Frumusețea are Forme

Îmi pregătesc textul pentru apariția mea pe scena unui eveniment și mi-a venit ideea să aștern gândurile mele ca să vi le împărtășesc și vouă, pe blogul meu. Pentru că suntem Eve, este

Îmi pregătesc textul pentru apariția mea pe scena unui eveniment și mi-a venit ideea să aștern gândurile mele ca să vi le împărtășesc și vouă, pe blogul meu. Pentru că suntem Eve, este un subiect, zic eu, mai mult decât potrivit pentru a-l răspândi virtual..deschizând poate calea unei dezbateri între voi. Pe 13 aprilie  sunt invitată  să prezint un spectacol la Baia Mare, numit “Frumusețea are Forme”.

Atunci când am fost contactată,  întrebarea mi s-a pus un pic cu reținere, ca și când persoana respectivă se aștepta să o refuz, invocând o agendă plină. A fost surprinsă când i-am răspuns afirmativ din prima. Da, vreau să mă implic într-un astfel de proiect. Organizatorii doresc să intre într-o zona tabu și să declare război celor care stigmatizează femeile cu forme. Uau, super tare!

Venind dintr-o lume a manechinelor, unde kilogramele  sunt  cântărite cu grijă și orice gram în plus te poate costa un job, vă dați seama că provocarea este cu atât mai Mare. Și dacă tot suntem la momentul Adevărului, hai să dăm puțin la o parte prejudecățile și să răsfoim trecutul și evoluția omului, în special ale femeii.

Pe vremuri, cu cât femeile erau mai grase, se presupunea că sunt sănătoase, puternice, roditoare și că fac copii frumoși.

Prin măreția formelor lor se întrezărea măreția pe plan social. Formele pline erau adesea pictate de către artiști, iar astăzi,nudurile lor sunt obsesiv vânate de către connoisseuri.

Cu alte cuvinte, Grasele erau la Modă! A fost de ajuns o Venus din Milo, o Afrodita, ca sa se impună formele pline. A fost de ajuns un Rubens care să scoată în evidență pielea albă, cutele cărnoase trasate de penel într-o coloristică bogată , ce nu ascundea nimic din frumusețea naturală a nudului , expus în plinătatea lui.

Moda formelor pline a continuat și s-a instalat pe marele ecran, avându-le ca ambasadoare pe unele dintre cele mai frumoase femei din lume, al căror sex-appeal se măsura în dimensiunea bustului și a șoldurilor voluptoase. De la un meridian la altul, nume sonore ca Sophia Loren și Marilyn Monroe incitau o lume întreaga prin frumusețea lor cu forme…..Unde s-a terminat totul? De ce și când s-a rupt vraja ?

Îmi aduc aminte că, în adolescență mea,  erau în voga super modelele! Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Linda Evangelista, sunt câteva dintre top modelele care ridicau sala în picioare atunci când își făceau apariția pe podium. Femei frumoase, înalte,  dar cum zic eu, cu o crupă demnă de un armasar! NU erau silfide, ci aveau un corp bine lucrat, sănătos, cu forme rotunjite.

Astăzi, moda o venerază pe femeia “șnur’.

Creatorii de modă aleg doar fete cu pielea translucentă, de alabastru, cu ochii mari, nevinovați și cu mersul lin, fantomatic. De fiecare dată se argumentează că hainele pică mai bine pe corpul “umeraș”…Cu toate acestea, pe un alt pol al showbiz-ului, actorii se îngrașă pentru un rol, apoi slăbesc ca să apară pe Covorul Roșu la premierea acelui film….

Cântărețe celebre ajung la diete drastice ca să fie slabe ca niște manechine și își pierd glasul pentru că nu mai au forța și au corpul slăbit. Eu numesc asta zona “gri”, cea mai periculoasă dintre toate, când omul își pierde identitatea și caută să fie altceva decât i-a fost menit. Când vrei să sfidezi natura, când îți ignori și te lupți cu genele și  conformația corpului, când ajungi să stai mai mult prin operații estetice ca să capeți o formă “perfectă” adică “Slabă”.

Când am fost invitată la Acces Direct ca să o întâlnesc pe cea mai slabă femeie din lume, am întrebat-o de ce a ajuns la limită extremă și mi-a răspuns sincer că i-a fost teamă de genele familiei ei , toți membri fiind grași , și asta a dus-o psihic la ideea că trebuie să treacă de zona “gri” și să ajungă la “ the point of no return”, cum spun englezii. Grasuțele din ziua de azi suferă și vor să fie slabe, recurgând la tot felul de intervenții chirurgicale , care mai de care mai dureroase și mai invazive, ducând , în cazuri izolate, chiar la moarte.

În fiecare zi suntem invadați cu informații despre noi descoperiri pentru sculptarea perfectă a corpului.

Este foarte important să fim documentați, este bine să ne dorim un corp sănătos, dar asta se face prin educația pornită de la primii pași în viață! O alimentație sănătoasă presupune să fii atent la ce mănânci, cât și cum mănânci, să ai un regim personalizat și să te consulți cu un nutriționist.

Un corp sănătos presupune să faci mult sport, mișcare în aer liber și, la această categorie, nu se pune la socoteală mișcarea agitată de la serviciu, la piață, sau când alergam prin casă după copii. Aceea este o mișcare cu stres, care nu face deloc bine corpului. Și eu am recurs uneori la ceaiuri de slăbit sau la aparate ca Ultra Shape- care distruge țesutul adipos doar în locurile unde se depune, prin  ultrasunete și radiofrecvență- dar numai pe perioade scurte , atunci când am vrut să dau jos câteva kilograme rapid pentru a mă pregăti pentru un pictorial. Îmi consult periodic nutriționiștii, pe DR. Michael Aharon de la Miko Med  pentru terapia de slăbit cu acupunctura la lobul urechii, pe  Cristi Mărgărit pentru exerciții și suplimente nutritive și particip la tabăra de fitness organizată de  Florentina Opriș. Oricât de ocupată sunt, îmi fac  timp pentru o oră de plimbare prin parc sau cu bicicleta.

Mă mândresc cu corpul meu, care a căpătat ceva  forme pline , dar îmi mențin kilogramele sub control.

Atâta timp cât mă feresc de junk food, fast food, băuturi carbogazoase și încerc să nu fiu stresată, unul dintre factorii activi ai îngrășării, mă pot răsfăța cu o cina gourmet și cu un dulce.

Mă iubesc așa cum sunt și , sincer, văzând cum gândesc bărbații, nu pot să nu recunosc că și eu întorc capul după o femeie cu forme pline ca Monica Bellucci, Monica Anghel, Adele și altele din soiul acesta, plin și viguros. Și, dacă e să gândesc ca un bărbat până la sfârșit, pot să închei cu puțin umor și să recunosc că e mai bine să tragi de”mânere” decât să  iei în brațe niște “oase”.

Iubiți-vă  așa cum sunteți, pentru că frumusețea are ….forme diverse!

Cu drag,
Dana Săvuică

http://www.danasavuica.ro/
https://www.facebook.com/pages/Dana-Savuica/158645347535146?ref=ts

dana-svuica
dana-svuica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod