Cum sa inveti mai bine

Esti studenta sau urmezi cursuri de specializare ori de aprofundare a cunostintelor si ai nevoie de tot sprijinul din lume pentru a invata cat mai bine si cat mai repede. Astazi iti prezentam 5 pasi simpli care te pot ajuta sa iti imbunatatesti notele pe care le primesti la cursuri. In acest fel, te poti imparti in mod eficient intre sesiunile de examene sau teste si viata sociala...

1. Pune-ti la treaba subconstientul!


Dupa o zi intreaga de invatat si luat notite, este preferabil sa te intorci acasa si sa te relaxezi. O pauza de o ora, pe care o acorzi propriei persoane, nu poate sa iti faca decat bine. Dupa aceasta perioada de deconectare, vei reusi sa "absorbi" mai multe informatii si vei da un randament mai mare.

Organizarea si revizuirea notitelor este importanta inainte de a merge la culcare. In acest fel, subconstientul tau va "acumula" mai multe idei, pe care le va "depozita" proaspete in memorie, pentru a doua zi.

2. Invatarea prin "colaborare" sau grupurile de studiu


Invatarea prin "colaborare" sau grupurile de studiu reprezinta un procedeu de echipa cu ajutorul caruia elevii care studiaza acelasi domeniu, tema sau subiect se sprijina, se sustin si se ajuta unul pe celalalt in eforturile lor de invatare. Este bine ca echipele sa fie alcatuite din trei pana la maximum cinci persoane - cu cat grupul este mai mare, cu atat va fi mai dificil sa ii implici in aceasta activitate pe fiecare in parte.


Fiecare membru al grupului il "imputerniceste" pe celalalt sa vorbeasca si sa contribuie la efortul comun si, de asemenea, cauta solutii pentru rezolvarea problemelor si pentru extinderea cunostintelor legate de subiectul studiat.

3. "Ustensile" de recapitulare foarte practice


Cardurile, notitele sau post-it-urile iti testeaza atat abilitatea de a recunoaste informatiile importante, cat si abilitatea de a le retine. Aceasta metoda este ideala in cazul definitiilor, a formulelor sau a listelor. Scrie subiectul sau intrebarea respectiva pe una dintre fetele foii de hartie (sau bucatii de carton) si raspunsul pe cealalta parte.

Este o metoda perfecta pentru studentii care invata pe fuga sau care au de invatat un volum urias de materie, care necesita recapitulare. De ce nu, o alta solutie este sa creezi o inregistrare audio a celor mai importante sau spinoase probleme ale materiei, pentru o scurta trecere in revista a acestora, pe drumul spre scoala sau facultate.

4. Atitudinea pozitiva


Adesea, se spune despre oameni fie ca vad jumatatea plina a paharului, fie pe cea goala. Atunci cand inveti, pastreaza-ti mintea deschisa si renunta la atitudinea pesimista si depresiva impusa de...
jumatatea goala a paharului. Studentii au obiceiul de a percepe temele pentru acasa, testele si studiul cu o atitudine negativa. Totusi rezultatele satisfacatoare in acest domeniu te vor ajuta sa ajungi cu un pas mai aproape de cariera mult visata si dorita.

5. Invata pe branci si alimenteaza-te inteligent!


Afirmatia "Esti ceea ce mananci" contine foarte mult adevar. Ca atare, cu o noapte inainte de un examen, nu incepe sa te indopi cu mancare nesanatoasa, de la fast-food sau cu snack-uri. De asemenea, prea mult zahar iti poate "incetosa" creierul si te va face sa te simti lenta si obosita in ziua examenului.

Pestele nu face parte din meniul preferat al adolescentilor, insa nutritionistii iti recomanda sa mananci din plin peste. Carnea de peste este plina de vitamine care sunt benefice activitatii cerebrale si reprezinta o mancare ideala pentru seara dinaintea examenului.

Foloseste-te in mod eficient de capacitatile tale de memorare - doar in acest fel vei crea o baza perfecta pentru cunostintele pe care le acumulezi.
Prostul obicei al amanarii momentului somnului, in noaptea dinaintea examenului, este aspru criticat de catre psihologi. Orele de odihna te ajuta sa te relaxezi si sa iti "fixezi" mai bine cunostintele.

La fel de criticat este si prostul obicei al "ingrasarii porcului in ajun", practicat frecvent de catre studenti. Psihologii ii incurajeaza pe studenti sa se foloseasca de resursele educationale pe tot parcursul anului scolar si nu doar in perioada imediat premergatoare examenelor. Doar in acest fel iti poti asigura note maxime in sesiunile de examene!
 

Comentariile 151-200 din 216

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anonimdz pe 26 Apr 2010, 14:17
    Eficiente sfaturile

    Insa nu sunt destule pentru a ne crea un mod mai facil de invatare ...

    4
    0

  • deedee pe 22 Apr 2010, 17:24
    invatat invatat

    si eu am ff mlt de invatat....invat invat....la scoala acasa ..dar nu pot invata ziua decat noaptea asa k de 2 sapt dorm doar 2h pe noapte ..... trb sa fc ceva k niki asa nu mai merge mlt..cafea nu,si my face efectul...a bagat divort de mn:))....pana akm lasam de azi pe maine pe poimaine dar akm......intr este:CE TRB SA FAC SA POT RETINE MY BN?

    2
    0

  • dadska pe 14 Apr 2010, 18:30
    ha ha ha ce prostie

    ha ha ha ce prostie

    3
    0

  • plspls pe 11 Apr 2010, 19:30
    sunt disperata!!!!!!!!!!!!!!

    am la istorie o profa ffforate rea...iar yo cum sunt foarte emotiva imi provoc dureri de cap in fiecare weekend plangand pt ca nu pot retine nimic...sunt disperata nu retin absolut nimic ma duc la parinti si le cer ajutor...dar ei nu am cum sa ma ajute decat cu "incearca!" sunt disperata...credeti ca ar trebui sa fug de acasa?sa chiulesc?oare innebuneeesc???

    4
    1

  • ajutorrr pe 10 Apr 2010, 16:49
    .ajutatima

    joi am teza la engleza si nu stiu cum pot retine un rezumat de 1 pagina +6 intrebari + 2 pagini de date despre america..ajutatima va implorrr

    3
    0

  • radu pe 1 Apr 2010, 22:24
    hate school

    eu idee nam cum sa invats la istorie (obiectul meu preferat) la care depun mult efort si nu pot memora nimic.

    3
    0

  • florescu caruceru denise layla pe 26 Mar 2010, 10:48
    invata

    cel mai important este sa nu fii obosit,si sa nu inveti noaptea ca e obositor.....mananca bn,si gandeste pozitiv si cel mai important invata

    1
    0

  • iulyy pe 17 Mar 2010, 11:35
    scoala!

    spre exemplu cum reusesc sa retin la romana un rezumat sau un comentariu,o caracterizare...pt test?...la matematica toate formulele si la fizica?

    0
    1

  • adina pe 15 Mar 2010, 20:09
    urasc scoala

    fcfdgjyjfcgrseraweqazfsdxcvxvbnvbmm,jhkliuopuyut

    0
    0

  • alexandra pe 14 Mar 2010, 15:56
    ........

    cum invetrzi la istorie de exemplu? in primul rand schema mi se pare o idiotzenie..... mai ales ca sunt anii aia tampitzi pe care ii uiti intotdeauna....???

    0
    1

  • prostul care citeste pe 23 Feb 2010, 10:18
    eu uit tot ce invat repede

    as vrea sa ma ajute cineva id meu este:: aron_stoun37

    0
    0

  • daniel pe 19 Feb 2010, 22:04
    as dori sa ma ajutati id meu este regele_soselelor16

    este chiar eficent mia spus un prieten sa caut pe net si as dori sa vb cu un pshiolog

    1
    0

  • Andrei pe 19 Feb 2010, 20:04
    CUM INVAT REPEDE SI BINE?????

    Pin exercitiu,asa este la mate,fizica ,romana si limbi.Trebuie sa faci probleme cat mai multe chiar daca le repeti pentru ca le intelegi mai bine.TOATE ASTEA DUPA CE STII TEORIE. DAR LA ISTORIE?LA ISTORIE trebuie sa inveti mai din nainte si sa faci lectia logica. SMECHERIA ESTE DE A MAI CITI O DATA LECTIA DUPA CE O INVETI ACASA SAU LA SCOALA PENTRU CA ATUNCI RETII CEL MAI MULT

    1
    0

  • FRANCISC pe 28 Ian 2010, 21:08
    tot uit

    mie mie frica sa invat ceva pt ca am impresia ca nu pot acum invat la chitara si zi de zi uit notele chiar daca mam uita in doer 40 sec nu mai stiu si chia ma enerveaza ma gindem oare sami iau medicamente nustiu ce sa fac

    1
    0

  • stirbu pe 25 Ian 2010, 03:16
    scoala

    cum as putea face sa invat mai repede si mai usor?|

    0
    0

  • foaieverdesolzidepesteuitepros pe 17 Ian 2010, 13:13
    nimik

    nu vreau ma nimic

    0
    0

  • Anonim(imi cer scuze) pe 17 Ian 2010, 13:11
    Nu stiu cum sa invat

    Vreau sa invat mai repede , ce fac ?

    0
    0

  • Andreea pe 8 Ian 2010, 14:59
    Ionut

    Nu ii apar pe profesori, dar ia pune-te si tu in locul lor: crezi ca tie ca profesor ti-ar conveni ca doar pentru ca sunt multe materii intr-o zi si elevii au de invatat, sa vina cu lectia nestiuta la ora ta? nu cred, mai ales daca ai fi si un profesor caruia ii place cu adevarat ceea ce face si vrea sa aiba cu cine comunica. In plus ca nu e vina profesorului ca materia e multa, ci a programei scolare care e stabilita undeva mai sus, adica in minister. Este adevarat ca exista si profesori care exagereaza, ca si eu am intalnit, dar crede-ma, temele pe care le ai tu multe de rezolvat pentru acasa, nu fac decat sa te ajute sa iti imbunatatesti informatiile stiute. Stiu ca e greu si timpul nu prea ne ajuta, si eu am trecut prin asta si de multe ori gandeam ca tine, dar ai sa vezi dupa ce vei termina ca imi vei da dreptate si o sa spui "uite ca il injuram pe proful ala ca imi dadea sa fac nu stiu ce, dar fara el acum poate ca nu mai eram cine sunt" . Numai bine si sa aveti cat mai multe succese.

    0
    0

  • Ionut pe 3 Ian 2010, 17:18
    Catalin"terminati cu prostiile"

    Draga....tu spui ca profesorii se gandesc la noi elevii...nu se gandesc la noi...de exemplu am avut intr-o zi teza la germana...la matematica la romana si la biologie nu au tinut cont profesorii ca am avut teza...Pe ei nu-i intereseaza de noi!!!!!!Fiecare profesor crede ca noi elevii avem numai materia lui....A doua faza este cu temele pe vacanta...aproape fiecare profesor ne da teme...poate putine....dar o problema la matematica....5 exercitii la romana....(probabil alte limbi materne)....eu de exemplu fac scoala in germana....am avut de citit vreo 3 romane intr-o saptamana de vacanta...la fel si la romana......PROFESORII CU TIN CONT DE ELEVI!!!!!!!!!!!!!

    1
    0

  • Catalin pe 8 Dec 2009, 16:46
    Terminati cu prostiile

    In primul rand profesorilor nu le place sa dea note mici, eu personal nu cred ca ati auzit vreodata un profesor spunand:"hai ca pe asta l-am prins nu si-a invatat lectia sa-i stric putin media", nu profesorii spun ceva de genul "hai mah uite e prima data cand l-am prins ii mai dau si lui o sansa poate chiar a avut o problema de rezolvat in familie sau poate are o situatie dificila acasa " sau ceva de genul acesta. In primul rand puneti mana pe carte inchideti televizor, calculator daca va ajuta puneti ceva muzica (bineinteles nu rock sau chestii de genul asta) si luati cartea si cititi de 5 ori fiecare lectie. Va asigur eu ca veti invata mai repede si notele voastre se vor schimba radical. Sin numarul 2 lasati limbajul de Yahoo Messenger ca el nu te face sa inveti mai bine sau mai bn pentru utilizatorii lui. Deci ganditi-va ca pentru voi invatati nu pentru parinti sau prieteni!!SUCCES

    1
    0

  • Andreea pe 2 Dec 2009, 20:15
    Eleva in clasa a 12-a

    Sunt in clasa a 12-a si evident... am bac-ul anul asta. Si chiar nu stiu cum sa ma organizez sa invat cat mai mult si sa retin .. sa nu invat doar mecanic si apoi sa uit. Numai cand ma gandesc: 100 de variante la mate, comentarii la romana, 100 la info + pregatiri de 2 ori pe saptamana + cate si mai cate. Toate astea nu fac decat sa ma demoralizeze pe mine si sa-mi pierd cheful de invatat... cum as putea sa ma incarc cu energie pozitiva, sa ma ambitionez si sa duc la capat ce imi propun? sper ca cineva specializat ma va putea ajuta. Pentru mai multe detalii contact: andrushka_08@yahoo.com (pot primi si mail-uri dar sunt des online si pe mess) Multumesc anticipat!

    0
    0

  • simona pe 27 Nov 2009, 13:39
    eu sunt a 7 si invat bine

    ca sa inveti bine trebuie sa iti faci temele zilnic si sa citesti cu atentie lectia.

    0
    0

  • simoa pe 27 Nov 2009, 13:37
    eu sunt a 7 si invat bine

    ca sa inveti bine trebuie sa iti faci temele zilnic si sa citesti cu atentie lectia.

    0
    0

  • stirbu daniel pe 20 Nov 2009, 11:07
    metode de invatat usor

    Nu stiu ce s-a mai fac parca nu pot retine nimic in clasa desi sunt atent ce imi sugerati sa fac?Sunt in clasa a9 si nu merg bine deloc cu limbile straine.Ma puteti ajuta?acum am inceput sa devin pesimist.

    0
    0

  • amyyyy pe 19 Nov 2009, 22:20
    ce s'a intamplat q mn??

    hy all!! sunt in clasa a 9a....am inkeput anul ffff bn,ar aqm inkep sa iau note miki si nu inteleg dc..eu krd k am inteles totul bn,dar knd ma askulta sau dau o lukrare uyt tot... am nevoie de ajutor va rog.. da-ti-mi si mie niste sfaturii va rog frumos! ast raspunsuri la e-mail amy_brunezika@yahoo.com sau la id'ul de yahoo: amy_skumpika_4you

    0
    0

  • devoir pe 18 Oct 2009, 14:31
    temele

    sunt cls 8a nu prea le am cu temele si am o lene mare uneori nu sunt de nota 10 dar nici de 4 intre temele nu sunt o problema pt mine si invatatul nu rebuie neaaparat sa ti faci temele eu citesc de cateva ori lectiile la fiecare materie si mai apuc din clasa cate ceva asta sa nu uitati temele nu sunt o problema.apropo sunt baiat

    0
    0

  • devoir pe 18 Oct 2009, 14:30
    temele

    sunt cls 8a nu prea le am cu temele si am o lene mare uneori nu sunt de nota 10 dar nici de 4 intre temele nu sunt o problema pt mine si invatatul nu rebuie neaaparat sa ti faci temele eu citesc de cateva ori lectiile la fiecare materie si mai apuc din clasa cate ceva asta sa nu uitati temele nu sunt o problema.apropo sunt baiat

    0
    0

  • andreea pe 5 Oct 2009, 13:57
    cum sa retin ceva?

    sunt eleva in clasa a 8-a si pur si simplu daca invat ceva dupa un timp uit ..si daca imi ramane ceva in cap a 2 zi nu imi aduc aminte absolut nimic si ma enerveaza foarte tare lucrul asta mai ales ca pierd foarte mult timp degeaba..ce as putea sa fac?

    0
    0

  • laura pe 4 Oct 2009, 18:03
    vreau sa ramana ceva in minte mea!

    sunt elva in clasa a 12-a se apropie bacul si ii este foarte teama de ce o sa fie...invat foarte mult dar dupa un timp uit tot,adik imi bat capul degeaba pt o lectie care o am intr-o zi la o ora si apoi uit tot.asta ma enerveaza foarte tare pentruca sunt o gramada de lecti care le-am studiat in ani trecuti si acum nu mai stiu nimic...o gramada de oameni imi spun sa nu mai invat mecanic dar faza e ca nu stiu cum sa invat altfel....chiar vreau sa invat mai bine si vreau sa si ramana ceva in mintea mea...ce as putea sa fac??

    0
    0

  • Lex pe 1 Oct 2009, 21:40
    Fii liber si constient

    Ştiţi...ce-am observat la persoana mea aş dori sa va spun şi vouă: mai întîi de toate tu tre să înţelegi pentru ce înveţi ca mai apoi sa te poti afirma...Cind inveti, fii tu insuti,fii liber si constient, fii sigur in fortele tale si nicidecum pesimist:daca tu iti vei viri in cap ca nu vei putea invata sau nu poti,intr-adevar nu vei putea...Şi o mica tema pentru voi: Pentru ce sa inveti? Sper sa gasiti raspunsul din ideea ascunsa mai sus...succes! mes chers gens!!!

    0
    0

  • dely pe 28 Sep 2009, 17:10
    ....Invatatul...

    Este o mare problema ... daca nu mi-ar da atatea teme la scoala...ar fii altfel

    0
    1

  • carla pe 18 Mai 2009, 14:44
    nu ma pot mobiliza

    Maine dau teza si nu imi vine sa ma apuc de inv .... dar in skimb sunt foarte stresata si nu mai pot sa plec de la calculator ... CE sa fac in cazut asta //// ...:| //// ?

    1
    0

  • iulian pe 22 Apr 2009, 09:28
    este foarte usor sa inveti ; e chiar o placere

    Este foarte usor sa inveti daca stapanesti un mic exercitiu ; Inainte de a invata asaza-te in pat cu fata in sus ; inveleste-te cu ceva ; inchide ochii si respira usor ; nu te concentra insa asupra respiratiei las-o sa se desfasoare in mod natural . Dupa putin timp vei simti o stare de toropeala aprape ca de somn insa tu vei fi pe deplin constient ( a ) . In acest moment repeta in gand urmatoarea fraza : " tot ce citesc , memorez usor , retin foarte bine si-mi amintesc in orice moment ceea ce imi e necesar ". Repeta aceasta fraza pana cand vei simti o stare placuta , ca o iluminare . In acest moment poti incheia exercitiul .( de regula dureaza cam o jumatate de ora ) daca intre timp adormi nu este nici o problema dupa ce te vei trezi vei putea memora cu puteri insutite ; e ca si cand in locul tau ar fi o suta de oameni care ar memora insa totul iti profita doar tie . Exercitiul are efecte imediate si de lunga durata ; Pentru dezvoltarea unei memorii fenomenale acest exercitiu se va efectua zilnic in perioada in care avem de memorat ( cat suntem elevi sau studenti ) in doua sedinte una intr-o perioada convenabila din zi astflel incat sa nu putem fi deranjati si una inainte de culcare caz in care exercitul se va incheia singur prin starea de somn . Atentie ! Exercitiul este protejat de drepturi de autor si nu poate fi copiat in lucrari scrise sau de specialitate sub sanctiunea legii penale . El poate fi transmis insa pe cale orala .

    0
    0

  • alexandra pe 6 Apr 2009, 14:17
    invatatul...

    buna sunt in clasa a 6a shy imi place sa invat dar la unele lecti nu prea pot retine (unele cuvinte fraze fragmente) etc shy asta ma incurca detot deoarece totul se leaga nush cum sa fac sa le pot retine shy pe acelea...:-

    0
    0

  • andreea pe 1 Apr 2009, 20:42
    memoratul

    am inceput niste cursuri si am si servici dar am weekend-ul liber si ma incui in camera citesc cate 2 -3 ore si tot degeaba nu-mi intra mai nimic in minte;si mai ales trebuie sa fie liniste ,foarte liniste.ajutooooor

    0
    0

  • munteanu ionelia pe 25 Mar 2009, 08:47
    invatatul

    cum sa invat mai bine??strategii de invatare mai eficient

    0
    0

  • desteapta pe 11 Mar 2009, 14:38
    babalai care sunteti

    puneti mana ji invatzti bai!!!!nici mama lecitinei nutzi baga biologia in cap:))

    0
    0

  • danis pe 26 Feb 2009, 20:06
    simplu

    invat cate un capitol sau un paragraf....il memorez si gata......daca nu i-au lecitina....recomandat....

    0
    0

  • un elev pe 10 Feb 2009, 17:38
    indrazniti

    ce tot atatea sfaturi si intrebari despre cum ar trebui sa invatam?....Puneti mana fratilor pe carte ca alta solutie decat asta nu este.Nu asteptati o solutie miraculoasa un copy-paste pe creierasul vostru.Cu munca se rezolva problema invatatului!lasati lenea la o parte si aprofundati...:):) asa cum ar trebui sa fac si eu :D..

    0
    0

  • razvan pe 21 Ian 2009, 23:22
    cum sainvat mai bine sa iau note mai mari

    incerc d mult timp sa invat mai bine dar nu reusesc sa iau note mai mari de 8,50 ce pot sa fac?

    1
    0

  • roxana pe 18 Ian 2009, 13:34
    sesiunea

    mai am o sptamana pana la sesiune si pana acum am tot citit ,am observat ca acum nu mai am nimic in minte din ce am invatat,nu stiu ce sa mai fac,mai am inca o problema invat greu,poate ma pute'ti ajuta

    0
    0

  • dydy pe 15 Ian 2009, 18:35
    de ce oare nu tin mine>>

    heelloo??? sunt dydy si sunt in clasa a7a.... vreau sa va spun ca nu pot memora toate lectiile la istorie de cateva pagini ........ma doare capul..:((( de ce ? km sa invat mai rapid okzz..o sa sting messul pt q am auzit q e o posibilitate;)) byq byq bsk la voi:X

    0
    0

  • o fata pe 13 Ian 2009, 18:32
    sa aveti vointa

    vreau sa va spun ca in primul rand sa aveti vointa si sa fiti siguri pe voi ca puteti invata si rentine limbi straine.........eu asa am facut si am reusit........

    1
    0

  • dutzyk pe 8 Ian 2009, 10:28
    hmm...

    ce se spun? la rom j la math n-am probleme..ci la mteriile de tocit...:(ce e mai su nu ma ajuta deloc...

    0
    0

  • andreea pe 3 Ian 2009, 23:39
    profesorii

    innebunesc cand invat..as vrea sa nu ne mai dea profesorii atatea teme si atatede mult de invatat

    0
    0

  • ina pe 5 Dec 2008, 10:09
    clasa a 12-a

    Stai linistita,nu te mai stresa atat.eu am invatat in 2 luni toata materia de bac(eram la filologie)si am luat 9.40 fara meditatii fara nimic.Stiu ca vrei din ce in ce mai mult de la tine,e normal.Incearca sa nu tocesti.Foloseste pixuri colorate,imaginile vizuale se fixeaza mai usor.citeste de mai multe ori ceva,apoi incearca sa zici oral ce ai inteles,apoi reciteste de cateva ori si fa acelasi exercitiu.e mult mai simplu,mai putin obositor .bafta la bac si la prima sesiune de facultate :)) (o sa fie mai grea ca bacul :)) o sa vezi :p )

    0
    0

  • ina pe 5 Dec 2008, 10:05
    draga eleva de clasa a 7-a

    draga mea,invata sa scrii corect romaneste,apoi poti da cate sfaturi vrei.

    0
    0

  • luli1010 pe 25 Nov 2008, 23:44
    Anul 4

    ...va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...sunt clasa a 12-a si sunt foarte stresata...am inceput sa invat si sa ma pun bine pe treaba insa nu sunt multumita de asteptarile mele...nu retin tot ceea ce doresc si parca uneori chiar nu pricep anumite lucruri mai ales la limbi straine ca engleza,spaniola si franceza...nu am un program stabil si inca un aspect negativ e ca invat din mai multe carti (cred) pt a sti cat mai multe...care ar fi o metoda eficienta de invatare ,mai mult de retinere , pentru a trece cu broi de examene si evaluari? MULTUMESC!

    0
    0

  • Andra pe 5 Nov 2008, 10:21
    Nu pot sa invat!

    Buna ziua!Mi-as dori sa pot invata si eu ca si celelalte colege ale mele.Sunt clasa a 7 a si vreau sa stiu cum as putea sa memorez lucrurile mai bine si mai repede.As vrea sa invat limba engleza si limba franceza dar nu pot.Sunt foarte stresata pt k nu pot retine nimic chiar daca as citi o lectie de 20 de ori ... nu ma concentrez la nimic imi fuge gandul la altceva la joak la prieteni etc.Imi puteti recomanda ceva?Astept raspunsul,sfatul dvs.Multumesc!

    0
    0

  • Diana pe 28 Oct 2008, 18:41
    Nu lecitinei

    Lecitina nu este buna deoarece o sa devi dependenta si nu vei mai avea creierul tau ci vei depinde de lecitina!!!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod