Superlux la Botezatu

Recent, am stat de vorba cu designerul Catalin Botezatu, care ne-adezvaluit in exclusivitate pentru revista Eva detalii despre colectiatoamna-iarna 2002 ce va fi prezentata in premiera la sfarsitul luniiaprilie, in cadrul Festivalului de Moda de la Iasi.

Colectia "Ameno"
Asa cum ne-a obisnuit Catalin, fiecare colectie a sa are o tema anume,are povestea ei. Daca anul trecut a ales tema vrajitoarelor, anul acesta aales una religioasa. Colectia porta numele de "Ameno" si va fi prezentatapentru prima oara vineri, 12 aprilie, la festivalul de moda din Croatiala Opatija.

Culorile socante si accesoriile cu trimitere bisericeasca sunt "vedetele"colectiei toamna-iarna 2002 Catalin Botezatu. Negrul este intalnit inproportie de 30 la suta, restul fiind completat de culorile rosu, mov,verde, culori tari, cardinale.
Hainele sunt brodate in stil bisericesc,cu modele de cruci, margelate si paietate manual.

A folosit materiale pretentioase cu franjuri, cu pietre, margele tubulareasociate cu organza, volauri si blana. Palariile cardinale sunt din fetrusi matase naturala si sunt accesorizate cu pietre imnese, unele dintreele fiind cristale Svarovski. Alte accesorii pe care le-a folosit incolectia "Ameno" au fost coroanele papale, batute in pietre semipretioase,mataniile, toate din gama superlux a accesoriilor.

Pantofii sunt speciali - linia cu strasuri, toc inalt si varf foarteascutit, in aceleasi culori ca intreaga colectie. Colectia cuprinde sidoua rochii de miresa - una rosie si una mov, accesorizate cu blanurisi coroane papale, iar corsajele sunt batute in pietre semipretioase.

Colectia "Sailor"
Aceasta a doua colectie este dominata de culorile alb, negru, bleumarinsi rosu, de elemente marinaresti, accesorizata cu cristale Svarovskimici si fine.
Nu lipsesc palariile, sepcile si medalioanele tip "USArmy", care intregesc nota marinareasca. Patruzeci la suta din colectieimbratiseaza ideea de body masculin sau combinatia de tricou si blazercu decupaje indraznete si culori extravagante.

La o cafea cu Botezatu
Fiind foarte ocupat si mai tot timpul plecat din tara, a reusit sa-si facatimp pentru a-mi acorda un interviu. Am stabilit ca intalnirea sa aibaloc la o cafea intr-unul din localurile sale preferate, Zerillo's. Iisolicitasem destul de mult material documentar despre el si colectiilesale, iar el si-a facut "temele".
Asa cum ma asteptam, am intalnit un Catalin Botezatu impecabil, caruiatrebuie sa recunosc ca i-am invidiat in sinea mea bronzul. Discutiaa durat in jur de o ora, timp in care mi-a raspuns degajat la toateintrebarile.
A recunoscut ca a "furat" meseria de la Nae Ivanov si Simona Vanda - ceimai buni creatori de moda ai timpului.
Iar vocatia de a-si organiza singurspectacolele a luat-o de la Adrian Sarbu. De creatie s-a apucat incade pe cand lucra pentru Confex - isi prezenta creatiile la Casa Venus,unde, chiar daca nu purtau semnatura lui, ii dadeau o mare satisfactie.Primele haine create au fost pentru iubita lui de atunci DanaObsitaru. Talentul si l-a cultivat insa in Italia, dupa ce a primito bursa la Milano. Prima prezentare din Romania in care hainele i-aupurtat numele a avut loc in 1990, alaturi de Casa Europa, la Festivalulde la Mamaia. Cate un sfert de ora de moda in fiecare seara. Un adevaratsucces.
Nu a lansat inca o linie de parfumuri sau de cosmetice care sa-i poartenumele pentru ca ar fi foarte scump si nu ar fi rentabil. A ales insasa-si laseze linia de lenjerie intima pentru barbati de care romaniiaveau nevoie si cu care a avut mare succes.
Isi creeaza bijuteriile si pantofii dupa design propriu, cu sprijinulSvarovski.
Se simte implinit atunci cand isi regaseste creatiile atatpe strada cat si la intalnirile mondene, iar la sfarsitul fiecareiprezentari este coplesit de sentimentul ca este creator, ca poate reusipentru cateva minute sa incante privirile oamenilor.
Isi doreste ca viata lui personala sa fie lasata de o parte de catrepresa, preferand sa vorbeasca mai mult despre spectacolele pe care elle realizeaza, despre moda, domeniul carel-a facut atat de cunoscut.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tudose mihaela pe 12 Sep 2010, 07:17
    Bravo te admir

    admir curajul tau si pofta de viata pe care o ai,indiferent de ce incearca absolut totii sa te atace miseleste,si am si eu o rugaminte,am o nepotik de 14 ani si are niste dimensiuni de invidiat,asi dori sa stiu si eu unde o pot duce ea isi doreste foarte mult sa fie model,si tot o data ea te admira foarte mult,adresa mea de mail este.mihaela354@yahoo.com multumesc si te iubim bote.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod