Trăsături de caracter considerate atractive

Studiile realizate până în prezent au dezvăluit că atracția unei persoane pentru alții este definită de mai mulți factori, printre care sunt incluse și predispozițiile biologice și dorințele latente.
Însă știi ce trăsături de caracter sunt considerate atractive?

3 trăsături de caracter care sunt considerate atractive

1. Bunătatea


Atunci când vine vorba de comportamentele care sunt considerate atractive, unul dintre cele mai importante este bazat pe bunătate și dăruire. Persoanele cărora le pasă cu adevărat de bunăstarea altora atrag oamenii spre ele, iar cercetările au arătat că bărbații și femeile preferă activ să se afle în preajma oamenilor care posedă comportamente altruiste, considerându-i mult mai atractivi.
Acest lucru probabil că nu pare foarte surprinzător, având în vedere că ne dorim cu toții să petrecem timpul cu cineva grijuliu și generos, spre deosebire de cineva care este rău. Totuși, ceea ce te poate surprinde este un studiu realizat în 2016, care a constatat că altruismul și compasiunea nu sunt trăsături de caracter considerate atractive doar pentru cei care caută o relație pe termen lung, ci cresc și nivelul de atractivitate fizică a unei persoane. Cu alte cuvinte, bunăvoința unei persoane este atât de puternică în ceea ce privește atractivitatea, încât îți poate influența aspectul fizic.


2. Abilitatea de a-i asculta pe alții


Dacă vrei să-i atragi pe cei din jurul tău, abilitatea de a-i asculta te transformă într-o persoană atractivă. Atunci când asculți cu adevărat persoana de lângă tine, îi arăți că ceea ce exprimă este semnificativ și important pentru tine. Prin implicarea profundă în comunicare, poți construi o relație bazată pe încredere. De fapt, dacă dorința ta este de a crește și intensifica nivelul de atractivitate, ascultarea activă reprezintă un pas important în acest proces.
Ascultarea activă are loc atunci când te angajezi pe deplin să înțelegi ce îți transmite persoana de lângă tine și asculți fără distrageri sau întreruperi. Având în vedere că, în zilele noastre, toată lumea este preocupată cu telefoanele și rețelele sociale, locul de muncă, angajamentele personale și externe, abilitatea de a asculta pe cineva cu adevărat reprezintă o trăsătură de caracter atractivă.

3. Încrederea în sine


Această trăsătură reprezintă un punct extrem de important în viața personală și profesională, reușind să influențeze și modul în care te percep alte persoane. Dacă ești încrezător - crezi în tine însuți și ai un nivel înalt al stimei de sine - vei fi mai atrăgător pentru oamenii din jurul tău, iar cercetările sunt de aceeași părere.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod