Cele mai bune alimente pentru ficat. Sunt recomandate de Dr. Oz

Ceaiul de armurariu şi turmericul sunt două dintre cele mai bune alimente pentru ficat. Descoperă şi alte remedii pe care te pot baza ca să ai grijă de sănătatea ficatului.


Nu este nevoie să consumi o cantitate exagerată de alcool ca să ai anumite probleme cu ficatul. Potrivit celebrului Dr. Oz, zahărul, amidonul şi carbohidraţii rafinaţi se numără printre cele mai păcătoase alimente care pot să afecteze funcţiile ficatului. Ca să contracarezi aceste efecte, specialistul recomandă să reduci consumul acestor alimente şi în schimb să te asiguri că ai inclus în meniul tău cele mai bune alimente pentru ficat:
1 din 6

1. Legumele cu frunze verzi

Potrivit specialistului un prim pas pe care trebuie să-l faci pentru a avea grijă de sănătatea ficatului tău este acela de a elimina din dieta ta siropul de porumb pe care îl găsim în majoritatea dulciurilor din comerţ. Pe lângă acest pas important trebuie să te asiguri că incluzi în alimentaţia ta varza kale, spanacul, broccoli, varza albă şi roşie, varza de Bruxelles, rucola şi ridichile. Aceste alimente cresc cantitatea de glucozinolaţi, substanţe care au un rol detoxifiant şi vindecător asupra ficatului. Consumă zilnic unele dintre aceste alimente!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod