2 semne că suferi de anxietate când ești despărțit de smartphone

Anxietatea când ești despărțit de smartphone este reală și chiar are și un nume științific: nomofobia.
Aceasta este definită prin sentimentele de disconfort sau anxietate cauzate de inaccesibilitatea unui dispozitiv mobil care permite comunicarea virtuală obișnuită. Iată cum îți poți da seama dacă suferi de anxietate când ești despărțit de smartphone!

Cum îți dai seama că suferi de anxietate când ești despărțit de smartphone


Un nou studiu compară modul în care persoanele cu niveluri ridicate și joase de nomofobie tind să perceapă și să-și aprecieze smartphone-urile și ne oferă o perspectivă asupra tipului de persoană care este cel mai tare expusă riscului unei relații nesănătoase cu smartphone-ul. Cercetarea a fost publicată în Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking.

S-a descoperit că este obișnuit ca oamenii să perceapă smartphone-urile ca parte din ei și să se atașeze de dispozitive, mai ales atunci când folosesc smartphone-urile ca un instrument pentru stocarea, partajarea și accesul la amintiri personale care le reflectă identitatea.
Aceste sentimente sporesc tendința oamenilor de a se apropia de telefon și conduc, în cele din urmă, la apariția nomofobiei. Cei care își folosesc smartphone-urile în mod special în astfel de scopuri au mai multe riscuri de a fi în pericol pentru dezvoltarea anxietății de separare de smartphone.

Studiul a arătat, de asemenea, că utilizatorii cu nivele diferite de nomofobie își percep telefoanele în mod diferit. De asemenea, oamenii cu un nivel ridicat de nomofobie au raportat frecvent dureri la încheietura mâinii și la nivelul gâtului induse de telefon, în comparație cu persoanele cu un nivel scăzut, care au raportat doar că sunt distrase de la locul de muncă și de la studii.
Aceste constatări sugerează că utilizarea telefoanelor inteligente poate provoca efecte negative nu numai asupra condițiilor fizice ale utilizatorilor, ci și asupra calității generale a vieții lor de zi cu zi.

Desigur, această anxietate când ești despărțit de smarphone nu reprezintă o problemă nou. Un studiu anterior a demonstrat chiar că faptul că ne aflăm departe de dispozitivele noastre prețioase poate duce la o creștere a frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale. Acest studiu susține aceste idei și confirmă faptul că nomofobia este un lucru real.

Nu putem opri tehnologia din evoluție, dar putem să ne oprim din a ne folosi smartphone-urile 24 de ore din 24 și din a le considera ca extensii ale noastre.
Nomofobia poată fi tratată în mod similar ca alte fobii tradiționale - pacienții pot fi învățați să reducă anxietatea din viața lor și să se simtă confortabil cu perioadele de deconectare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod