O oda purpurie inchinata anilor '40

Noua colectie Rita Muresan - Purple Blue - pentru sezonul toamna/iarna, 2004/2005 redefineste stilul creatoarei si propune haine neo-romantice, elegante si fluide, jongleaza cu contrastele de transparent si opac, subtire si gros, structurat si dezorganizat, plin si gol.

Colectia Purple Blue reactualizeaza stilul elegant si rezervat al anilor 40, cu lungimi midi, taioare sculpturale si fuste cu clini, pentru femeia dramatica a secolului 21. Pardesiele si sacourile sunt cambrate si coboara spre solduri in clini, volane sau bie-uri.
Manecile sunt bufante, ridicate si sustinute pe brat de curele din piele in culori contrast, urcand astfel centrul de interes si accentuand volumele din zona umerilor. Talia este foarte bine marcata, curelele subtiri subliniaza linia taioarelor, iar forma generala de "V" egaleaza proportiile.

La pantaloni revine talia inalta, supra-marcata, foarte bine conturata si urcata spre bust. Rochiile sunt lungi, vaporoase si au volane verticale ce accentueaza linia fluida a trupului.
Texturile sunt ori pline si bogate (stofa de lana, stofa elastica, tafta, catifea, chantung) ori delicate si transparente (satinuri, matase, voal si organza).

Cromatica este omogena: nuante de mov, lila, indigo, lavanda, negru si bineinteles rosu, culoarea preferata a Ritei Muresan.
Accentele de culoare sunt puternice: galben, verde, roz si auriu.
Manusile, tighelele, vipustile si voaletele intregesc imaginea eleganta, creand contraste cromatice si stilistice spectaculoase.
Creatiile Ritei Muresan vorbesc despre femeia delicata si eleganta, uneori entuziasta, capricioasa si hotarata, insa mereu controversata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod