Lolita la Festivalul de la Iasi

In cea de-a doua seara a Romanian Fashion Week, Agnes Toma a prezentatcolectia Lolita, o colectie care incearca sa suprinda trecerea de lacopilarie la feminitate, adica acea perioada din viata cand reminescentelede copilarie se regasesc impreuna cu afirmarea feminitatii care incepesa se constientizeze pe sine.

Este formata din 40 de piese care imbraca femeia la varsta la careexperimenteaza, incearca sa inteleaga ce e rau si ce e bine sisa-si cofere propria scara de valori. Lolita este printre noi, nufoarte originala pentru ca volanele, pantalonii si fustele cu taliejoasa se gasesc in foarte multe colectii, dar Agnes Toma i-a spus penume.
Prezentarea colectiei a fost una foarte originala. Manechineleau pasit pe scena cu vioara in mana, cu blocul de desen, cu trotinata,cu mingea, pe role sau mancand o acadea - trasand usor trecerea de lafata de pension la fata ce fumeaza pe ascuns.

Este o colectie de contraste, aflate intr-o armonie relativa:
- alb, negru si rosu, ca si culori de baza;
- carouri, buline sau pepit-uri dar si broderii fine pe organdi;
- virtuozitate (tehnica de executie), dar si stangacii;
- un corp care a crescut prea mult pentru haine care au ramas prea mici;
- teribilism dar si timiditate;
- uneori fetita de pension, educata si sfioasa, alteori fetita rea carefumeaza pe ascuns.

Ceva imprumutat de la mama: niste haine (evident, usor demotate), nisteghete din cufarul bunicii si bineinteles, farduri, aplicate stangaci sinepotrivit pe obrazul prea tanar.
Sexualitatea ca instinct. O senzualitateinstinctiva, vag constientizata, cand afirmata, cand reprimata. Seductiaca joaca. De fapt, nimic de luat prea in serios. In final, un mire sio mireasa. Dar tot in joaca. Un amestec de eleganta, sport si retro,cu accente romantice. O colectie despre femeia - copil: Lolita.

Vezi foto
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudia pe 3 Iul 2009, 18:51
    Poze!

    BUNA! As vrea sa imi trimiteti poze cu prezentarea de la festival iasi 2002-agnes toma - lolita Va multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod