De ce nu-ti poti schimba stilul de viata?

Demersurile de modificare a stilului de viata esueaza usor, dar nu trebuie renuntat la acestea. Au fost identificati mai multi factori care pot ingreuna modificarea stilului de viata. Unii dintre acestia tin de oamenii, altii de medic si altii de sistemul de sanatate.
Acesti factori includ:


1. Statusul socio-economic precar

Efectele anumitor campanii si programe de modificare a stilului de viata sunt deseori mai putin eficiente in grupurile si la persoanele cu un status socio-economic precar.


2. Izolarea sociala

Persoanele care locuiesc singure sunt mult mai expuse la alegerea unui stil de viata nociv.


3. Stresul


Stresul de la serviciu si cel din afara mediului de lucru determina indivizii sa-si neglijeze sanatatea si autoringrijirea.


4.
Emotiile negative


Depresia, anxietatea si agresivitatea au un efect negativ, dar beneficiaza de tratament adecvat care poate facilita modificarea stilului de viata.

Persoanele cu risc ridicat de BCV (boli cardiovasculare), care au un statut socio-economic precar, sunt izolati social si supusi in permanenta stresului, trebuie sa beneficieza de o atentie sporita si de consiliere intensiva.

Avizarea medicilor, intelegerea acestor persoane si empatia cu ele vor diminua si vor facilita modificarea stilului de  viata.




Informatiile au fost preluate din "Ghidul European de preventie a bolilor cardiovasculare", traducerea fiind asigurata de Societatea Romana de Cardiologie (coordonator: dr. I. Kulcsar).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod