Radu Valcan si Diana Dumitrescu, vedete in "Dolce Vita"

Nu este vorba despre celebrul film "La Dolce Vita" cu Marcello Mastroianni si Anita Ekberg, realizat in 1960 de Federico Fellini, ci despre cea mai recenta colectie realizata de designerul Mihaela Drafta, care s-a inspirat, atunci cand a creionat piesele vestimentare, din pelicula fenomen.
Nu este vorba despre celebrul film "La Dolce Vita" cu Marcello Mastroianni si Anita Ekberg, realizat in 1960 de Federico Fellini, ci despre cea mai recenta colectie realizata de designerul Mihaela Drafta, care s-a inspirat, atunci cand a creionat piesele vestimentare, din pelicula fenomen. In rolurile principale: Radu Valcan, Madalina Draghici si Diana Dumitrescu. "Am avut nevoie de niste vedete, pentru ca nu puteam sa creez povestea fara niste persoane care chiar fac film. Am optat pentru Madalina Draghici si pentru Radu Valcan pentru ei vor forma un cuplu pe micile ecrane din toamna. Eu zic ca si-au facut treaba, ca au dat foarte bine si chiar au reusit sa creeze atmosfera", explica Mihaela Drafta.

Bun venit in universul... "La Dolce Vita"


Motivul pentru care designerul a ales acest film este simplu: Pelicula 'La Dolce Vita' a fost un punct de plecare, a fost un deschizator de drumuri. "Cand vorbim de Fellinii vorbim de tot. Vorbim despre un regizor foarte mare care a facut lucruri incredibile. Aceasta pelicula, pana la urma, a fost unul dintre filmele lui de capatai, film care i-a adus foarte mult notorietate. Sa creezi o poveste intre haine si un film atat de mare, intr-o Romanie actuala, este foarte greu. Eu am incercat cu resursele mele sa fac ceva care sa semene putin cu 'La Dolce Vita'", ne explica Mihaela Drafta.

Intreaga colectie s-a axat, cu preponderenta, pe hainele alb-negru, asta ca sa se creeze legatura despre care vorbea designerul mai sus. Insa nu au fost trecute cu vederea alte elemente caracteristice... sursei de inspiratie. Puloverul Dolce, costumul negru, paparazzi, dar si scouterul Vesta. "Multe dintre hainele din 'La Dolce Vita' au fost albe sau negre, tocmai pentru ca pelicula a fost alb-negru. Am folosit foarte multe elemente din filmul respectiv. Ma gandesc aici la acel pulover Dolce, un element creat special pentru acest film, care practic pana la acel moment nu se folosea decat foarte putin. Apoi vorbim despre acei ochelari mari folositi in film, care mai apoi au devenit un icon si au fost, de asemenea, unii dintre ochelarii cei mai folositi dupa aceea.

Vorbim apoi despre costumul negru, purtat de Marcelo Mastroiani, care a fost un boom atunci si a fost preluat, mai apoi, la toate evenimentele, uitand parca de smoking, de frac. De atunci, costumul negru a fost preluat si pentru cocktail-uri, dar si pentru evenimente importante.

De asemenea, tot atunci a aparut paparazzi oficial, acel hartuitor de vedete, un ziarist neoficial, un ziarist platit altfel, dar si Vespa, scouterul creat tot pentru acest eveniment"
, continua designerul.

In afara acestor elemente care au folosit pentru a da culoare prezentarii de moda in sine, exista un aspect foarte important de care a tinut cont Mihaela Drafta: importanta anilor '50-'60 in moda, o perioada revolutionara care a trasat liniile tendintelor de dupa, tendinte care sunt atat de uzitate si in zilele noastre. "Anii '50-'60 au fost niste ani foarte importanti in moda. Au fost anii in care s-au schimbat foarte multe lucruri... Gasim perioada in care tinutele femeilor au fost cu totul si cu totul altele. S-a trecut de la perioada in care femeile nu puteau sa arate mare lucru sau nu erau invatate sa arate mare lucru, spre o perioada in care chiar se dorea ca femeia sa devina mult mai libera, mult mai deschisa, mult mai aplecata spre orice", continua Mihaela Drafta.

Pielea, un must-have al sezonului...


Aceasta colectie contine piese create exclusiv din piele, un material revenit in moda, care in sezonul rece isi va face simtita prezenta foarte puternic. De asemenea, designerul nu uita de blana ecologica, un "material" nobil, care pozitioneaza femeia care-l poarta intr-o anumita zona...

"Am folosit foarte mult pielea, pentru ca este unul dintre must-urile sezonului urmator. In toate colectiile de afara exista pielea sau insertia din piele. Este un material foarte usor de purtat. Astfel ne intoarcem, din nou, in anii '60 cand a fost creat pardesiul din piele, trenciul la barbati. In toate filmele cu mafie sau in filmele cu Alain Delon vedeam acele trenciuri din piele. De asemenea, blana ecologica. Cu totii ne dorim, probabil, o blana naturala, dar situatia actuala nu ne permite sa ne gandim la acest lucru, preferand-o pe cea ecologica", explica designerul.

Pe langa aceste doua elemente cheie, in colectia "Dolce Vita" vom gasi si dantela sau tricotaje, pentru ca vorbim de un sezon rece in care se preteaza astfel de materiale. Este o colectie slim care are, insa, volume in partea superioara.

La capitolul accesorii, designerul s-a gandit la manusile lungi, un alt element important in garderoba noastra anul aceasta, dar si la centurile late.
"Manusile se pot folosi in orice situatie. Nu este obligatoriu sa porti manusi doar daca esti imbracata intr-o rochie de seara. De exemplu, manusa din piele poate fi folosita si la un cocktail, poate fi folosita dimineata cand pleci spre birou sau atunci cand este frig", explica Mihaela Drafta.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lexa pe 5 Iun 2010, 23:44
    Pt Corina

    Nu e un film. Este o colectie de imbracaminte:)

    0
    0

  • corina pe 1 Iun 2010, 13:18
    NERABDATOARE

    buna! astept cu nerabdare sa urmaresc acest film.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod