9 atitudini care te fac fericita

Se spune ca fericirea este ceva ce fiecare dintre noi si-ar dori sa aiba si se mai spune ca aceasta stare este relativa. Doar tu stii daca esti multumita de ceea ce ai si ce anume ai putea face...
Se spune ca fericirea este ceva ce fiecare dintre noi si-ar dori sa aiba si se mai spune ca aceasta stare este relativa. Doar tu stii daca esti multumita de ceea ce ai si ce anume ai putea face pentru a avea mai mult. Noi nu putem decat sa iti dam cateva sfaturi care te vor face sa te simti mai bine.

1. Recunoaste-ti defectele


Ai vrea sa ai sanii mai mari, soldurile mai putin late si... cu 10 kilograme mai putin. Nu esti singura! Obsesia kilogramelor in plus te impiedica sa traiesti din plin. In plus, te face sa fii lipsita de incredere in tine, atat in viata de cuplu, cat si in cea profesionala. Inceteaza sa mai fii complexata! Uita-te in oglinda, intreaba-te ce nu merge si actioneaza, daca ai puterea sa faci acest lucru! Nu lasa complexele sa iti afecteze existenta. Tine un regim si, daca este cazul, apeleaza si la chirurgia estetica.

2. Hraneste-ti spiritul


Cand ai citit ultima carte de istorie sau ai rasfoit un atlas de botanica? Prinsa intre cariera si familie, abia reusesti sa mai vezi un film sau sa parcurgi o revista. Indiferent cat de putin timp ai avea la dispozitie, citeste in fiecare seara cel putin 10 pagini dintr-un roman de succes sau o carte de specialitate.
Sambata, invita-ti prietenii la o expozitie sau viziteaza un muzeu. Spiritualitatea este cea care da sens vietii noastre si care ne face sa scapam, fie si pentru un timp scurt, de materialism.

3. Ai grija de tine


Sa te ingrijesti, este o dovada in plus ca te respecti. Rezerva-ti o ora pe zi pentru o baie relaxanta, pentru a-ti face manichiura sau a-ti aplica o masca pentru ten. Rupe din timpul acordat prietenilor, iubitului sau muncii si daruieste-ti cateva momente de relaxare si rasfat personal. Asta te va face sa mergi mai departe, sa te impaci cu trupul tau si sa nu uiti ca esti unica, indiferent de defectele si calitatile tale. In plus, mergi saptamanal la sala, fii atenta la ce mananci si fa cat de des poti o activitate care iti face placere.

4. Inconjoara-te de lucruri pozitive


Un film de comedie, o seara intre amici, in care spuneti bancuri, o duminca la circ - sunt lucruri care iti hranesc pofta de viata, te fac sa zambesti si iti dau putere sa mergi mai departe. Uita de oboseala si stres si fa ceva vesel.

5. Imbunatateste-ti viata sexuala


Esti de mult timp angajata intr-o relatie si simti ca nu mai faceti dragoste cu aceeasi pasiune. Lipsa de timp, de chef sau de idei.
Simti ca intre voi s-a instalat rutina, nu va mai doriti la fel de mult unul pe altul si, brusc, te trezesti ca pui la indoiala sentimentele pe care le ai fata de iubitul tau. Nu uita ca secretul este la tine. Tu esti cea care ii poate starni dorinta, il poate lua prin surprindere sau il poate seduce. Daca te-a gasit odata sexy, cu siguranta o va face si acum. Trebuie doar sa ii amintesti ca are langa el o femeie frumoasa si atragatoare.

6. Nu te invinovati


O prietena te-a rugat sa o sustii in incercarea de a-si minti iubitul, iar tu nu ai facut acest lucru pentru ca ai anumite principii pe care le respecti. Acum ea iti reproseaza ca relatia ei s-a destramat pentru ca nu ai acoperit-o. Tu stii ca nu acesta este adevarul, dar inclini sa ii dai dreptate si te simti vinovata pentru ce i s-a intamplat. Nu ai de ce! Situatia ei actuala este o urmare fireasca a unei greseli personale, iar tu nu ai niciun amestec in povestea aceasta.

Cand ceva nu iese asa cum ar trebui, iar cei din jurul tau cauta un tap ispasitor, nu te oferi voluntar. Exprima-ti deciziile cu femitate si nu te mai intreba mereu daca nu cumva ceea ce ai tu de gand sa faci ar putea deranja pe cineva.
Indiferent cine este acea persoana, tu esti mai importanta decat toti si nu este un gest egoist sa iti respecti propriile dorinte. Este important sa iei tu hotarari si sa nu mai tii cont de ce cred sau gandesc cei din jur.

7. Controleaza-ti furia


Te grabesti sa ajungi la o sedinta importanta si observi ca cineva ti-a lovit masina. Iti vine sa tipi si sa trezesti toti vecinii, sa ii intrebi cine a facut acest lucru, desi este doar ora sapte dimineata.

Chiar daca treci printr-o situatie dificila, invata sa te stapanesti singura. Bea un pahar cu apa, numara petalele unei flori, aminteste-ti cum este sa faci plaja... Pe scurt, incearca sa iti directionezi atentia spre o situatie care te destinde. Indiferent cat esti de nervoasa, este important sa te calmezi cat mai repede. Daca nu vei reusi sa faci acest lucru, pe termen lung, corpul tau va avea de suferit si vor aparea in cativa ani probleme cu tensiunea.

8. Uita de griji


Ai avut o zi grea la serviciu, te-ai certat cu o prietena si, in plus, ai si niste datorii mai vechi de achitat. Te gandesti ca acum si-au gasit toate necazurile sa iti invadeze viata.
Chiar daca este greu, incearca sa nu te mai gandesti la toate acestea. Evadeaza din cotidian si imagineaza-ti ca lucrurile merg bine. In caz contrar, va functiona legea atractiei: cand ceva merge rau, te gandesti ca va continua asa si, in final, vei atrage alte evenimente negative.

9. Invata sa spui "Da" sau "Nu"


Desi esti singura si vrei sa iti intalnesti sufletul pereche, eviti sa profiti de anumite situatii. Urasti sa stai sambata seara in casa, dar eziti sa accepti o invitatie de la un coleg. Iti este teama ca te-ai putea plictisi sau ca l-ai putea dezamagi. Atunci cand eziti sa spui "Da", nu pot fi decat doua variante: ti-e frica sau regreti ceva. Incearca sa afli cauza si in ce fel te afecteaza ea. Daca iti aduce prejudicii, schimba-ti atitudinea!
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • romina pe 28 Mai 2008, 16:56
    fii puternica!

    o femeie puternica nu e cea care accepta barbatul autoritar ... FEMEIA PUTERNICA eate cea kre s-a sictirit de barbatul autoritar !

    0
    0

  • Teodora pe 25 Mai 2008, 11:54
    fii tu insati !!!

    In primul rin,k sai placi baiatului sa fii tu...si sa nu te skimbi,kaci mai rau va fi... !

    0
    0

  • diana pe 30 Apr 2008, 22:37
    razbunarea

    as dori sa ma razbun pe fostul meu ce pot face?

    0
    0

  • tamara uzun pe 21 Apr 2008, 11:14
    9 sfaturi ce te fac fericita

    Este o informatie de folos pentru fiecare si as dori sa informati cit mai mult despre tot si despre toate

    0
    0

  • claudia pe 19 Apr 2008, 12:41
    probleme

    fiecare dintre noi are probleme.. in viata aceasta necazurile nu se termina :( fie certuri in familie despartire datori..etc..dar sa ne gandim la cei ce se nasc orbi sau cei ce nu aud cei ce nu pot merge mejoritatea din ei chiar se bucura de viata asa cum o lasato dumnezeu.. ecum trebiue sa gandim pozitiv si sa nu lasam ca necazurile sa ne doboare inainte de toate trebiue sa avem incredere in noi cand ne despartim de iubit sau cand avem un necaz plangem si ne chinuim dar ce aduce daca plangem si suferim nu aduce dacat pierdere ne pierdem cheful de viata uitam de noi si traim doar cu pareri de rau ne chinuim singure si pentru ce toate astea pentru un barbat care probabil a fost un nenorocit sau doar ca nu ne am potrivit asta ne e sortit si orce om greseste nu trebie sa ne pedepsim singure cu toate ca e greu chiar foarte greu dar trebiue sa acceptam viata asa cum e si sa invatam din greseli sa nu ni se mai intample asa ceva avem doar de pierdut daca suferim si nu incercam sa fim stapane pe noi intotdeauna e bine sa nu te gandesti la probleme ca daca chiar nu le poti rezolva poti sa razi ca nu le rezolvi poti sa plangi ca tot nu le rezolvi sau invers) viata e frumoasa si merita traita si sa ne bucuram de ea sa ne multumim cu ce avem.. ca doar nu ne ramane lumea la nici unul dintre noi:)))))))))))

    0
    0

  • Joanna pe 17 Apr 2008, 12:00
    Suntem puternice

    De aproape 3 luni m-am despatit de iubitul meu dupa o relatie de multi ani... A fost groaznic... Dar cred totusi ca orice suferinta trebuie sa parcurga toate etapele... Disperare, nervi, regret, etc.. Acum sunt ok, m-am resemnat, inca ma gandesc la trecut, la vechea relatie, inca il vad pe EL ca fiind THE ONE... In prezent vorbim, ne ajutam cand avem nevoie, si incet incet incep sa il vad ca pe un prieten... Nu il pot uri... inca nu ma pot implica in alta relatie... Las lucrurile sa mearga de la sine, las timpul sa treaca, si in fiecare zi incerc sa imi fac timp pentru toate: pentru mine, prieteni, casa, chiar si pentru fostul iubit. Am capatat incredere in mine, ma simt puternica, simt ca eu fara mine nu exist, am descoperit ca sunt mai importanta decat orice si oricine. Ma simt bine sa fiu EU. Regret doar ca a trebuit sa existe despartirea ca sa imi gasesc increderea in mine si puterea. Va pup!

    0
    0

  • ank pe 17 Apr 2008, 00:09
    esti fraiera

    cu ce gresesti?k esti fraiera si stai cu el si k ii accepti toate mizeriile!esti prea complexa pt un trantor k el parerea mea

    0
    0

  • fraiera pe 16 Apr 2008, 10:55
    fericire

    E usor sa dai sfaturi de viata,eu stiu ca trebuie sa muncesc pentru copii mei,incerc sa gasesc bucuria in lucruri marunte,viata spirituala in cadrul biserici,citesc destul de mult pentru cei 40 de ani,inclusiv carti de psihologie,psihoterapii,carti de bucate,amenajari interioare,ikebana,le si pun in practica,dar sotul meu nu vede nimic din toate astea,mai rau acum a inceput sa fie si violent,cu ce gresesc eu?

    0
    0

  • mary pe 16 Apr 2008, 00:51
    gandeste pozitiv

    daca in mintea noastra e ordine si ne imaginam rezolvari pozitive la toate problemele vietii, in mod cert facem ca UNIVERSUL sa conlucreze in mod avantajos ....in acest sens ....

    0
    0

  • Irina R. pe 13 Apr 2008, 00:11
    nu mai ganditi !!

    da....toate bune si frumoase, va dau eu un sfat totusi, unul care daca e pus in aplicare chiar merge: RENUNTATI LA A VA MAI GANDI. unele probleme chiar nu tin de noi, sau mai bine zis rezolvarea unora, si atunci renuntarea la ganduri, vise etc e cea mai buna solutie...pana la urma toata lumea stie ca a gandi prea mult este unul dintre marile defecte umane de care, din cate se vede, numai nu putem scapa....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod