Colecția Max Mara Fall/Winter 2015-2016

Sezonul toamnă-iarnă 2015-2016
Max Mara și Marilyn Monroe sunt embleme ale chic-ului clasic, frumuseții și inteligenței. Când cariera ei a luat avânt, Marilyn a renunțat la circuitul de petreceri hollywoodiene și s-a înscris la cursuri la serial la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA). O cititoare înrăită, Monroe a lăsat în urma ei o bibliotecă de 400 de cărți scrise de autori precum John Milton, Albert Einstein și Feodor Dostoievski. Ea însăși a scris poezii elegante, observații tranșante și memorii pătrunzătoare în care s-a destăinuit: „au fost zile sau săptămâni în care îmi doream doar companie ocazională pentru a mă adânci în citit.”

Inteligența lui Marilyn răzbate din fotografiile de la plajă pe care George Barris i le-a făcut în anul 1962. Una din fotografii o imortalizează purtând doar un pulover bărbătesc tocit, cu model norvegian. Marilyn îl strânge în jurul ei în timp ce se bălăcește în ocean râzând, cu capul dat pe spate și cu părul fluturând în vânt. O altă fotografie ne-o arată pe nisip, înfofolită într-o pătură foarte uzată, în nuanța camel.

Max Mara prezintă în sezonul toamnă-iarnă 2015-2016 o garderobă tot atât de ușoară și de plăcută la atingere precum acea pătură, tot atât de dezmierdătoare și de familiară precum acel pulover purtat de Marilyn.
Hainele emblematice ale colecției sunt purtate într-un mod seducător, având aerul unor șaluri de plajă luxoase. Jachetele tip „bomber”, paltoanele, hainele marinărești tip „peacoat”, gențile de voiaj tip „duffel”, puloverele sport: piesele clasice bărbătești purtate de Marilyn în momentele de relaxare sunt reinventate prin utilizarea materialelor precum părul de cămilă, cașmirul, stofa alpaca și mătasea matlasată. Sunt reinventate și rochiile tip combinezon, bustierele și fustele creion, reprezentative pentru stilul lui Monroe. Siluetele sunt micșorate sau amplificate.

Au fost folosite nuanțele camel, nisip, caramel, fildeș, culori luminoase care reamintesc de acea faimoasă ședință foto de pe plajă. Nuanțele pudrate, șterse de soare, de roz, galben, verde și albastru sunt folosite în împletituri din cașmir ușoare ca un fulg, tweeduri și haine din alpaca pufoase și blană de nurcă care iese la iveală câteodată din tivul unei haine.

Geanta „Hollywood” din păr de ponei neted sau din piele de vițel conferă o notă de strălucire discretă, cu închizătoarea sa elegantă emblematică, iar cea mai nouă versiune a sa este purtată ca un rucsac.

„Dă-i unei femei pantofii potriviți și va putea cuceri lumea” suna gluma faimoasă a lui Marilyn.
Prin urmare, colecția cuprinde și pantofi cu toc din piele de ponei și sclipici, dar și mocasini serioși, cu ciucuri. Marilyn purtând mocasini din piele de ponei și ochelari de citit în culori pastelate: iată o apariție cu un aer inteligent, sexy și modern.

Whitney Bag – design by Atelierul de Construcție „Renzo Piano”. Sezonul primăvară-vară 2016

În luna aprilie 2015, cu ocazia inaugurării noului Muzeu Whitney din districtul Meatpacking din New York, Max Mara, sponsorul petrecerii de inaugurare a muzeului, a anunțat o colaborare extraordinară cu Renzo Piano, arhitectul noului Muzeu Whitney, în scopul crearii genții Whitney. Creată de Max Mara împreună cu Atelierul de Construcție „Renzo Piano”, geanta Whitney este un omagiu adus creativității italiene.

Estetica și tehnica sunt conceptele care stau la baza acestei genți. Aceasta se remarcă prin designul pur și materialele sofisticate inspirate direct din Muzeul Whitney, care este considerat a fi unul dintre cele mai remarcabile monumente arhitecturale din New York datorită intrării cu grinzi în consolă, suprafețelor de metal și sticlă, elementelor de finisare din oțel și structurii impresionante ce îmbracă clădirea ca o fundă.

Caracteristica genții Whitney, creată din piele moale de calitate, precum și a structurii arhitecturale a clădirii, este suprafața sa elegantă care prezintă nervuri distinctive ce descresc treptat în linii fine, reamintind de exteriorul armat cu benzi de oțel al noului Muzeu Whitney.
Aceste linii grafice sunt create folosind o tehnică tradițională de lucru cu pielea împreună cu tehnici industriale inovatoare. Sunt folosite plăcuțe de alamă ca matrițe pentru benzile de piele care sunt cusute apoi deasupra pentru a alcătui modelul de pe geantă.

Descriind geanta Whitney, toate detaliile metalice sunt bazate pe observarea componentelor structurale metalice ale proiectului arhitectural al Atelierului de Construcție „Renzo Piano”. Fațada clădirii a reprezentat inspirația pentru catarame, buzunarul interior și carabina inconfundabilă – o trăsătură distinctivă a genții. Toate aceste detalii sunt galvanizate special cu zinc, reflectând materialele folosite la construcția muzeului.

Geanta Whitney este disponibilă în trei dimensiuni și în următoarele culori: roșu, verde, albastru, negru și bej.

Căptușeala roșie, neașteptat de contrastantă, este un element distinctiv al genții și o reflexie a utilizării sofisticate și frapante a culorilor primare care caracterizează detaliile multor proiecte ale Atelierului de Construcție „Renzo Piano”.

Tot așa cum Muzeul Whitney se integrează perfect în peisajul natural, urban și social al districtului Meatpacking, geanta Whitney reprezintă mai mult decât un capriciu al unui designer și aspiră să devină un model elegant, însă practic și versatil, care își găsește cu ușurință locul în garderoba unei femei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod