Stii sa comunici cu partenerul tau?

Daca simti ca in cuplul tau exista asemenea conflicte ce par de nerezolvat, iata cateva reguli care te pot ajuta sa ai o toleranta buna la frustrari atunci cand negociezi diferite aspecte in relatie:

1.
Confirma si recunoaste punctul de vedere al partenerului, chiar daca nu esti de acord cu el; incearca sa nu presupui in mod automat faptul ca realitatea ta este singura realitate.

2. Evita sa iti condamni partenerul atunci cand are o constrangere de tip emotional, este retras sau are o anumita dificultate.

3. Incearca sa nu interpretezi comportarea ostila sau neglijenta a partenerului ca pe o oglindire a valorii tale.

4. Tine minte faptul ca cei mai multi dintre barbati nu prea au "antrenament in ceea ce priveste empatia", respectiv nu stiu cum sa vina in intampinarea nevoilor persoanei de langa el.

5. Incearca sa ai curajul si rabdarea sa accepti ca anumite probleme pot ramane nerezolvate timp de mai multe luni si altele, mai multi ani. Nu porni de la ideea ca, daca partenerul se schimba aproape insesizabil, el nu s-a schimbat deloc.

6. Continua sa fii iubitoare pentru propria bucurie si pentru cea a partenerului, chiar daca, uneori, nu te simti astfel.

7. O nota speciala pentru femei: incearca sa nu cazi in capcana de a nu-ti vedea partenerul ca suficient de "masculin" atunci cand isi arata slabiciunile sau cand isi pierde slujba si e nevoit sa castige mai putin.

8. Schimba "lista de dorinte" periodic.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • reny21 pe 12 Apr 2009, 15:45
    nu sunt sigura!

    O batrana imi spunea candva, daca ii dai barbatului ce ii trebuie , poate sa fie si gunoiul in mijlocul casei ca nu-l observa!...asa ca...eu am experimentat chestia asta, comunicarea de dupa sex este cea mai viabila!

    0
    0

  • ana pe 11 Ian 2009, 03:38
    singuratate in doi

    dupa 22 ani casnicie si multe infidelitati ale sotului singuratatea in doi este o solutie?

    0
    0

  • VICTORIA pe 18 Nov 2008, 20:07
    NU MAI STIU CUM SA MA PORT CU EL

    CIND NU AI AVUT NICI O RELATIE ,MAI BINE ZIS CHIAR NICI O RELATIE SI DEJA AI 19 ANI ATUNCI ESTI GATA SA ACCEPTI ORCE BARBAT IN VIATA TA,INDIFERENT DE VIRSTA ,BANI, ETC. EL SE FOLOSESTE DE ACEEA CA TU N-AI NICI O EXPERIENTA INTR-O RELATIE. NICI NU-TI RASPUNDE LA TELEFON, SAU POATE SA MA SUNE ATUNCI CIND DORESTE EL. CE SA FAC??? DATIMI UN SFAT ,SUFAR CU ADEVARAT

    0
    0

  • _smedescu pe 10 Nov 2008, 12:17
    cum sa fac?

    Cind ai peste 30 ani de munca, locuiesti intr-un oras mic si vrei cu tot sufletul sa ai linga tine un partener, pe care nu ai reusit sa-l gasesti pina acum. Cum trebuie sa procedezi? Bugetul nu-mi permite sa calatoresc, sa particip la petreceri mondene, etc, ca sa gasesc prs. de care am nevoie.I-mi dati un sfat?

    0
    0

  • anita pe 28 Oct 2008, 15:03
    totul se invatza

    interesant , in felul acesta amandoi invatza sa comunice si sa aiba o relatie frumoasa. cateva chestiuni (sa zic asa)din ce ati scris voi aici le aplic si eu si relatia merge f bine, in continuare comunicarea este f importanta in cuplu! dar trebuie sa stii cum si cand

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod