6 pasi pentru a evita imbatranirea cauzata de depresie

Cu toata ca depresia este comuna in randul persoanelor care au depasit varsta a doua, acesta nu este o parte inevitabila a imbatranirii.
Aparitia depresiei este mult mai frecventa in randul barbatilor, decat la celelalte grupuri de populatie, dar sunt cativa pasi pe care ii poti parcurge pentru a reduce riscul.

Incearca acesti 6 pasi si ai sa observi cum ti se imbunatateste calitatea vietii:

1. Pregateste-te pentru marile schimbari, care vor avea loc in viata ta, cum sunt: pensionarea sau schimbarea locuintei dupa foarte multi ani. Asteapta-te ca aceste schimbari sa iti produca un disconfort si planuieste inainte cum se vei reactiona pentru a-ti usura situatia.

2.
Lucreaza foarta mult la mentinerea relatiei cu prietenii
. Prietenii te ajuta sa treci mai repede peste anumite perioada din viata ta, mai ales daca este vorba despre siguratatea care se instaleaza cand pierzi perechea de cuplu.

3. Pastreaza legatura cu intreaga familie. Lasa-i sa te ajute cand te simti rau, trist/a si singur/a.

4. Daca te infrunti cu o lista coplesitoare a sarcinilor pe care le ai de indeplinit la serviciu, intrerupe lista prin alegerea unui loc de munca, unde sarcinile sunt mai usor de indeplinit.

5.
Trebuie sa ai mereu activitate fizica.
Exercitiile fizice pot ajuta la prevenirea depresiei sau amelioreaza dispozitiile care deja sunt depresive pentru tine. Persoanele in varsta care sunt depresive pot avea beneficii, atat metale, cat si fizice chiar daca nu depun efort fizic intens si regulat. Plimbarea, dansul, inotul sunt numai cateva dintre exercitiile extrem de benefice organismului. Alege un exercitiu, care iti face placere sa il faci si practica-l pentru inceput timp de 10-15 minute pe zi.
Creste timpul exercitiilor pe masura ce te simti mai puternica. Fiind intr-o forma fizica adecvata si mancand sanatos se creeaza un echilibru in dieta, care te va ajuta sa eviti imbolnavirile care aduc dupa ele depresie si incapacitate.

6. Daca nu esti depresiv, tine minte: in viata momentele pozitive sunt mai puternice decat cele negative, motiv pentru care acestea din urma sunt inlocuite de primele.

A te simti bine presupune ceva timp, dar nu este imposibil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod