Cum gestionezi corect nevoia de a controla totul în viața ta

Un rău destul de periculos pe care și-l fac unele persoane este să își dorească să aibă control – asupra celorlalți, asupra unor situații, asupra viitorului.
Ca ne place sau nu, trebuie sa acceptam ideea ca nu totul sta in puterea noastra. De fapt, singurul control pe care il putem avea este cel al deciziilor si actiunilor noastre. Si asta este posibil atata timp cat vorbim despre prezent; la trecut nu mai avem acces.

Tot ce tine de ceilalti nu poate fi controlat, chiar daca uneori ni se pare ca putem face asta. In plus, este gresit si deloc sanatos sa incerci sa controlezi comportamentul si gandirea celor din jur.

Ce nu putem controla


Trecutul – ce a fost nu mai poate fi schimbat, asa ca e inutil sa te mai intorci acolo.
 
Viitorul – pandemia ne-a facut sa intelegem cat de important este sa traim in prezent. Viitorul poate fi incert, asa ca e inutil sa te gandesti sa il controlezi.

Vremea – daca nu o poti controla, atunci alege sa te bucuri, in egala masura, de soarele de pe cer, dar si de ploaia care hraneste natura.

Comportamentul oamenilor – ca sa poti controla comportamentul unei persoane ar trebui sa-i fii parinte, iar persoana in cauza sa fie un copil.
Si nici in scenariul asta nu putem controla in totalitate comportamentul cuiva. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod