Cristina Eremia - coachul care te ajută să descoperi zeiţa din tine!


Foto: Cristina Eremia, Identity & Career Coach


Cum putem să facem aceste arhetipuri să lucreze în favoarea noastră? Le putem activa, dezvolta, îmblânzi?

Da, asta facem în cadrul programului de dezvoltare personală pe care l-am dezvoltat. Sunt mai multe metode de lucru cu ele. Ne putem folosi de modele umane – persoane apropiate care sunt în energia acelui arhetip pentru a le observa şi prelua strategiile specifice, de lucruri care să trezească şi ancoreze un arhetip: parfumuri, rochii, culori, obiecte care sunt simboluri ale sale (pietre, cochilii, miniaturi), contexte sociale specifice, tehnici meditative şi de imaginaţie activă.


Ai văzut femei a căror viaţă s-a schimbat după ce au început un astfel de demers? La ce schimbări ne putem aştepta şi în cât timp? Poţi da un exemplu?


Da. Imediat ce ai conştientizat cine “eşti” Insight-ul iniţial e aducător de energie, de entuziasm şi “reaşezare” în raport cu tine însăţi şi cei din jur. Pentru transformări mai profunde şi integrarea umbrei e nevoie de câteva luni de lucru cu sine. Depinde de nivelul de adâncime la care dorim să ajungem şi de capacitatea conştiinţei şi eului nostru de a le accesa şi integra.

Schimbări în viaţă: raportarea diferită la partener şi optimizarea radicală a relaţiei de cuplu (de la a fi în pragul divorţului la găsirea unui partener de cuplu, împăcarea cu propria mama, vindecarea unor răni emoţionale, stare interioară de bine, găsirea unui job nou.


Există multe abordări ale dezvoltării personale şi căi de auto-cunoaştere. Cum ştim dacă ni se potriveşte acesta? Care este locul şi rolul lui raportat la celelalte modalităţi de apropiere de sine existente (coaching, psihologie, meditaţie, terapie prin artă etc.)?

Ţi se potriveşte în măsură în care respiri şi doreşti să te înţelegi mai profund şi să ştii ce scenarii de viaţă sunt “scrise” în tine şi ce “poveşti” străvechi se rostesc prin modul tău de a fi. Pot fi incluse în oricare, sunt inerente naturii umane.


Ţi-ai dezvoltat un stil propriu de lucru, atât individual, cât şi cu grupuri. Cum ai defini acest stil?

Empatic, eclectic, intuitiv şi provocativ. Beneficiez de multe formări, mi-am început parcursul de dezvoltare personală acum 20 de ani prin participarea la diverse cursuri, apoi facultatea de psihologie, formări în gestalt, NLP, psihologie transpersonală, abordări somatice, coaching individual şi de echipă, lucru cu şi în organizaţii. Am experienţă atât a unui demers individual aprofundat cât şi a lucrului în grup terapeutic sau de training. Atât coborârea în adâncurile propriei fiinţe pentru a-i extrage comorile şi a le valoriza, cât şi susţinerea altora într-un demers similar, prin lucru individual sau de grup.

Mi s-a spus că am multă căldură şi înţelegere, o bună capacitate de ascultare şi conţinere, claritate şi centrare. Caut să acced la Unicitatea fiecărei persoane şi să o susţin în a pune în valoare, în acord cu misiunea să personală.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod