Invata-l sa isi recicleze jucariile

Daca, de asemenea, micutul merge la o gradinita sau ai rude si prieteni pe care ii vizitezi des, este o idee foarte buna sa pastrezi un set de jucarii si acasa la ei, pentru a nu le cara cu tine de fiecare data cand ajungi la usa lor. In plus, cu siguranta vizita ta si a sotului tau va fi cu atat mai placuta, de vreme ce copilul va fi mult prea ocupat sa se joace pentru a te "baga in seama" cu scancete si rugaminti...

Pune-le in vanzare


In cazul in care nici una dintre variantele de mai sus nu ti s-a parut viabila, exista si optiunea introducerii jucariilor in magazine second-hand sau stil consignatie, specializate exclusiv in expunerea hainelor si jucariilor pentru bebelusi sau copii. Nu te astepta sa primesti in schimbul lor o tona de bani, dar daca au fost pastrate bine, sunt curate si inca mai functioneaza, aceasta se poate dovedi a fi o foarte buna modalitate de reciclare. Si inca una care sa iti suplimenteze putin veniturile...

Fa o bucurie copiilor nevoiasi printr-o donatie


Exista suficiente organizatii si institutii care au nevoie de orice mana de ajutor in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor pe care le ofera celor mai putin fericiti de soarta. Alege un camin pentru orfani, un centru de plasament, o biserica, o gradinita sau un spital pentru a dona jucariile care, din diferite motive, nu mai prezinta interes pentru copilul tau.
Insa inainte de a te prezenta la usa respectiva cu o cutie plina ochi cu jucarii sau animale din plus, asigura-te ca acestea vor fi acceptate. Desi astfel de institutii se bazeaza pe donatii, unele dintre ele nu accepta jucarii folosite.

In particular, unele spitale isi exprima nevoi si sugestii pentru sectia de pediatrie. Poti da un telefon centrului medical respectiv sau te poti interesa pe site-ul sau, pentru a vedea exact care sunt doleantele in ceea ce priveste donatiile de jucarii.

Unele spitale solicita ca jucariile donate sa fie noi, sigure si adecvate bebelusilor, copiilor sau adolescentilor internati in incinta lor. Chiar si in aceste conditii, aceasta se dovedeste a fi o ocazie buna de "reciclare", daca micutul tau primeste un "duplicat" sau in situatiile in care nu ii place jucaria primita sau se plictiseste de ea imediat ce a cumparat-o de la magazin si a adus-o acasa. Iar astfel de cazuri, orice parinte stie, sunt numeroase...

O idee foarte buna este sa il implici si pe cel mic in aceasta actiune - sortati impreuna jucariile si alegeti-le pe cele pe care puteti sa le donati.
Explica-i micutului cat de mult inseamna gestul sau pentru un copil de aceeasi varsta ca si el, dar care nu are nici macar o jucarie sa il distreze si sa ii umple timpul. Va intelege ca in felul acesta poate bucura sufletul altcuiva si va fi una dintre actiunile care il va ajuta sa se integreze mai usor in societate, ca adult, si sa fie mai atent la nevoile celor din jurul sau.

Fii creativa!


Poti face schimb de jucarii, pentru o luna sau doua. Daca ai niste prieteni de familie cu un copil de varsta apropiata de al tau, le poti propune aceasta idee inedita. O perioada de timp micutul tau se va distra in "compania" unor jucarii, practic, noi pentru ochii si manutele lui. Desi le-a mai vazut si poate a mai avut ocazia sa "puna mana" pe ele in cele cateva ocazii in care ati mers in vizita la acesti prieteni, pentru cel mic vor fi totusi o noutate - acum le "miroase" cu adevarat...

Astfel, fara sa investesti nici un ban in plus, ii poti oferi copilului tau distractii noi. Atentie insa la felul in care micutul se joaca cu ele, pentru a nu le deteriora, sau, de la bun inceput, stabileste reguli impreuna cu cealalta familie, in cazul in care astfel de lucruri se intampla.

Un alt avantaj al acestei idei il reprezinta faptul ca, la "intoarcerea" acasa a jucariilor, cel mic va manifesta un interes reinnoit fata de propriile obiecte pe care le-a cedat o perioada de timp...
I se va face atat de dor de ele, incat se va bucura foarte mult sa le vada si sa le aiba inapoi. Un singur "risc" mai mentionam: unele dintre jucariile imprumutate s-ar putea sa ii placa atat de mult, incat sa te bata la cap o vesnicie pana cand ii vei cumpara si lui unele la fel... Ca atare, "negociaza" cu grija!

Pentru fetite, un truc foarte bun este sa imbraci papusile cu... hainutele lor vechi, care le-au ramas mici. Lucrusoare cum ar fi body-urile, tricourile, caciulitele, paturicile din bumbac etc., obiecte care nu mai pot fi purtate si nici reconditionate, pot fi totusi transformate intr-o minunata colectie de haine pentru papusi. In cazul in care sunt prea mari pentru ele, le poti ajusta corespunzator.

Primele jucarii primite de cel mic sau cele favorite ale acestuia raman amintiri dragi si speciale. Unele mai mult pentru parinti, altele pentru copilul devenit adult. Stiu ca te va durea sufletul sa ii arunci ursuletul din plus cu care a dormit in brate ani de zile... De ce sa nu sigilezi aceste jucarii in saci de plastic si sa le pastrezi intr-o cutie pentru momentul in care puiul tau va avea, la randul sau, copii?...
Va fi o surpriza minunata pentru el sa redescopere parfumul jucariei care i-a inseninat copilaria...

Pe masura ce jucariile par sa castige teren in apartamentul tau, incearca sa pastrezi un oarecare control asupra camerei copilului - sorteaza la intervale regulate de timp jucariile celui mic si alege una sau mai multe optiuni de "reciclare" care sa avantajeze familia voastra.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod