Mesajele ascunse din gesturile noastre

Cand vorbim cu cineva ne uitam in ochii lui, daca ne asezam pe scaun incrucisam picioarele, iar daca suntem stresate ne trosnim degetele sau, mai rau, ne roadem unghiile.
Cand vorbim cu cineva ne uitam in ochii lui, daca ne asezam pe scaun incrucisam picioarele, iar daca suntem stresate ne trosnim degetele sau, mai rau, ne roadem unghiile.

Cea mai mare parte din gesturile pe care le facem involuntar tradeaza o anumita stare emotionala. Publicatia electronica Psychonet.fr iti dezvaluie cateva astfel de gesturi si mesajul pe care il ascund ele.

Secretul din palma


Te intalnesti cu un tip pe care abia l-ai cunoscut. Cat timp esti in compania lui iti mangai fata si bratele in timp ce ii vorbesti.


Fara sa iti dai seama esti pe cale sa ai o aventura. Aceste gesturi de mangaiere tradeaza o dorinta de a seduce, fiind un semnal nonverbal de disponibilitate fata de avansurile acestui necunoscut.

In timp ce iti vorbeste, interlocutorul isi pune mana stanga pe pumnul drept, sprijinind-o.

Acesta este un semn bun pentru ca persoana se arata in mod clar disponibila sa iti acorde timp. In schimb, daca isi ascunde palma in timp ce iti vorbeste inseamna ca nu este sincer sau ca nu iti acorda credit. Daca isi trosneste degetele e semn ca ceva il enerveaza.


O privire care zice multe


Daca iti privesti interlocutorul cu coada ochiului si indrepti privirea spre stanga inseamna ca ai fata de el un sentiment de antipatie si contrarietate.
Cand tii ochii in pamant si iti privesti picioarele, exprimi o dezamagire si chiar o usoara forma de depresie. In orice caz, daca privirea unei persoane este indreptata in jos aceasta pozitie poate semnala faptul ca climatul mental este tulburat de ganduri sau sentimente contradictorii.

Strangerea pleoapelor astfel incat ochii se micsoreaza este mesajul transmis de cineva care incearca sa faca abstractie de ceea ce are in fata ochilor.
Acest gest pare a fi specific personalitatilor un pic tiranice.

Daca cineva isi freaca ochii in mod repetat, tinand degetele indoite inseamna ca este surprins si nu ii vine sa creada ce aude. El marturiseste prin acest gest ca este mirat. Cand interlocutorul evita sa te priveasca in ochi desi ti se adreseaza tie, trebuie sa stii ca este pe punctul de a-ti spune o minciuna.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 16 Oct 2015, 10:13
    gesturi nonverbale

    am o intrebare ce gesturi sant pentru avans sexual,si ce gesturi de amabilitate si prietenie ?! atinge persoana des,ai atinge parul,se apropie destul de mult,sopteste la ureche,zambete,facut cu ochiul,priviri pe furis,...cam ce inseamna cand o femeie face gesturi de genul?!

    0
    0

  • calin oana alexandra pe 18 Mar 2012, 13:34
    diferite gesturi

    cind vorbesc cu cineva,stiu ca imi acorda atentie pentru ca ma priveste fara sa araate ca e plictisita sau nepasatoare

    2
    0

  • Andrei pe 30 Mar 2011, 22:26
    alt gest

    stiu ca atunci cand vorbesti cu o femeie..si isi trece mana prin par in timp ce vorbeste cu tine...inseamna ca e interesate de persoana ta

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod