Aceste două cuvinte te transformă într-o persoană negativă – și probabil le rostești în fiecare zi

Elimină această expresie din vocabularul tău și învață cu ce să o înlocuiești pentru o viață mai ușoară și mai fericită, conform psihologilor.
Iata ceva ce iti va da de gandit: „Majoritatea conversatiilor noastre sunt caracterizate de o plangere”, spune pentru shape.com Scott Bea, psiholog la Clinica Cleveland.

Are sens. Conform oamenilor de stiinta, creierul nostru functioneaza prin ceea ce se numeste partinire negativa. „Avem tendinta de a observa lucruri care ne ameninta viata sau bunastarea”, spune Bea. Pe vremea stramosilor nostri, aceasta era o abilitate care asigura supravietuirea, un mod crucial de a detecta amenintarile.

Poate ca faci tot posibilul sa fii mai pozitiva si sa nu te mai plangi – meditezi, gandesti pozitiv, incerci sa gasesti partea buna a lucrurilor – insa chiar si asa, probabil ca inca mai ai scapari care ii permit negativitatii sa se strecoare in viata ta.
La urma urmei, cand ai spus ultima data ca trebuie sa faci ceva? Poate a trebuit sa mergi la cumparaturi. Sau trebuia sa te antrenezi. Poate ca a trebuit sa mergi la socri dupa munca.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod