
    0

  • Rodica-Shtefania pe 26 Mar 2009, 15:34
    CUm pot shti daca am diabet

    Am fost ieri shi astazi shi mi s-a luat Glicemia , cu aparat mi-a ieshit astazi 326 am avut 332 maine vrea sa-mi faca din gou glicemia , shi apoi sa -mi faca o glicemie prioovocata , la ora 12 sau ora 13, tot nemancata , sa iau o punga de glucoza de 75 gr , shi apoi sa-mi ia imediat o glicemie , Nu shtiu cum v-a fi , ca am probleme , shi cu circlatzia peroferica , shi cu inima , shi operata de cancer neocorp uterin , iradiata , shi operatzie de fiere , dubla hernie ombilicala ( le-am facut toate la un loc in 4 .08.2003) . Nu shtiu daca este bine cu glicemia a cesta provocata . In Italia , un medic mi-a zis ca nu shtie de asha metode , el face patru glicemii , shi pe nemancate , shi dupa ce mananca pacientul , il tzine sub observatzie , 4 zile , ii ia mereu glicemia , dupa anumite ore , shi atunci vede , daca este diabet sau nu . Nu shtiu ca sa mai zic ... Parca i-mie ste frica Avand glicemia 326 sa mai iau shi asha o punga mare de glucoza ???. Dupa operatzii , am avut glicemia 200, shi mi-au facut a doua zi , iar o analiza , shi mi-a scazut . Ce pot face ? Ca am alergii la medicamente , sau cu un organism ,. care are reactzii inverse la toate tratamentele. Multzumiri .. Sanatate .

    1
    0

  • DUMITRASCU LACRIMIOARA pe 11 Oct 2008, 22:04
    DESPRE DIABET

    ESTE INTERESANT AS VREA SA STIU MAI MULTE DETALI DESPRE POAMPA DE INSULINA SI DACA SE MAI PIMESC CARTUSELE DE INSULINA GRATUITE DACA AI O POAMPA SAU TREBUIE SA LE CUMPEI. VA MULTUMESC.

    0
    0

  • menyhart carmen pe 12 Mai 2008, 18:43

    Mi-a placut foarte mult articolul. As vrea sa stiu cum se poate procura POMPA DE INSULINA?

    0
    0

  • burca lucia pe 15 Apr 2008, 10:33
    Despre diabet

    Mi-a placut articolul. Daca ati putea sa-mi spuneti un nutritionist din Brasov! Va rog! MULTUMESC !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod