BE THE ONE, doamnă!

Invitată recent la un eveniment dedicat femeilor de afaceri , am fost rugată să vorbesc despre tendințe în modă. Am stat și m-am gândit dacă trebuie să insist asupra culorilor, croielilor,

Invitată recent la un eveniment dedicat femeilor de afaceri , am fost rugată să vorbesc despre tendințe în modă. Am stat și m-am gândit dacă trebuie să insist asupra culorilor, croielilor, imprimeurilor, și mi-am dat seama că acele femei așteptau de la mine altceva…să le spun că sunt frumoase!
Toate suntem frumoase, fiecare dintre noi în felul ei unic. Singura problemă este că trebuie să știm să ne uităm în oglindă, cu dragoste fața de sine. Nu multe femei pot fi atât de recunoscătoare pentru frumusețea lor naturală. Întotdeauna suntem nemulțumite, considerăm că trebuie să schimbăm ceva  și că alta este întotdeauna mai frumoasă.

Greșit, greșit.

În primul rând trebuie să ne debarasăm de aceste complexe, care sunt alimentate doar de mintea noastră  subjugată de societate. Părerile unuia sau ale alteia n-ar trebui să conteze, dar din pacate, ele se îmbibă în mintea noastră ca cerneala în sugativă. Și atunci, nu putem decât să contracarăm cu armele din dotare. Să folosim moda ca pe un aliat și nu să ajungem noi slugile ei. Invitată destul de des la evenimente mondene nu pot să nu constat falsele aparențe, “obrazul fin” care se ține , de către unele, cu branduri scumpe. Iar la nas, mai că nici cu prăjina nu le poți ajunge. Pe unele ar putea astfel de “madame” să le inhibe.

Mai ales când stau în grupulețe compacte, cu zâmbetele postate pe o față machiată de cel mai în vogă make-up artist, lăudându-se cu cumpărăturile făcute la Paris sau la Milano.

Dar , gândiți-vă puțin și altfel….În economia de azi , unde moda străzii nu se deosebește cu nimic de cea de pe podiumurile sophisticate ale caselor de modă, rețelele de magazine având o marfă extrem de variată și foarte la modă,  noi suntem cele care beneficiază de acestea și trebuie doar să știm cum să alegem ținutele astfel încat să fim chic pe bani puțini. Deosebirea dintre “madame” și noi este că, ele dau pe aceleași produse de 100 de ori mai mult ca preț și , dacă cumva iubitul sau soțul milionar le oprește cardul, sunt …falite.

Noi reușim să mergem mai departe , cu capul sus și cu demnitate, răsfățându-ne micile plăceri și vicii cu bani făcuți cu inteligența noastră. Cu gândul acesta ar trebui să ne culcăm în fiecare seară, cu o lenjerie intimă sexy, un strop de parfum  și , eventual, cu brațele încolăcite după gâtul iubitului care te iubește cu adevarat și nu te consideră doar un bibelou.

Be the One , aceasta trebuie să fie deviza noastră în viață, făcându-ne remarcate prin atitudine și o ținută care să scoată în evidență personalitatea noastră și nu eticheta. Uitați-vă în oglindă în fiecare dimineață și spuneți-vă tare, zâmbind: I’m The One! Apoi duceți-vă cu încredere la dulapul cu haine  și alegeți cea mai chic ținută, îndrăznind să rupeți barierele și să vă folosiți imaginația și simțul estetic.

Culoare, imprimeuri, croieli , accesorii, moda anului acesta vă ajută foarte mult pentru că acum se poartă totul, nu aveți cum să dați greș decât dacă…vă ascundeți după ușile dulapului.

Cu drag,
Dana Săvuică
http://www.danasavuica.ro/
https://www.facebook.com/pages/Dana-Savuica/158645347535146?ref=ts

dana-svuica
dana-svuica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod