Aveti firi asemanatoare sau va completati?

Cum iti alegi iubitul? Asta tine de fiecare, in functie de preferinte si inclinatii. Insa preferintele celuilalt tind sa fie similare sau mai degraba opuse alor tale? Un cuplu durabil cere...
Cum iti alegi iubitul? Asta tine de fiecare, in functie de preferinte si inclinatii. Insa preferintele celuilalt tind sa fie similare sau mai degraba opuse alor tale? Un cuplu durabil cere mai degraba asemanari sau complementaritate?

Unele persoane sunt atrase de parteneri care le seamana. De ce nu? Aceleasi preocupari sunt un lucru bun, deoarece va ajuta sa petreceti mai mult timp impreuna, facand ceva ce va face placere amandourura. In plus, puteti face schimb de experienta si sa va perfectionati amandoi. De exemplu, daca ambilor va place sa fotografiati, va puteti arata unul altuia diverse trucuri sau observatii, sa va invatati unul pe altul tehnica fotografierii, sa faceti schimb de fotografii, sa studiati impreuna.

Similaritatea este foarte necesara in anumite aspecte ale unei relatii.
E deosebit de importanta mai ales in cazul perspectivei asupra cuplului si a viitorului sau. Daca unul dintre voi este genul fidel, iar celalalt se fereste de legaturi serioase, atractia dintre voi probabil ca nu va fi de ajuns pentru a va putea construi o relatie fericita. Inevitabil unul dintre voi va suferi. Valabil si pentru alte aspecte - cele care conteaza in mod fundamental pentru fiecare dintre voi. Variaza de la caz la caz, deci trebuie sa te cunosti pe tine si sa incerci sa-l cunosti pe celalalt, pentru a vedea daca aveti un viitor impreuna.

Ai grija ca aceasta similaritate in gusturi, activitati sau pareri sa nu duca la o rivalitate! Reluand exemplul cu fotografia, e posibil ca unul dintre voi sa inceapa sa-i poarte pica celuilalt pentru ca se descurca mai bine.
Nu uitati ca lucrurile pe care le faceti impreuna trebuie sa va apropie, nu sa va desparta!

Un aspect mai putin bun al asemanarii, mai ales cand aceasta e prea mare, este faptul ca s-ar putea sa intervina rutina... implicit plictiseala. Sa faci acelasi lucru, pentru foarte mult timp, te poate aduce in situatia de a inceta definitiv sa-ti mai placa acel ceva. De aceea este o idee buna sa mai variati activitatile, sa incercati sa faceti si alte lucruri.

Oricum, in timp, preferintele si perspectivele se schimba, chiar si in cazul celor mai stabile personalitati.
Doua firi similare au sanse ceva mai mari sa gaseasca noi obiceiuri comune, sa invete impreuna, sa se dezvolte impreuna, pentru ca sunt inclinati spre lucruri asemanatoare. Este mai usor decat in cazul in care cei doi sunt foarte diferiti si sunt inclinati spre activitati si pareri diferite. Daca prietenului tau nu ii place in mod deosebit lectura, e destul de putin probabil sa i se aprinda brusc pasiunea pentru carti si sa fie la curent cu fiecare lansare sau noutate din domeniu.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mara pe 17 Nov 2008, 09:34
    Teama de a face o schimbare

    In general cuplurile dupa o perioada de convetuire a devenit pt. ei rutina ,se complac a petrece restul vetii asa,au uitat ce frumos este in fiecare zi sa dai nastere la noi activitati,discutii,sa vii acasa cu surasul pe buze sa fii mereu preocupat de fericirea prezentului si a viitorului.De aceea multi gresesc de frica de schimbare dar nu stiu ca acest lucru este cel mai frumos si mai placut .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod