Hygge, secretul fericirii

S-a descoperit secretul fericirii. Danezii îl cunosc şi-l numesc hygge

Danemarca este considerată ca fiind ţara cu cei mai fericiţi locuitori. Care este secretul fericirii şi cum au învăţat să aprecieze lucrurile mărunte?
Hygge este un termen pe care danezii îl folosesc pentru a descrie secretul fericirii. Potrivit specialiştilor, acest termen provine din termenul germanic hyggja, care înseamnă a fi satisfăcut. Arta de a trăi frumos, de a te bucura de lucrurile mărunte şi de a trăi/a te bucura de prezent sunt elementele cheie care stau la baza fericirii danezilor.

A trăi hyggee înseamnă a te simţi confortabil, mulţumit şi fericit fără să faci lucruri spetaculoase. Poate să fie acea ceaşcă de cafea pe care o serveşti în tihnă dimineaţa sau o seară minunată petrecută alături de prieteni dragi fără gadgeturi precum telefoane/laptopuri sau televizoare. Bucuria de a trăi în prezent şi a te bucura de tot ceea ce îţi oferă o zi obişnuită, asta înseamnă a trăi hygge, iar danezii susţin că acesta este secretul fericirii.

Cum poţi aplica acest secret în viaţa de zi cu zi?



1. Investeşte în lumânări

Fie că aprinzi o lumânare parfumată când îţi bei ceaşca de ceai/cafea de la micul dejun, fie alături de o cină pe care o serveşti cu familia/prietenii, acest obicei are un efect terapeutic foarte puternic. Danezii folosesc acest obicei şi investesc în lumânări pentru a crea o atmosferă caldă şi primitoare.


2. Trebuie să ai mereu în casă băuturi calde

Nimic nu este mai liniştitor în serile reci de iarnă decât să te cuibăreşti sub o pătură moale cu o cană din ceai, cafea, vin fiert sau ciocolată caldă. De aceea, trebuie să ai mereu în casă toate aceste ingrediente care te ajută să te bucuri de ele în singurătate sau alături de prieteni dragi/familie.


3. Invită prietenii la tine!

Comunicarea cu prietenii dragi este un element important pentru o viaţă împlinită. În serile de iarnă invită prieteni drago la tine, gătiţi o masă simplă şi bucuraţi-vă împreună de o conversaţie plăcută! Băuturile calde, lumina lumânărilor, o muzică bună sunt doar câteva dintre secretele danezilor pentru a fi fericiţi.
Nu deschide televizorul şi lasă telefonul deoparte! Vorbiţi despre orice şi trăiţi/bucuraţi-vă de prezent şi de lucrurile simple!


4. Atmosfera relaxată şi caldă contează foarte mult

Păturile groase care te învăluie în serile răcoroase de iarnă, băuturile calde care îţi dau o stare de bine, precum şi un pulover gros colorat sau o pereche de papucei în care te simţi comodă sunt elemente pe care adesea le ignorăm, dar ele au o importanţă crucială asupra psihicului nostru. Creează o ambianţă relaxată şi bucură-te de liniştea care te înconjoară!


5. O viaţă agitată este una foarte obositoare şi deloc fericită

Toată această atmosferă îmbie la visare şi relaxare, precum şi la bucuria de a te opri din toată alergătura cu care suntem obişnuiţi zi de zi. Dacă îţi permiţi să nu te gândeşti la nimic şi pur şi simplu să te bucuri de viaţă, întreaga lume ţi se va părea un loc mai bun.
Adu liniştea şi calmul în viaţa ta pentru a te deconecta şi a trăi în prezent.


6. Găteşte împreună cu prietenii

Uită de supermarket şi toate acele gustări nesănătoase! Găteşte alături de prieteni o masă hrănitoare, simplă şi cu ingrediente sănătoase, bucurându-vă împreună de întregul proces. Alături deun pahar de vin fiert sau o ciocolată caldă, serile tale vor deveni mai frumoase.

Nu agitaţia sau lucrurile inedite sunt cele care îţi aduc fericire, ci ea se ascunde în lucrurile mărunte! Trebuie doar să te bucuri de ele!

Foto: http://datomujer.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod