Tot ce ai vrut sa stii despre modeling

"Cheia succesului ca model este sa nu uitati niciodata cateva lucruri debaza. Tineti-va capul pe umeri tot timpul. Pastrati-va calmul si invatatisa va descurcati atat cu succesul cat si cu esecurile. Un model fericitsi echilibrat este un model de succes", ne sfatuieste Cristian Surugiu -general manager la agentia de modeling Sequoia.

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o adolescentapentru a deveni fotomodel?
Trebuie sa fie o persoana simpatica, talentata, perseverenta si sa fiefoarte motivata.

Urmarea unor cursuri de specialitate este o conditie obligatorie?
Cu siguranta nu! Desi asa-numitele supermodele (care reprezinta o micaparte din totalul manechinelor care lucreaza) castiga cel mai mult siatrag atentia tuturor asupra lor, totusi numele celor mai multe modelede succes ramane necunoscut publicului. De fapt, sunt sute de modele inlume ale caror figuri ne sunt cunoscute, desi nu le stim numele. Iarasta pentru ca modelingul ofera surprinzator de multe posibilitati dea avea un loc de munca full sau part-time. Pe scurt, sunt mai multe destiut despre modeling decat ceea ce vedeti in revistele de specialitate.

Care sunt obligatiile pe care o scoala de modele ar trebui sa si leasume?
O pregatire profesionala corecta si dezvoltata pe elementele necesaremodelului in domeniu: modeling profesional, imbunatatirea imaginii desine, ultimele tehnici de miscare scenica, arta machiajului, cosmeticasi coafura, fitness & dietetica, tehnici de intervievare de succes,dezvoltarea unui portofoliu profesional, lucrul cu fotografii, modeling-ulca afacere, documentatie pentru cursuri (vizionari video).

Care sunt modalitatile prin care poate o incepatoare sa ajunga pe podiumulde prezentare?
Daca dispune de calitati fizice, talent, perseverenta, maleabilitate,un book de prezentare si nu in ultimul rand un agent bun, drumul ii estedeschis.
Restul depinde doar de ea.

Care sunt avantajele unei agentii de modele fata de sistemul "pe contpropriu"? Ce ar trebui sa ofere agentia modelului reprezentat?
Sistemul "pe cont propriu" (freelance) nu este deloc indicat. In Vestde exemplu, sunt foarte putini cei care practica acest sistem, pentru caorice model care nu este reprezentat de un agent nu este credibil. Decidaca esti "pe cont propriu" nu poate fi vorba de avantaje, ci numaide dezavantaje. Am sa va vorbesc doar despre cateva: nu cunosti toateselectiile (castingurile) pentru activitatile modelului, clientii itiimpun tarife mai joase decat ale pietei; uneori, in lipsa unui contractbine pus la punct, modelul munceste mai mult decat s-a discutat initialsau nu este remunerat cu ceea ce s-a stabilit (sau mai grav, nu esteplatit deloc); nu sunt asigurate conditii rezonabile de desfasurare aactivitatii modelului. O agentie de buna credinta ofera in schimb toateaceste avantaje si chiar multe altele. Decizia va apartine.

Ce implica un contract cu o agentie de fotomodele?
Implica definirea in clar a obligatiilor si drepturilor ambelor partiimplicate: agentie-model. Sunt luate in discutie obligatiile agentieide a promova si reprezenta cu buna credinta si profesionalism modelul,conditii si termeni de plata, seriozitatea, profesionalismul si implicareamodelului in activitatile solicitate, durata intelegerii si clauze dereziliere.

Care este suma pe care o incepatoare o poate castiga pentru o prezentare?
Prezentarile in Romania nu sunt foarte bine platite.
In unele situatiipentru un incepator preturile sunt foarte mici. Prezentarile bine platitepentru modele cu experienta pot atinge si depasi pragul de 50$ net.

Exista posibilitatea negocierii contractului cu agentia sau agentiadicteaza termenii iar modelul accepta?
O agentie de buna credinta si profesionista propune numai conditiiavantajoase modelelor sale. Modelul trebuie sa aiba incredere in judecatasi conditiile agentiei in relatiile cu clientii sai.

Ce tipuri de modele se cauta in acest an in ceea ce priveste aspectul,chipul etc.?
Nu se cauta ceva nou fata de anii trecuti. Exista doua tipuri de modele:glamour- caracterizat prin fata plina, figura angelica, cuceritoaresi grunge - caracterizat prin fata colturoasa, pometi proeminenti,chip patratos.
Pentru a ajunge pe podium este nevoie de aspect placut, linie corporalasubtire pentru prezentari, inaltime de 1,73-1,74. Prin aparitia pepodim a lui Kate Moss( genul grunge), care are doar 1,69 inaltime,ni s-a aratat totusi ca si aceste reguli pot fi incalcate si ca lumeamodelingului este una plina de surprize.

Termeni in moda
Pentru ca a discuta despre modeling presupune si o baza de termenispecifici, iata un glosar care cuprinde toate notiunile necesare uneiincepatoare:
Beauty Shot - fotografie a capului (portret)
Book-ul (portofoliu) - album de fotografii ale modelului, este ceea cele aratati clientilor la prima intalnire
Booker - agent de modele
Castingul - selectie realizata de client in vederea alegerii unuia saumai multor modele pentru actiune sa
Catwalk - podium pe care defileaza modelele la o prezentare
Chartul - agenda de lucru a modelului, tinuta de agentie, care cuprindetot ceea ce tine de programul de model
Compozitul - un card de prezentare a modelului, de cele mai multe oriin format A5 (imprimat fata-verso)
Contact Sheet - imagine fotografica de diverse formate continand pozitiileexpuse pe un film
Date personale - informatii privind culoarea parului si a ochilor,inaltimea, masura de imbracaminte, pantofi, dimensiunile modelului
Day-rate - remuneratia unui model pentru o singura zi de munca
Extrase - imagini demonstrand activitatea unui model, decupate dinreviste sau alte publicatii
Fee - suma platita de client pentru activitatea modelului
Fitting - operatia de alegere si de probare a pieselor vestimentarepe care un model le va purta la o prezentare de moda sau la o anumitasedinta foto
Fotografie editoriala - fotografie asociata stirilor din revista
Fotografie full-lengh - fotografie care infatiseaza modelul din cap panain picioare
Go-see - interviu intre un model si client sau model si fotograf
Locatie - zona de fotografiere sau filmare
Model release form - document care certifica munca efectuata de un model
Open Call day - interval de timp in care agentia primeste spre vizionaresi discutii persoane ce aspira sa devina model
Sampling - activitate promotionala realizata in sistem "direct network"(intrevedere model-potential client) concretizata prin impartirea demostre de produs (sample) sau materiale publicitare
Still - fotografie (statica) in opozitie cu filmarea
Shoot (sedinta foto) - locul si momentul realizarii unei serii defotografii
Scouter - persoana angajata de agentie care este mereu in cautare denoi talente (modele)
Top model - model de superclasa, cu statut de celebritate

Daca acum iti doresti mai mult ca oricand sa devii model si nu stiice sa faci, incearca sa ajungi pe 1 sau 15 martie, intre orele 10-16la Sala Palatului unde ii vei intalni pe Jojo si Cabral - invitati deonoare alaturi de o echipa de profesionisti care are ca scop formareaunei echipe de viitori manechini si modele.
 

Comentariile 151-190 din 190

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marga pe 17 Nov 2008, 03:13
    articol vechi de 6 ani !!!!!!!!!

    draga eva ,articolele sunt antice!trebuie reactualizate,zapaciti capul atator copiii nevinovati! Roxana ai dreptate !copiii nu va aventurati in a cheltui bani pe cursuri ,imbogatiti oameni ca si Costin Marculescu la care si fetita mea a urmat cursurile lui la Tg.Mures si s-a ales cu o diploma si cu bani aruncati pe fereastra,am mai ramas cu un gust amar .In Romania numai copiii vedetelor si copiii de bani gata isi pot realiza visul.

    0
    0

  • Inutzz pe 9 Nov 2008, 20:24
    Pot?

    Buna!Ma numesc Ina.Am 14 ani ,dimensiuni 86-64-94,inaltime-168cm.Ochi verzi,parul de culoare saten deschis.Este posibil sa ajung model?Va rog muuult sa-mi raspundeti

    0
    0

  • maria pe 6 Nov 2008, 18:58
    posibil?

    Buna!Am 26 ani,1.68, 90-67-90,par saten lung,ochi albastri.De curand am fost la o sedinta foto in urma careia voi intra in posesia unui album.toate pozele le-am facut cu ochelari cu toate ca se putea si fara.ce sanse am in a fi aleasa pt a continua ceva?sedinta foto a fost facuta la o agentie de modeling.

    0
    0

  • Aura pe 3 Nov 2008, 21:07
    Vreau sa devin foto-model!!!

    buna!am 14 ani,46 kgochi verzi,momentan am 82-63-88,par saten mediu si as vrea si eu sa stiu tot despre modeling!nu am facut niciodata cursuri de modeling!este greu sa ajung foto-model?ce trebuie sa stiu?va rog vreau si eu niste raspunsuri!e pasiunea mea!ador sa ajung foto-model!

    0
    0

  • Serbu Adelina pe 2 Nov 2008, 17:54
    vreau sa devin fotomodel

    Buna!Am 17ani,54kg, 1.75...par:saten inchis,ochi:caprui.Imi doresc foarte mult sa ajung fotomodel de mica,insa nu stiu la cine sa apelez.Sper sa ma ajutati.Va multumesc!

    0
    0

  • Anamaria pe 29 Oct 2008, 15:10
    caut o agentie

    As dori sa stiu la ce agentie as putea sa merg in arad am diploma de foto modeling poze si am fost o singura data pe scena. Va multumesc!

    0
    0

  • georgiana pe 28 Oct 2008, 14:13
    modeling

    buna! as vrea sami dati cat mai multe informatii privind modelingul ,am dimensiunile 90-66-90 1,69m 50kg,ochii verzi ,bruneta, sunt din jud hd. unde ar trebui sa merg pentru a vedea daca am intradevar talent...si daca voi putea lucra in acest domeniu care imi place si imi da multa incredere in mine..astept un raspuns.va multumesc anticipat!

    0
    0

  • Alexandranitu pe 17 Oct 2008, 00:04
    oare...

    pot sa ajund un model luand in considerare ce am scri mai sus..? mult noroc si celorlalte fete!!! succesc astept raspunsul.. Pana stunci pupici:*si mult noroc!!!

    0
    0

  • Alexandranitu pe 17 Oct 2008, 00:00
    buna o intrebare...

    am 12 ani , 1,62m, 39km , am parul saten spre blond de talie medie si ochii caprui deschisi.id meu este Alex_pitikk2008

    0
    0

  • cristina pe 5 Oct 2008, 15:58
    vreau sa fiu model

    cum vam zis imi doresc sa fiu model ma puteti ajuta daca da contactatima pe id-ul de mess nicola_cristina2000

    0
    0

  • DODO pe 28 Sep 2008, 09:09
    cum sa fac modeling

    as vrea sa ma inscriu si eu intr-un concucurs de modeling si nustiu cum...cine ma poate ajuta sa intre pe kadylak2000

    0
    0

  • adina pe 26 Sep 2008, 22:16
    modeling

    heloo!ma numesc adina sunt din arad am 1.72 73-71-90 ochi caprui par saten inchis ....ma gandeam daca am ceva sanse sa incep o cariera in modeling...astept raspunsuri...si ma rog .daca se poatein arad

    0
    0

  • elisa pe 9 Sep 2008, 22:35
    ------------

    buna am 13 ani 48 kg 169 cm inaltime bust 81 talie 62 solduri 90 ce sanse as avea pt a incepe o cariera in modelling??????ms

    0
    0

  • filip elena pe 8 Sep 2008, 13:19
    modeling

    buna numele meu este elena am 13 ani 1,60 35kg parul brunet ochii caprui as dori sa stiu daca pot avea o cariera in modeling ............

    0
    0

  • mihaela pe 6 Sep 2008, 11:33
    kiss

    buna.....am 14 ani...1.71 si 49-50kg.....as vrea sa stiu dak exista agentii de modelling in vaslui....

    0
    0

  • adinutz pe 25 Aug 2008, 11:28
    mda...

    eu nu inteleg ce a apucat pe toata lumea cu cursurile astea??sunt bani dati degeaba....timp pierdut aiurea si k s ajungi model NU AI NEVOIE D CURSURI!!!p podium defilezi cum poti...dak nu reusesti s mergi incrucisat nu e nici o problema...deci repet nu e nevoie d cursuri k s fi model.Fetele sub 1.75 nu au sanse p podium poate decat aja local la evenimente neimportante,iar dimensiunile ideale pt un manechin sunt sub 90 60 90,dak s poate s ai in solduri 88 e perfect.fetele care au intre 1.70 si 1.75 au sanse s apara in reclame,reviste...dar nu mai mult.succes fetelor si nu mai dati banii p cursuri,ii imbogatiti p-aia aiurea..

    0
    0

  • greta pe 23 Aug 2008, 18:45
    as vrea sa urmez cursuri

    in vaslui sunt agentii de modeling?as vrea sa urmez cursuri...

    0
    0

  • Andreea pe 14 Aug 2008, 19:12
    Nedumerire..

    Eu am 18ani, 1,80m(inaltime perfecta cred), 65kg(pot sa mai si slabesc :D ), si dimensiuni jalnice 86-67-103 . Credeti k am vreo sansa de viitor ?? pls raspundeti :)

    0
    0

  • antonia pe 12 Aug 2008, 17:08
    moda

    buna!ma numesc antonia am 14 ani aproape si as vrea sa fregventez niste cursuri de modelling la mine in judet!am 48 kg 1,65 ochii negri sunt creola am parul lungut...etc.as vrea sa ma ajutati va rog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!astept sa imi scrieti

    0
    0

  • lidia pe 11 Aug 2008, 14:26
    modeling

    am 14 ani am inaltime 1,64 .am achii mari si albastri si as dori sa fak niste cursuri...defapte u as vrea mult mai mult dar ....

    0
    0

  • do pe 10 Aug 2008, 02:39
    pt delya

    vei fii foarte dezamagita dupa c vei termina "cursurile"..k s devii model nu ai nevoie de asa ceva! sii...nu o s t trezesti dekt in vreo campanie p l carrefour d exemplu;)))

    0
    0

  • k7audya pe 7 Aug 2008, 14:32
    casting

    pentru cele ce vor sa faca modeling de acum inainte...sa vina la sala dalles de la universitate la agentia best models este foarte ok insa trebuie platit.daca doriti mai multe informatii veniti acolo.

    0
    0

  • maddy pe 1 Aug 2008, 18:52
    fara rautate

    din experienta va spun ca o fata sub 1.75 nu urca pe podium, are sanse doar in reclame si editoriale.

    0
    0

  • PT ELENA SOARE pe 1 Aug 2008, 14:44
    PT ELENA SOARE

    DE CAND SE OCUPA JOJOOO DE MANECHINE???? POATE MANECHINUITE VOIAI SA SPUI DRAGA ELENA SOARE. MAI INFORMEAZA-TE CU PRIVIRE LA ACEST DOMENIU. SE VEDE CA N-AI NICI O TREABA

    0
    0

  • Delya .. pe 31 Iul 2008, 01:12
    best models..

    ei bine .. am tot citit comentariile voastre .. si am vazut unele legate de agentia best models.. cum k ar fi groaznici .. sau mai stiu eu ce ..am 15 ani si sincer sunt la agentia lor.. si iau cursuri .. si pana acum mi s`a parut ok ... nimic de reprosat .. sunt modele care ne sunt profesoare... si sunt super de gasca .. sunt deschisi in orice .. iar book`ul kre`l fak .. si pozele mi se par super ok .. nu inteleg ce aveti de reprosat :-?? multe fete care au fost in diferite orase dinafara .. sunt de la agentia asta .. cum ar fi Valeria Cogut .. care a castigat Ford Models.. in Romania.. si a ajuns in finala la New York .. sau Madalina Draghici .. e una dintre cele mai bune modele ale Romaniei ..

    0
    0

  • do pe 27 Iul 2008, 10:15
    :)

    din constantza nu shtiu...dar ai putea s incerci ff bn in buc:D:D Mra sau Allure sunt unele dintre cele mai bune agentzii actuale...si chiar dak esti din constantza tot va trebui sa vii in buc pt orice job mai important..etc

    0
    0

  • cristina pe 23 Iul 2008, 22:43
    imi doresk ff ml sa fac modeling

    ma putetzi indruma undeva va rog ml de tot...eu sunt din constanta si as dori la o agentie buna dar tot in cta.va multumesc ast raspuns

    0
    0

  • do pe 23 Iul 2008, 17:09
    despre cariera de modelling

    In primul rand nu va sfatuiesc sa aveti nici o legatura q agentia best models..sunt groaznici...am castigat si eu nijte cursuri dupa bal si nu s-au concretizat in nimic!! un an mai tarziu am avut noroc de o agentie serioasa. pt tamara...ar trebui s mai slabesti 2-3 kg..sii..cursuri nu are rost s faci..sunt degeaba.pe parcurs inveti tot ce ai nevoie dak cineva vrea sa te promoveze.succes!

    0
    0

  • Tamara pe 21 Iul 2008, 00:43
    Modelling

    Buna!Am 15 ani, 1.72, 54 kg , sunt satena cu parul lung si am ochii verzi-albastrui si m-am gandit sa incerc sa fac niste cursuri de modelling.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac.Multumesc!

    0
    0

  • Ana pe 16 Iul 2008, 16:53
    Cursuri la mine in oras

    Buna...am si eu o intrebare....as dori sa stiu daca exista cursuri de modelling in orasul Barlad sau in Vaslui...astept raspuns si mai multe detalii... :* va pup si astept un raspuns cat mai urgent....(as dori sa stiu adresa unde se tin cursurile...programul si cat costa )

    0
    0

  • roxana pe 2 Iul 2008, 01:18
    modeling

    buna...am 15 ani, 1,67 si 43 kg...as putea spune ca am cochetat cu modelingul...insa eram prea mica...poate dak atunci aveam varsta si mentalitatea de acum sigur ar fi fost altceva...aveam abia 9 ani cand am mers impreuna cu mama la un casting de la o agentzie de modele. Am fost aleasa pentru a urma cursul care avea sa tzina 3 luni...contracost bineintzeles (tzin minte ca mi'a zis mama k a fost vro 3 milioane pe atunci...) am urmat acel curs, am fost si la finala....finala s'a tzinut la craiova si pot spune ca am luat premiul intai cu 9,75. Atunci eram doar o copila de clasa a doua...nu stiam prea multe despre asta insa tot ce stiam era ca imi placea acea "munca". Apoi peste ceva timp acea agentie a mai venit odata in orasul meu...am fost solicitata sa ma mai prezint la ei pentru niste amanunte...insa nu m'am mai dus...doar nu puteam sa ma duc singura...aveam 9 ani ...si ai mei nu aveau timp. Peste alt ceva timp a primit mama un telefon care era de la o agentie din bucuresti unde trebuia sa ma duc pentru a face o prezentare sau un pictorial...nu mai stiu exact ce...cert e ca am ratat aceasta sansa pentru ca ai mai nu au mai batut drumu cu mine pana la bucuresti...cred ca aia ar fi fost sansa mea :X uneori stau si ma uit la diploma pe care inca o mai pastrez si ma gandesc ca atat a ramas din visul meu...o foaie si cateva amintiri... As vrea sa intru din nou in lumea aceasta a modelingului...acum chiar as vrea ceva serios...nu mai vreau cursuri...insa din pacate nu mi s'a mai oferit nicio sansa...poate peste 4 ani cand ma mut la facultate in bucuresti....cine stie 8-> va pup :*

    0
    1

  • onney pe 28 Mai 2008, 18:49
    cursuri

    as vrea sa fac niste cursuri de modeling pe timp de vara in orasul bucuresti, si vroiam sa va rog daca se poate, sa'mi spune-ti si mie unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac.am 15 ani 1 ,68 sh 50 kg.multumec

    0
    1

  • mihaela pe 4 Mai 2008, 20:52
    mi-as dori sa fiu model

    am 19 ani kg 60 inaltime 1-72 satena cu parul lung si cret ochii caprui.imi doresc frt mult sa ajung model si va rog trimite-ti un raspuns.va multumesc cu drag mihaela

    0
    1

  • Adina pe 23 Apr 2008, 17:26
    am fost si eu.

    As vrea sa impartasesc cu cineva experienta mea de model,poate pot ajuta pe cineva.Am 19 ani 1.75 79/57/89 si 49 de kg...si la aceasta vrasta pot sa zic ca mi s-a incheiat cariera de model.Am inceput la 15 ani,cand am castigat titul de miss boboc la liceu si am primit o bursa la agentia best models.Am urmat cu strictete cursurile,mi-au facut un book ingrozitor..si ca finalitate am primit o diploma care sta acasa pe raft azi si nimic mai mult.Nu regret nimic pentru ca nu am platit nimic oricum.Dupa care am fost contactata de agentia Shine models,care o recomand tuturor.Am aparut in cateva pictoriale.Dupa care intamplator am participat la preselectia coolmodel si m-am clasat intre finaliste.Am pierdut foarte mult timp,am tinut diete care mi-au adus o superba gastrita dar a meritat.Agentia Face to Face modelsa ins emnat pt mine apogeul,am pozat in diverse reviste,aparitii la tv,hostess...totul fara nici un ban.Cu agentia Mra am cochetat anul trecut pt 2 pictoriale si dupaia nu am mai avut timp pt a continua.Concluziile mele sunt ca un model pt podium trebuiie sa aibe peste 1.75,trebuie sa fie foarte slaba,si o figura interesanta.Pt a fi fotomodel ca mine,nu-ti trebuie un trup androgin,si o personalitate puternica si trasaturi frumoase.Nici o agentie serioasa nu va care niciodata bani!!sper sa le ajute pe viitoarele modele experienta mea.

    0
    1

  • Dragu Coryna pe 22 Apr 2008, 19:19
    Modeling

    am 16 ani 1.67,48Kg 87/60/86 bruneta ochi caprui as dori daca puteti sa ma indrumati sa urmez ceea ce-mi doresc foarte mult si acela de a deveni un model remarcat.Daca inaltimea nu-mi perminte pentru prezentari de moda mar interesa sa apar in spoturi publicitare.Va multumesc anticipat Coryna

    0
    1

  • IRINA IONESCU pe 21 Apr 2008, 02:10
    despre cariera modeling

    am 1,72, 84-66-90, in prezent m-am inscris la BEST MODELS SCHOOL SI AM PARTICIPAT DE CURAND PRIN INTERMEDIUL ACESTEI AGENTII LA UN CASTING NOILE TRENDURI DE TUNSORI L'OREAL 2008. AM CAPATAT PUTINA INCREDERE IN MINE SI AS DORI SA VA INTREB LA CE USI AS MAI PUTEA BATE, VREAU SA FAC TOT CE IMI STA IN PUTINTA IN ACEST DOMENIU PE MOTIVUL CA MODELINGUL ESTE O MARE PASIUNE DE A MEA, CEA MAI MARE PASIUNE. MAI M-ATI INCURAJAT PUTIN CU INALTIMEA, VA MULTUMESC FOARTE MULT IRINA IONESCU

    0
    1

  • adina pe 18 Apr 2008, 13:13
    imi doresc sa ajung model

    As dori sa fac cursuri la mine in localitate,cum trebuie sa procedez,pe cine sa contactez?Nu am posibilitatea sa merg in alt oras.Se poate in Barlad,jud Vaslui?multumesc anticipat

    0
    1

  • Patricia pe 3 Apr 2008, 10:14
    Intrebare

    Am o fetita de 4 anisori, si evident ca-i place moda si modeling in sine, as dori sa-i dau la niste cursuri in bucuresti. Este posibil ca o fetita asa de mica sa faca modeling? Multumesc anticipat.

    0
    1

  • lavinia pe 29 Mar 2008, 18:34
    vreau sa fac cursuri

    as dori sa fac niste cursuri la mine in localitate sau in judet?unde trebuie sa apelezi si la cine?

    0
    1

  • viorel pe 29 Feb 2008, 09:31
    nelamurire

    1 sau 15 martie in fiecare an? ... sau este vorba despre anul 2008?

    0
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod