Umbrele în machiaj

Sunt sigură că eşti de acord cu mine când spun că, atunci când îţi doreşti să arăţi mai suplă, te îmbraci în negru, iar când te îmbraci în culori mai deschise, dai senzaţia

Sunt sigură că eşti de acord cu mine când spun că, atunci când îţi doreşti să arăţi mai suplă, te îmbraci în negru, iar când te îmbraci în culori mai deschise, dai senzaţia de…volum :)

Iluminarea şi umbrirea în machiaj funcţionează pe acelaşi principiu: foloseşti culori deschise când doreşti să măreşti şi culori închise când vrei să ascunzi sau chiar să tai.

Te-am băgat în ceaţă? Hai să-ţi explic. Să presupunem că ai ochii mici şi apropiaţi. Pentru a da senzaţia de distanţă mai mare între ochi, atunci este important să aplici culare deschisă în unghiurile interne ale ochilor, la baza nasului.

Astfel reuşeşti să îndepărtezi  ochii cu ajutorul machiajului.

De ce se aplică blush-ul (fardul de obraz) sub pomete? Acesta este un exemplu de umbrire. În momentul în care aplici culoare închisă pe o bază mai deschisă, zona respectivă pare tăiată şi scoate în evidenţă zona din imediata-i vecinătate. Mai exact, blush-ul se aplică sub pomete pentru a scoate în evidenţă pometele şi pentru a sculpta faţa.

Odată ce ai stăpânit joaca de-a iluminarea şi umbrirea, deja te poţi considera propriul make-up artist.

Uită-te în oglindă, studiază-te şi decide ce vrei să scoţi în evidenţă şi ce vrei să umbreşti. Vrei să-ţi măreşti buza superioară? Atunci aplică puţin iluminator pe conturul buzei superioare.

Ca produse, ai nevoie de 3 nuanţe de fond de ten: nuanţa care se contopește cu nuanţa tenului tău, o nuanţă mai închisă pentru umbrire şi o nuanţă mai deschisă pentru iluminare. Acest lucru te ajută şi atunci când eşti în anotimpurile intermediare (toamna/primăvara) şi nuanţa tenului tău nu se potriveşte cu nuanţa fondului de ten.

Poţi amesteca nuanţele în aşa fel încât vei ajunge la nuanţa potrivită pentru momentul respectiv. Singura restricţie ar fi ca produsele să facă parte din aceeaşi gamă şi de la aceeaşi firmă, pentru a evita eventualele reacţii adverse (substanţele active din produse pot intra în conflict între ele). Dacă nu ţi se pare util să foloseşti trei nuanţe de fond de ten, atunci poţi să foloseşti liniştită o singură nuanţă, iar pentru iluminare poţi să foloseşti anticearcăn şi pentru umbrire blush sau o pudră mai închisă.

Toate aceste lucruri le vom aprofunda în momentul în care vom începe să discutăm despre forme de feţe şi de ochi.

http://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod