Cu Mască, Fără Mască

În adolescență, mai concret începând cu pubertatea, au început și problemele pe care orice fată le întâmpină, mai mult sau mai puțin conștientă de acestea și de efectele lor în timp.

În adolescență, mai concret începând cu pubertatea, au început și problemele pe care orice fată le întâmpină, mai mult sau mai puțin conștientă de acestea și de efectele lor în timp. Îmi aduc aminte cum , într-o zi când mergeam în gașcă spre liceu, un baiat a spus în glumă că s-ar apropia de mine ca să îmi dea un sărut, dar că eu miros a medicament. Off, Doamne, vă dați seama că în acel moment îmi venea să intru în pământ de rușine, întrebându-mă în gând de ce și cum aș putea eu să miros a altceva decât a parfumul scump cu care mă dădeam discret în fiecare zi. Era Anais Anais de Cacharel, ce Dumnezeu!

Stând și reflectând la acest comentariu, aruncat în bașcălie în râsete generale, vedeți cum încă îmi aduc aminte de această întâmplare? Acesta este efectul îndelungat pe care il resimt și acum, la maturitate, după aproape 25 de ani…asta arată cât de vulnerabili suntem ca și copii, la imaginea pe care o proiectam în exterior, la comentariile și respectul pe care ni le dorim de la cei din jur.

Și totul a pornit de la crema Clearasil, având în componența ei ceva sulfat bla bla bla- n-am fost niciodată bună la chimie- un medicament extrem de bun pentru acnee, pe care îl dădeam pe punctele negre sau “coșuri” după care acopeream cu un strat subțire de machiaj.

Vă dați seama ca din acel moment nu am mai îndrăznit să continui cu acest medicament, care îmi distrusese viața socială și orgoliul, așa că, de a doua zi, am început să pun o mască pe față, adică un strat gros de fond de ten, urmat de fard de obraz. Încercam să acopăr totul fără a mă mai  interesa cauza sau modul de vindecare a problemei mele. Majoritatea adolescenților suferă de acnee, o problema care afectează respectul de sine și care te face să te izolezi, marcând începutul unei timidități accentuate.

Au urmat anii de liceu, purtând această mască, la propriu și la figurat. Le invidiam pe fetele care aveau tenul alb imaculat, și am jurat ca voi descoperi leacul pentru tenul meu mixt, predispus la acnee. Într-un fel, trebuie să ridic pălăria în fața mea, întrucât acum pot spune că această obsesie pentru un ten frumos m-a facut să urmez cu sfințenie regulile de bază a igienei corporale, și anume, demachierea cu lăptișor de matcă, laptele Doina și săpunul Lux.

Apoi urma o mască pe care mi-o prepara mamaia mea pentru gomaj, din tot felul de graunțe și gălbenuș de ou. Dimineața, castraveți puși pe ochi și un strat subțire de iaurt, pentru hidratarea tenului. Îmi luam mască cu argilă de la Plafar și mi-o preparam singura în mojar.

Când am devenit model la Casa de Moda Venus, am descoperit alte secrete de frumusețe de la manechine și bineînțeles de la Zina Dumitrescu. Am început să merg de două ori pe lună la salonul de cosmetică. Am început să descopăr gama de cosmetice Gerovital, cu care mama mea și-a păstrat tenul tânăr și frumos. De 20 de ani de când lucrez în showbiz m-am machiat și demachiat de mii de ori, interpretând rolul de manechin, prezentator tv și chiar de actor. Fața mea a suportat și câte 2-3 machiaje profesionale pe zi. Nu e de mirare ca tenul unui artist îmbătrânește prematur, dacă nu este îngrijit cum trebuie.

Acum sunt foarte atentă la tot ceea ce are știinta de oferit în domeniul frumuseții.

Am ajuns la performanța de a mă îngriji într-un mod natural, fără a avea un aspect artificial, plastifiat, având grijă să apelez doar la cei mai buni doctori dermato-esteticieni. Vă pot împărtăși din secretele mele pentru că eu cred ca este important să informăm decât să creăm falsa impresie că suntem invincibile în lupta cu timpul sau cu Natura. Am descoperit la clinica MikoMed gama de cosmetice Ericson Laboratoire, ultimele inovații ale științei în baza unor formule și descoperiri pentru care oamenii de știință au primit Premiul Nobel. Eu folosesc acum, pentru vârsta mea, crema și serul anti-aging Feminity, cu hormoni și cellule stem.

Am descoperit terapia vampir, care presupune crearea unei plasme prin centrifugarea unui cocktail de vitamine și acid hyaluronic, introdusă prin acupunctura în zonele cicatrizate de pe față și corp. Am descoperit terapia Re-Density care presupune injectarea acidului hyaluronic în ridurile fine de pe gât și piept.  Chiar și Botoxul are avantajele lui, mai ales pentru ridurile de pe frunte, care dau un aspect obosit sau supărat.

Contează enorm să faci totul ca să te simti bine în pielea ta, la orice vârstă. Până la urmă, cu sau fără mască, tu ești liberul arbitru.

Cu drag,
Dana Săvuică

http://www.danasavuica.ro/

https://www.facebook.com/pages/Dana-Savuica/158645347535146?ref=ts

dana-svuica
dana-svuica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod