Cardiopatiile congenitale

Cauze Conform unor statistici internationale in Romania se nasc anual peste 950 de copii cu cardiopatii congenitale. O mare parte dintre acesti copii decedeaza in prima luna sau in primul an de viata.

"Desi unele dintre aceste malformatii cardiace sunt complexe, asociate cu alte tipuri de malformatii si dificil de corectat sau recuperat, o alta mare parte din acesti copii sunt tratabili si recuperabili putand deveni adulti sanatosi", sustine Olivia Ciubotariu.

De cele mai multe ori, cauzele acestor malformatii nu sunt cunoscute, dar uneori poate fi vorba de infectii in cursul sarcinii (rubeola - virusul rubeolei poate interfera cu dezvoltarea normala a inimii fatului sau cu dezvoltarea normala a altor organe).


Uneori ereditatea joaca un rol in aparitia malformatiilor cardiace congenitale, astfel, exista familii in care mai multi copii au fost afectati de o malformatie cardiaca congenitala, insa sunt cazuri extrem de rare.

Alte situatii in care apar malformatii cardiace congenitale sunt sindroamele genetice care evolueaza cu afectarea mai multor organe, cum ar fi sindromul Down.

"Riscul de aparitie a malformatiilor cardiace congenitale este crescut de consumul unor medicamente dar si de consumul de alcool sau droguri", precizeaza Olivia Ciubotariu.

Sunt in curs de investigatie alte posibile cauze de malformatii cardiace congenitale.
Esenta este ca, in majoritatea cazurilor, nu cunoastem cauzele aparitiei malformatiilor cardiace congenitale.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CLIMESCU MIOARA pe 24 Iun 2008, 09:06
    cardiopatie congenitala neuniforma

    CE INSEAMNA ACEST DIAGNOSTIC?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod