Cum să te iubești pe tine însăți: exerciții practice

Este foarte uşor să te învinovăţeşti atunci când viaţa ta nu este aşa cum ţi-ai dori şi să adopţi o gândire negativistă. Învaţă cum să te iubeşti pe tine însăţi
Gândurile de tipul "mie nu-mi iese nimic bine" sau "eu nu pot", care îţi vin des în minte, au potenţialul de a-ţi strica şi mai mult planurile. Aşa cum se spune, atitudinea face totul. Iar o atitudine pozitivă va aduce cu siguranţă şi lucruri pozitive.

Calea cea mai simplă către o viaţă împlinită, de care eşti mulţumită, este aceea de a te iubi pe tine însăţi. Numai în acest fel vei învăţa să ai încrederea necesară că poţi face tot ceea ce îţi propui.
Iată câteva exerciţii practice ca să te iubeşti pe tine însăţi:

Acceptă-ţi defectele

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să te accepţi aşa cum eşti. Este foarte important să conştientizezi care sunt trăsăturile tale fizice sau de caracter pe care tu le consideri defecte. Apoi va trebui să le accepţi şi chiar să le îmbrăţişezi. În acest fel te vei elibera de gândurile negative pe care le ai despre propria ta persoană. Nimeni nu este perfect.

Nu te privi prin ochii celorlalţi

Atunci când reacţiile celor din jur la faptele şi comportamentele tale te afectează foarte mult, este un semn important că te autoevaluezi în funcţie de părerile lor. Dar tu te cunoşti cel mai bine.
Tu ştii cel mai bine cum gândeşti şi care sunt intenţiile tale. Evaluarea celor din jur este foarte importantă pentru orice persoană, dar este o greșeală majoră să îți trăiești viața încercând să opții aprobarea celorlalți. Este important ca persoana pe care vrei să o mulțumești cel mai mult să fii tu însăți. Ridică-te la nivelul așteptărilor tale, nu la ale altora. Străduiește-te să fii așa cum îți dorești să fii pentru tine, nu pentru ceilalți.

Iată o listă de afirmații pe care trebuie să le schimbi radical ca să înveți să te iubești pe tine însăți:

Viața mea este un dezastru.
Nimeni nu mă iubește.
Îmi urăsc jobul.
Ar trebui să fiu mai organizată.
Nu fac suficient.
Nu sunt suficient de bună.

Dacă acest gen de afirmații îți apar des în minte, trebuie să le înlocuiești cu unele menite să îți ofere o atitudine pozitivă:

Sunt unică și mă iubesc pe mine.
Sunt recunoscătoare pentru viața mea.
Sunt recunoscătoare pentru locul meu de muncă.
Pot să fac orice îmi propun.
Merit tot ce e mai bun.
Oamenii mă iubesc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod