Mesajele ascunse din gesturile noastre

Pozitia corpului te tradeaza

Crezi ca modul in care te asezi pe scaun este nesemnificativ ? Totusi, prin pozitia mainilor tale sau maniera de a-ti incrucisa picioarele spui multe despre ceea ce simti si gandesti in acel moment.

Daca esti asezata si tii picioarele in unghi drept si talpile pe sol inseamna ca esti in apele tale si te simti confortabil. Aceasta pozitie poate fi confundata si cu cea in care o persoana isi tine picioarele strans lipite unul de altul. Ea tradeaza faptul ca acea persoana are o atitudine rigida.

Cand tii picioarele in forma de triunghi, demonstrezi o atitudine defensiva ca si cum ai tine garda sus.

Incrucisarea picioarelor unul peste altul, cu o mana prinsa intre ele divulga o instabilitate sau o imposibilitate de a face fata situatiei. Pozitia de sezut cu mainile asezate cuminte in poala tradeaza o atitudine de supunere.

O semnificatie negativa o are pozitia asezata cu picioarele indoite sub corp. Aceasta pozitie, numita "replica", reproduce pozitia fetala. Ea este sinonima cu nelinistea, neincrederea, ingrijorarea. Picioarele pliate sub trunchi pot fi semnul temerii de a displace.

Mainile sub ceafa: un gest nu chiar inocent


Ati imbratisa gatul, ducand mainile spre spate, divulga o maniera de a da inapoi cand te simti depasita de evenimente. Daca mana ta stanga este asezata sub ceafa, gestul releva o neliniste interioara, imposibilitatea de a gestiona o situatie si dorinte contradictorii.

Cine tine degetele incrucisate la ceafa si coatele indepartate se pare ca a luat deja o decizie, dar ca nu a facut-o cunoscuta imediat si inca mai mediteaza la impactul anuntarii ei.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 16 Oct 2015, 10:13
    gesturi nonverbale

    am o intrebare ce gesturi sant pentru avans sexual,si ce gesturi de amabilitate si prietenie ?! atinge persoana des,ai atinge parul,se apropie destul de mult,sopteste la ureche,zambete,facut cu ochiul,priviri pe furis,...cam ce inseamna cand o femeie face gesturi de genul?!

    0
    0

  • calin oana alexandra pe 18 Mar 2012, 13:34
    diferite gesturi

    cind vorbesc cu cineva,stiu ca imi acorda atentie pentru ca ma priveste fara sa araate ca e plictisita sau nepasatoare

    2
    0

  • Andrei pe 30 Mar 2011, 22:26
    alt gest

    stiu ca atunci cand vorbesti cu o femeie..si isi trece mana prin par in timp ce vorbeste cu tine...inseamna ca e interesate de persoana ta

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod