Stii sa comunici cu partenerul tau?

De asemenea, iata cateva metode excelente de a iesi din impas, daca se intampla sa revii la vechiul comportament in caz de conflict:

1. Scrie-ti gandurile si sentimentele intr-o poezie sau o scrisoare.

2. Foloseste papusi pentru a te certa cu ele.

3. Foloseste cartonase cu mesaje, ca de exemplu: "Doar pentru ca nu suntem de acord in privinta asta, nu inseamna ca trebuie sa ne uram de moarte".

4. Intalneste-te cu partenerul la jumatatea drumului; daca partenerul isi mentine punctul de vedere, incearca sa fii de acord cu o parte din ceea ce spune.

5. Impune limite ferme daca partenerul tipa sau se comporta abuziv.

In cazul in care consideri necesar sa schimbi ceva ce nu iti place in comportamentul partenerului, este necesar sa te angajezi si tu sa schimbi ceva ce nu ii place lui, utilizand urmatoarele reguli:

1. Fiecare va continua sa-si respecte angajamentul, chiar daca celalalt esueaza.

2. Alege maximum doua sau trei atitudini concrete care sa fie schimbate.

3.
Nu te astepta la o schimbare prea mare a atitudinii actuale; mai bine sa iti propui un tel mai mic si sa reusesti, decat sa iti propui ceva maret si sa esuezi.

4. Arata-i partenerului cat de multumita esti si cat de mult apreciezi cand face bine ceea ce face.

5. Semneaza si dateaza acest "contract" si fa o copie pentru tine si pentru partener - aminteste-ti sa il citesti cu regularitate.

In cazul in care, totusi, in continuare nu iti place comportamentul partenerului, ai de ales sa ramai in relatie si sa depui un efort mai mare pentru a nu te tulbura atitudinea lui, sau sa iesi din relatie, daca aceasta nu-ti mai ofera nicio satisfactie.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • reny21 pe 12 Apr 2009, 15:45
    nu sunt sigura!

    O batrana imi spunea candva, daca ii dai barbatului ce ii trebuie , poate sa fie si gunoiul in mijlocul casei ca nu-l observa!...asa ca...eu am experimentat chestia asta, comunicarea de dupa sex este cea mai viabila!

    0
    0

  • ana pe 11 Ian 2009, 03:38
    singuratate in doi

    dupa 22 ani casnicie si multe infidelitati ale sotului singuratatea in doi este o solutie?

    0
    0

  • VICTORIA pe 18 Nov 2008, 20:07
    NU MAI STIU CUM SA MA PORT CU EL

    CIND NU AI AVUT NICI O RELATIE ,MAI BINE ZIS CHIAR NICI O RELATIE SI DEJA AI 19 ANI ATUNCI ESTI GATA SA ACCEPTI ORCE BARBAT IN VIATA TA,INDIFERENT DE VIRSTA ,BANI, ETC. EL SE FOLOSESTE DE ACEEA CA TU N-AI NICI O EXPERIENTA INTR-O RELATIE. NICI NU-TI RASPUNDE LA TELEFON, SAU POATE SA MA SUNE ATUNCI CIND DORESTE EL. CE SA FAC??? DATIMI UN SFAT ,SUFAR CU ADEVARAT

    0
    0

  • _smedescu pe 10 Nov 2008, 12:17
    cum sa fac?

    Cind ai peste 30 ani de munca, locuiesti intr-un oras mic si vrei cu tot sufletul sa ai linga tine un partener, pe care nu ai reusit sa-l gasesti pina acum. Cum trebuie sa procedezi? Bugetul nu-mi permite sa calatoresc, sa particip la petreceri mondene, etc, ca sa gasesc prs. de care am nevoie.I-mi dati un sfat?

    0
    0

  • anita pe 28 Oct 2008, 15:03
    totul se invatza

    interesant , in felul acesta amandoi invatza sa comunice si sa aiba o relatie frumoasa. cateva chestiuni (sa zic asa)din ce ati scris voi aici le aplic si eu si relatia merge f bine, in continuare comunicarea este f importanta in cuplu! dar trebuie sa stii cum si cand

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod