Dolce&Gabbana, rafinament mediteranean

Casa de moda Dolce&Gabbana este cunoscuta pentru modelele rafinate si succesul pe care il are in lumea vedetelor. De fapt, este una dintre cele mai bine cotate branduri ale zilelor noastre, plagiat pana la refuz. Aceasta casa de moda este relativ "tanara", precum si modelele create cu pasiune in fiecare sezon de Domenico Dolce si Stefano Gabbana.



Domenico Dolce s-a nascut in Polizzi Generosa langa Palermo, Sicilia, pe 13 august 1958. Era foarte tanar cand si-a inceput cariera de designer in atelierul mic al tatalui sau. Stefano Gabbana are origini venetiene, s-a nascut in Milano pe 14 noiembrie 1962 si dupa ce a studiat designul grafic si-a indreptat interesul spre moda. In 1982, dupa ce au petrecut doi ani lucrand ca asistenti de design, s-au hotarat sa isi deschida ei insisi un atelier. Cei doi creatori au fost uniti de dorinta de a se exprima si de a-si comunica gustul deosebit si personal, inspirat de originile siciliene ale lui Dolce.



Primul lor succes a survenit in 1985 cand au fost alesi sa fie printre cei trei tineri designeri prezenti pe podiumul de la Milano. Cei doi au facut un mare efort, iar presa si clientii s-au ocupat de restul. Numele "Dolce&Gabbana" reprezinta o noua generatie de designeri italieni si in scurt timp au devenit celebri pe tot mapamondul. Prima reusita le-a dat increderea si speranta de care aveau nevoie pentru a-si urma visul si viziunea lor in moda. S-au extins treptat si au respins ofertele de "bani usori" pentru licentele lor, inainte de a fi siguri de urmatoarea lor miscare.



Amandoi muncesc foarte mult desenandu-si propriile modele, prototipuri si accesorii si pe locul doi se ocupa de vanzari, spectacole, relatii publice si campanii de publicitate. Personalitatile lor sunt adanc intiparite in tot ceea ce fac. Filozofia lor de viata se reflecta in munca lor. Moda Dolce&Gabbana, inspirata din culorile si cultura mediteraneana, vrea sa tinteasca femei "reale" si senzuale. Texturile lor favorite include matasea, satenul si lana.



In 1988, Dolce&Gabbana a semnat o intelegere cu Grupul Onward Kashiyama pentru a-si distribui creatiile si in Japonia. In 1989 s-au lansat si pe piata costumelor de baie si a lenjeriei intime, iar in 1990 au pregatit o colectie pentru barbati. Apoi au deschis magazine, mai intai in Milano, apoi in Hong Kong, Singapore, Taipei si Seul. Devenind una dintre casele de moda preferate de Madonna, ei s-au ocupat de garderoba ei de spectacol ani de-a randul. In 1993, Casa de moda Dolce&Gabbana a lansat un parfum care a obtinut premiul pentru cel mai apreciat parfum feminin. Insa cele mai bine vandute colectii raman Dolce&Gabbana Women si linia pentru tineret, D&G.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexutzza pe 12 Oct 2008, 16:12
    :D

    Dah,Dah,Dah........:x

    0
    0

  • ana nichita pe 9 Apr 2008, 09:41
    felicitari

    sunteti cei mai tari

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod